ID : 13891996
هشدار صریح بخشداران تفت از عطش و خشکسالی!

186 روستا از 196 روستای بخش مرکزی تفت؛ بحران آب را لمس کرده اند/آبرسانی به 31 روستای نیر با تانکر!


بخشدار مرکزی تفت گفت: موقعیت جغرافیایی، وجود روستاهای ییلاقی و جمعیت زیاد ساکن و شناور بخش مرکزی باعث شده است که بحران آب در این بخش روز به روز جدی تر شود.

به گزارش یزد رسا به نقل از صبح تفت، نشست خبری بخشداران شهرستان تفت صبح امروز(یکشنبه) در ادامه برنامه های هفته حساس سازی بحران جدی آب با همین موضوع در محل دفتر فرماندار تفت برگزار شد.

بخشدار مرکزی تفت در این نشست گفت: بخش مرکزی تفت با 196 روستا دارای سکنه و 70 دهیاری و 60 شورا اسلامی به عنوان پر روستاترین بخش شهرستان تفت محسوب می شود.

علی احمدیان افزود: از میان 196 روستا تنها 10 روستای بخش مرکزی مشکل آب ندارد.

وی ادامه داد: موقعیت جغرافیایی، وجود روستاهای ییلاقی و جمعیت زیاد ساکن و شناور بخش مرکزی باعث شده است که بحران آب در این بخش روز به روز جدی تر شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: برای بخش مرکزی سه مجتمع آبرسانی سانیج، علی آباد و نصر آباد پیش بینی شده است اما همه این مجتمع ها به علت نبود اعتبار در حد طرح باقی مانده است و اقدام اجرایی خاصی برای آن ها انجام نشده است.

وی دلیل اصلی بحران آب را نبود منابع تامین آب دانست و گفت: بودجه کافی برای تامین منابع آب نظیر همین مجتمع های آبرسانی پیش بینی نشده و اعتبارهای شهرستانی و استانی هم جوابگو این مسئله نیست.

احمدیان، بار دیگر بر مشکل کمبود اعتبار تاکید کرد و گفت: شبکه ها و تاسیسات آبرسانی روستاها هم قدمتی بیش از 30 سال و فرسودگی زیادی دارد اما باز هم کمبود اعتبار مانع از تعمیر و ترمیم آن ها شده است.

بخشدار مرکزی تفت در پایان از مدیر کل آب روستایی استان و همچنین فرماندار تفت به خاطر حمایت های و تلاش های بی شائبه در پیگیری مشکلات آب این بخش تشکر کرد.

بحران آب در بخش گاریزات و کهدوئیه به شدت سایر بخش ها نیست

بخشدار بخش گاریزات و کهدوئیه شهرستان تفت در نشست خبری به مناسبت هفته بحران جدی آب با آرزوی قبولی طاعات در ماه مبارک رمضان گفت: مسئله آب و کویر آمیخته باهم است چراکه سکونت و زندگی در کویر بر مبنای همین آب انجام شده است.

«مهدی حاجی حیدری» ادامه داد: بخش گاریزات وسعتی بالغ بر 10هزار و 30 کیلومتر و جمعیتی افزون بر 6هزار نفر دارد؛ این بخش 23 روستا دارای دهیاری، 4هزار و 200 اشتراک آب دارد که 40 درصد آن ها غیر ساکن هستند.

وی افزود: 72 کیاومتر خط انتقال آب، 158 کیلومتر شبکه و 3هزار و 200متر مکعب حجم مخزن آب دارد.

این مسئول شغل اصلی مردم بخش را کشاورزی و دامپروری دانست و گفت: کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی باعث شده کم رونق شدن این شغل ها و در نتیجه مهاجرت شده است.

حاجی حیدری با بیان اینکه مشکل بحران آب در این بخش به شدت دیگر بخش های شهرستان نیست، گفت:  مشکل اصلی این بخش فرسودگی تاسیسات و شبکه آبرسانی است که متاسفانه کمبود اعتبار مانع از تعویض این شبکه ها شده است.

وی دیگر مشکلات آبی این بخش را مصرف بالای آب، پایین بودن ظرفیت مخازن آب و استفاده از آب آشامیدنی برای مصارف کشاورزی دانست.

بخشدار گاریزات در پایان از مدیر کل آب روستایی استان و فرماندار تفت تشکر کرد.

باید بپذیریم بحران آب وجود دارد و اعتبار نیست

بخشدار نیر در نشست خبری به مناسبت هفته بحران جدی آب در شهرستان گفت: در قدم اول باید بپذیریم که بحران آب وجود دارد، هرچند موضوع جدیدی نیست و اقلیم یزد از دیرباز با این مشکل روبرو بوده است اما در این چند سال اخیر مشکل بحران آب بسیار جدی شده است.

سید روح الله میرخلیلی افزود: گستره بحران کمبود آب و خشکسالی فقط ایجاد مشکلات کشاورزی و دامداری نیست بلکه بحران هایی اجتماعی، سیاسی، شغلی و ... را نیز رقم می زند.

وی مهم ترین مشکل کمبود آب بویژه در دهستان و روستاها را ایجاد مهاجرت ارزیابی کرد و گفت: بخش نیر از3 دهستان زردین، بنادکوک و سخوید و همچنین 28 روستا تشکیل شده است که آبرسانی تمام آن ها به صورت سیار انجام می شود.

این مقام مسئول ادامه داد: دهستان زردین با 12 روستای اقماری روزانه فقط یک ساعت آب دارد و در بعضی از مناطق اصلا آب وجود ندارد.

میرخلیلی تصریح کرد: اگر ما در دهستان زردین با کمبود آب مواجه هستیم در دهستان های سخوید و بنادکوک اصلا آب نداریم به گونه ای که در هر سه یا چهار روز فقط یک ساعت آب به شبکه ترزیق می شود.

وی شاه بیت مشکل آب را نبود اعتبار دانست و گفت: طرح جامع «غدیر» برای آبرسانی به بخش نیر پیش بینی شده است اما به علت محدودیت اعتبارات شهرستانی و استانی هیچ اقدام عملی برای آن انجام نشده است.

بخشدار نیر در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اصحاب رسانه علاوه بر انعکاس مشکلات آب باید در فرهنگ سازی استفاده و صرفه جویی آب هم حداکثر تلاش خود را انجام دهند.

وی با بیان اینکه امروز مردم خود را در مقابل با هشدار های کمبود آب واکسینیه کرده اند، گفت: آب کالای عمومی است و باید معضل مشترکان پر مصرف نیز به طور صحیحی اصلاح شود.

میرخلیلی همچنین از قطع آب مشترکان پر مصرف خبر داد و گفت: با مشترکان پر مصرف بدون هیچ اغماضی برخورد خواهد کرد.

بخشدار مرکزی تفت در پایان از مسئولان استان و شهرستان به خاطر پیگیری ها ویژه موضوع آب تشکر کرد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.