250 هکتار از اراضی استان به کشت گیاهان دارویی اختصاص مییابد/ضعف بازاریابی؛ عمدهترین مشکل در رشد و توسعه گیاهان دارویی
ید الله جواد پور؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در زمینه اقدامات لازم در راستای توسعه گیاهان دارویی در استان گفت: نخستین قدم در زمینه توسعه وکشت گیاهان دارویی «آموزش و ترویج گیاهان دارویی متناسب با شرایط استان» است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه بحث گیاهان دارویی در قدیم الایام در یزد مطرح بوده است، اظهار کرد: گونههای مختلف گیاهان دارویی در یزد به ویژه در مناطق کوهپایه ای تنوع بسیار زیادی دارند؛ به نحوی که گونههای گیاهی این استان خشک و کویری با برخی استانهای پرآب و خوش آب و هوا که دارای مراتع و کوهستانهای بسیاری است، برابری میکند.
وی با اشاره به اینکه رشد گیاهان دارویی در استان از جایگاه خوبی برخوردار است، افزود: یزد همیشه محل رشد گیاهان دارویی بوده است که ارزش افزوده مناسب، قابلیت نگهداری بالا، ایجاد اشتغالزایی و درآمد زایی مطلوب و صادرات آن به کشورهای اروپایی و آسیایی در کنار مصرف اندک آب، مهمترین ویژگی کشت این محصولات است.
جوادپور گیاهان دارویی را جزو زودبازدهترین محصولات کشاورزی برشمرد و اذعان کرد: اسفرزه، ختمی، آویشن، زیره سبز، سیاه دانه، گل گاوزبان، خارمریم، سرخال گل، کاسنی، گل همیشه بهار، زعفران، کدوطبی، اسطوخودوس ، گشنیز، به لیمو، تلخون، رزماری، سنبل الطیب، مریم گلی و نعناع فلفلی در یزد کاشت میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی با بیان این که کشت محصولات کم آبخواه و بهرهوری بالا از این نوع محصولات در دستور کار جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است، تصریح کرد: روی آوردن کشاورزان به کشتهای کم آبخواه هم میتواند به منابع آبی استان کمک کند و نیز منبع درآمد بهتر و مطمئنتری برای کشاورزان باشد.
این مسئول عمده گیاهان دارویی بومی مراتع استان یزد را زیره کوهی، انغوزه، مرزن گوش، چهارتخم، سیاه دانه و زوفا برشمرد و عنوان کرد: این گیاهان نه تنها در صنعت دارویی کشور نقش به سزایی ایفا میکنند؛ بلکه برای بسیاری از بهرهبرداران در استان اشتغالزایی کرده و سالانه درآمدهای قابل توجهی را نصیب آنها میکند.
وی با بیان اینکه بسیاری از گونههای گیاهی منحصر به استان یزد است، خاطرنشان کرد: تغییر الگوی کشت راهکار افزایش عملکرد محصولات کشاورزی به شمار میرود که در دستور سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفته وبسیار راهگشا بوده است.
جوادپور تصریح کرد: نعناع فلفلی، به لیمو، سرخال گل و زوفا از جمله گیاهانی بودهاند که بیشتر مورد توجه قرار گرفته وکشت رو به افزایشی داشتهاند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی در خصوص تولید گلخانهای برخی از گیاهان دارویی افزود: در سال جاری به دلیل تنوع طلبی کشت محصولات، گیاهانی از جمله به لیمو را در گلخانهها کاشتهایم که عملکردی بسیار خوبی را در پی داشته است.
این مسئول خاطر نشان کرد: در حال حاضر چیزی حدود 60 هکتار سطح زیر کشت گیاهان وجود دارد که در سال جاری 50 هکتار به آن سطح اضافه میشود و برنامهریزی شده است تا پایان برنامه ششم 250 هکتار از اراضی استان به گیاهان دارویی اختصاص یابد.
وی عمدهترین مشکلات موجود بر سر راه رشد و توسعه گیاهان دارویی را نبود بازاریابی فعال محصولات آن دانست و تصریح کرد: با توجه به بررسیها و تحقیقات به عمل آمده در این راستا بهنظر میرسد مشکل اصلی در حال حاضر تولید نبوده و مشکل را باید در بازاریابی این محصولات جستجو کرد.
انتهای پیام/د
Related Assets:
- استقبال به یادماندنی مردم یزد از سخنرانی سخنگوی دولت تدبیر
- بیتوجهی مسئولین به شورای فرهنگ عمومی استان/برخی میخواهند نهاد روحانیت را زیر سوال ببرند
- افزایش واحد های روغن کشی زیتون به 5 واحد در استان یزد
- بهینه سازی مصرف سوخت سبب صرفه اقتصادی و کیفیت خوب تولید می شود
- نماز جمعه محمدآباد یزد به روایت تصویر
- تصاویر دیدنی از حیات وحش در سراسر دنیا
- اختصاص بیش از شش هزار هکتار از اراضی استان یزد به کشت انار بارور