25 درصد از بیماریهای کشور به عوامل محیطی بستگی دارد
به گزارش یزدرسا به نقل از فارس؛ علیرضا مصداقینیا صبح امروز در دومین نشست مشورتی شبکه تحقیقاتی بهداشت محیط کشور اظهار داشت: از اولویتهای دانشگاه علوم پزشکی یزد، بهداشت و محیط است و همواره به موضوع بهداشت محیط توجه ویژه داشته است.
وی با بیان اینکه کمتر رشتهای را میتوان یافت که میان نهادهای تصمیمگیری هماهنگی داشته باشند، ادامه داد: به همین دلیل است که رشته بهداشت محیط در میان سایر رشتهها پیشرفت چشمگیری داشته است.
مصداقینیا با تأکید بر اینکه چندین رشته منشعب از بهداشت محیط به عنوان رشته مستقل پذیرای دانشجویان است، اضافه کرد: همچنین دو رشته جدید نیز برای منطقه چهار کشور پیشنهاد شده که در دست بررسی است و به زودی مصوب خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شبکه تحقیقات بهداشت محیط جایگاه خوبی در بهداشت محیطی دارد، اظهار داشت: به عنوان یک نهاد همانند همایشهای سالیانه بهداشتی میتوان در این زمینه به صورت سیستماتیک عمل کرد و آن را در سطح کشور به صورت گسترده داشت.
مصداقینیا با اشاره به ضرورت تشکیل شبکه تحقیقات بهداشت محیط گفت: این رشته با سایر رشتهها ارتباط زیادی دارد و با نهادهای دولتی و تحقیقاتی پیوستگی بسیاری دارد و با این هدف شکل گرفته که ارتباطات را در این زمینه توسعه دهد.
وی با تأکید بر اینکه رشته بهداشت محیط مجرد از سایر رشتهها نیست، تصریح کرد: 25 درصد بار بیماریها در کشورها به عوامل محیطی بستگی دارد و این باید در تحقیقات نشان داده شود.
مصداقینیا با بیان اینکه بحث سلامت محیط در سطح کشور مغفول مانده بود، اظهار داشت: خوشبختانه طی سالهای اخیر توجه خاصی به آن شده و باید به بار اقتصادی بهداشت محیط نیز پرداخته و در پژوهشها نیز مورد توجه باشد.
وی با تأکید بر لزوم شناخت آسیبهای اقتصادی ناشی از عدم وجود بهداشت محیط عنوان کرد: برگزاری چنین نشستهایی میتواند در شناسایی این آسیبها و بهرهمندی از تحقیقات کاربردی در این زمینه مؤثر باشد.
مصداقینیا همچنین با تأکید بر لزوم تغییر نگرش در برنامهها و جلب مشارکت بخش خصوصی در این زمینهها افزود: باید مراکز نحقیقاتی که در استانها فعال هستند برای پیوستن به شبکه بهداشت محیط دعوت شوند و سازمانها و نهادهای دیگر نیز به ما بپیوندند.
انتهای پیام/