ID : 1020953
مسئول شبکه فعالین ازدواج میبد:

3 دلیل عدم تمایل جوانان به ازدواج/ القاء ترس از سوی رسانه های داخلی و خارجی سن ازدواج را بالا می برد


اینکه مجردین از ازدواج امتناع می‌کنند برمی‌گردد به ترس و واهمه‌ای که از ازدواج دارند و این را بیگانگان و رسانه‌های تبلیغاتی غرب به شکل فزاینده‌ای به ذهن جوانان ما القا می‌کنند و آنها را به سمت فرهنگی به جز فرهنگ ناب اسلام سوق می‌دهند که از این ترس به عنوان ترس وارداتی دشمن یاد می‌شود.

به گزارش خبرنگار یزد رسا از میبد، ازدواج یک تولد جدید در مسیر زندگی انسان‌هاست و به نوعی پایه‌گذار نیمه دوم زندگی هر کسی است. رشد جمعیت در ایران در دهه شصت باعث شد تا امروز جمعیت قابل ملاحظه‌ای در صف انتظار برای ازدواج قرار بگیرند و به دلیل عدم مدیریت صحیح در این زمینه شاهد مشکلات زیادی بودیم که شاید مهمترین آن افزایش سن ازدواج باشد که موجی از نگرانی را در جامعه و در بین کارشناسان به وجود آورده است.
در آستانه سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه(س) به سراغ سیدمحمدسعید فخری مسئول شبکه فعالین ازدواج میبد رفتیم. او نزدیک به 2 سال است که عهده‌دار اولین و تنها مرکز تخصصی در زمینه ازدواج و خانواده در شهرستان میبد است. گفتگوی یزد رسا را با وی در زیر می خوانید:

    20131006_213813a
 

به عنوان اولین سؤال، شفا چیست؟

شفا برگرفته از عبارت شبکه فعالین ازدواج می‌باشد. طرح مشترکی که توسط سازمان ملی جوانان در چند استان اجرا شد و با همکاری وزارت کشور به صورت شبکه‌ای بین همه استان‌ها راه‌اندازی شد. هرچند که پس از مدتی سازمان ملی جوانان با سازمان تربیت بدنی ادغام و به وزارت ورزش و جوانان تبدیل شد ولی شبکه فعالین ازدواج با همت برخی از فعالین و خیرین به صورت یک نهاد غیردولتی آن هم در تعداد معدودی از استان ها به بقای خود ادامه داد. در حال حاضر شفا در استان یزد توانسته الگوی کاملی برای راه‌اندازی در دیگر استان‌ها باشد.

شفا با چه هدفی راه‌اندازی شد و بیشتر به چه اموری می‌پردازد؟

هدف از شکل‌گیری شفا، آموزش و تسهیل در امر ازدواج جوانان می‌باشد و سعی بر این است مهمترین فعالیت آن، مباحث آموزشی و مشاوره در این حوزه باشد تا علاوه بر یک انتخاب درست، منجر به تحقق شعار مجموعه یعنی ازدواج آگاهانه، به هنگام، آسان و پایدار شود. از سوی دیگر شفا باید آن‌قدر جذاب و ترغیب‌کننده برای جوانان و خانواده آنها باشد تا به این مرکز مراجعه کنند. به همین دلیل ما تسهیلاتی را به مجردین و زوج‌های جوان ارائه می‌دهیم تا بتوانیم با طرح دوستی و جلب اعتماد، در ادامه به جایگاه آموزشی شفا بپردازیم.

می‌توانید توضیحاتی در مورد خدمات شفا بیان کنید؟

خدمات شفا به دو دسته تقسیم می‌شود یکی بحث آموزش و مشاوره و دیگری بحث تسهیلات؛ ما در بخش آموزشی یک جلسه رایگان مشاوره برای تمامی کسانی که عضو شفا می‌شوند در نظر گرفته ‍‌‌ایم. در یکسال گذشته یک دوره کارگاه آموزشی در حوزه مجردین با عنوان تصمیمی برای یک عمر و یک دوره کارگاه آموزشی نیز در زمینه تربیت فرزند (پیش از بارداری تا شش سالگی) ویژه بانوان برگزار کردیم و علاوه بر آن نیز یک مجموعه کامل و متنوعی از کتاب و CD در اختیار زوجین قرار می‌دهیم.

در رابطه با بخش خدمات می‌توان به اخذ تخفیف تا 50 درصد و تقسیط در خرید بازار و برگزاری جشن عروسی، خرید با تخفیف تا سقف 20 درصد از اصناف رفاهی تجاری درمانی طرف قرارداد با شفا، برگزاری تورهای ماه عسل عتبات عالیات و مشهد مقدس، ارائه انواع خدمات بیمه‌ای بالاخص بیمه تکمیلی برای افرادی که از طرف کارفرمایانشان این خدمات لحاظ نمی‌شود، اعطای وام قرض‌الحسنه و … اشاره نمود.

‌به نظر شما چرا مجردین ما تمایل زیادی به ازدواج در ابتدای سن جوانی ندارند؟

سه دلیل باعث به وجود آمدن این تأخیر می‌شود:

1-    عدم کنترل صحیح در مدیریت اقتصادی (جامعه و خود فرد)

2-     عدم درک درست و کامل از مفهوم ازدواج

3-    تأثیر والدین و جامعه در یک نوع فرهنگ‌سازی اشتباه (در رابطه با داشتن خانه، وضعیت نظام وظیفه، داشتن امکانات زندگی و...)

تمرکز شما روی کدام یکی از موارد بالاست؟

ما در شفا فقط به دو موضوع دوم و سوم که در تخصص ماست می‌پردازیم.

همان‌طور که اشاره داشتم درک درست و کاملی از مفهوم ازدواج در ذهن جوانان ما شکل نگرفته، آن ها با هویت و شاکله بنیاد ازدواج نامأنوس هستند و اگر واقعیت آن و فوایدی که از آن در احادیث و روایات و حتی مقالات علمی برشمرده شده (حفظ دین، افزایش ایمان، کسب آرامش، کسب اعتبار در جامعه، احساس مسئولیت بیشتر، به‌کارگیری استعدادهای نهفته، ارضای حس محبت کردن و محبت شدن، مزایای شغلی بهتر، ایجاد امنیت روانی، تکریم شخصیت و ….) اطلاع داشته باشند بهانه‌ای برای تأخیر در این امر مقدس وجود نخواهد داشت.

 20131006_111039a

خود شما چه نظری درباره امتناع جوانان از ازدواج دارید؟

اینکه مجردین از ازدواج امتناع می‌کنند برمی‌گردد به ترس و واهمه‌ای که از ازدواج دارند و این را بیگانگان و رسانه‌های تبلیغاتی غرب به شکل فزاینده‌ای به ذهن جوانان ما القا می‌کنند و آن ها را به سمت فرهنگی به جز فرهنگ ناب اسلام سوق می‌دهند که از این ترس به عنوان ترس وارداتی دشمن یاد می‌شود.

در همین شهر میبد هستند جوان‌هایی که دارای وضعیت مناسبی از نظر شغل، درآمد، سرمایه اولیه برای شروع زندگی، موقعیت تحصیلی و خدمت مقدس سربازی هستند اما به طور جدی به ازدواج فکر نمی‌کنند.
حتی گاهی این ترس از طریق فیلم‌ها و سریال‌های داخلی نیز انتقال داده می‌شود فیلم‌هایی که با موضوع و محتوای خیانت، ارتباطات خارج از عرف و القای ناتوانی در مدیریت زندگی همراه است.

دلیل دیگر تربیت ناقص و رویه اشتباهی است که در دوران کودکی به نوجوانان در انجام امور معمول و روزمره زندگی بها داده نمی‌شود؛ یک نوجوان باید از همان ابتدا با موضوعاتی چون مدیریت اقتصادی کارهای خود، اعتماد به نفس و اتکای به توانایی‌هایش، مدیریت ارتباط و حتی کنترل احساسات و عواطف و … که از سن بلوغ با آن همراه است آشنا شود.

 20131006_110618a

اهداف اصلی شما در حوزه مجردین چیست؟

یکی مبارزه با ترس وارداتی دشمن در خصوص ازدواج و دیگری فرهنگ‌سازی صحیح در رابطه با مسائل خواستگاری (مهریه، بحث خرافات، پرسش‌هایی که هر مجردی باید در زمان خواستگاری برای آن به جواب برسد، انتظار و سطح توقعات از زندگی و...)

راهکارهای شما برای کاهش سن ازدواج و رفع مشکلات آن چیست؟

مهمترین راهکار باور این وعده الهی است که اگر امید و اتکای جوانان و خانواده‌های آنان به جای خلق به پروردگار باشد مسیر زندگی برای آن ها هموار خواهد شد همان‌طور که خداوند در قرآن حکیم قول داده که زوجین را بی‌نیاز می‌سازد (آیه 32 سوره نور).

یکی دیگر از کارهایی که ما در شفا دنبال می‌کنیم برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه مجردین می‌باشد مباحثی که در 15 فصل و 170 موضوع آماده شده و جهت آمادگی ورود به زندگی مشترک در اختیار مجردین قرار می‌گیرد.

آیا نهادهای دولتی در این راه با شما همکاری می‌کنند؟

شفا از یک نهاد نیمه دولتی به یک نهاد غیر دولتی تبدیل شده و ازدواج یک امر فرهنگی اجتماعی است که موفقیت یا عدم موفقیت آن تأثیر بر همه دوران زندگی دارد و جامعه را نیز متأثر خواهد کرد و به همین دلیل نیاز هست تمامی تشکل‌ها و ارگان‌های فرهنگی برای این کار برنامه‌ریزی داشته‌ و وقت و انرژی بگذارند ما از ارگان‌های دولتی درخواست داریم علاوه بر تدبیر و ارائه راهکار، آموزش خانواده‌ها را به بخش خصوصی و تخصصی داده و در قبال آن ضمن گزارش از عملکرد این بخش، ارزیابی دقیقی بر تأثیرپذیری جامعه داشته باشند. مجموعه شفا حاضر است کلیه برنامه‌های آموزشی را که ارگان‌های دولتی مدنظر دارند به بهترین نحو اجرا کند.

خیرین شهرستان به چه میزان پا در این راه گذاشته‌اند؟

خوشبختانه شهرستان میبد به همت خیرین در استان و حتی کشور حرف‌های زیادی برای گفتن دارد هم از نظر اقتصادی و هم از نظر فرهنگی؛ ولی نیاز است در بخش آموزش، فرهنگ‌سازی ویژه‌ای شود تا خیرین در این امر مقدس و مؤکد دین اسلام که مهمترین رکن شاکله جامعه را تشکیل می‌دهد به طور مضاعف و خاص سرمایه‌گذاری نمایند.

والدین چه تأثیری بر امر ازدواج دارند؟

والدینی هستند که سرنوشت آیندگان را رقم می‌زنند؛ هیچ پدر یا مادری وجود ندارد که بخواهد زندگی فرزند خود را به تباهی بکشاند. نتیجه تلاش و سطح آگاهی هر خانواده‌ است که سرنوشت فرزند را می‌سازد. اگر در این زمینه والدین کوتاهی کنند تأثیر آن تا نسل‌ها بعد انتقال داده می‌شود و عقوبت آن تا سال‌ها دامن‌گیر آن‌ها خواهد بود و اگر هم تلاشی سودمند صورت بگیرد بدون شک سرعت پیشرفت و سعادت‌مندی آیندگان بیشتر و همراه با عزت خواهد بود.

سخن پایانی

در آخر تشکر ویژه‌ای داریم از امام جمعه عزیز و فرزانه شهرمان آیت‌الله اعرافی که با نگاه عالمانه و مدبرانه خود به ما جوانان اعتماد کرده و حمایت‌های همه جانبه خود را شامل حال این مجموعه نموده تا شبکه فعالین ازدواج جایگاه ویژه‌ای در شهرستان میبد پیدا کند.

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.