4گام اساسی به منظور عملیاتی سازی شعارفرهنگی سال با الگو برداری از خطبه حضرت زهرا(س)/ هشدار به مسئولین فرهنگی استان یزد
به گزارش خبرنگار یزد رسا، حجت الاسلام مرتضی وافی امروز به مناسبت شهدت حضرت زهرا(س) در مسجد جامع دهشیر با اشاره به آتش کشدن درب خانه حضرت زهرا(س) اظهار داشت: پیامبر اکرم هر روز یا بعد یا قبل از نماز صبح به درب خانه حضرت فاطمه می رفتند و به اهل خانه سلام می دادند.
وی ادامه داد: مقام حضرت زهرا(س) تا آنجا بالاست که پیامبر هر موقع قصد ورود به خانه این حضرت را داشت از دخترش اجازه می گرفت و در روایتی از نزدیک ترین صحابه پیامبر که حیات امام محمد باقر را نیز درک کرد نقل شده است که آن حضرت حتی دستان فاطمه(س) را نیز می بوسید و برای بوسه دستان دخترش حتی تا کمر جلو حضرت زهرا خم می شد.
عده ای از گذشته تا کنون نگذاشته اند ابعاد شخصیتی حضرت زهرا(س) نمایان شود
معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران با اشاره به اینکه ارزش هر خانه به کسانی است که در آن خانه نفس می کشند نه آن خانه، افزود: عده ای از گذشته تا کنون نگذاشته اند ابعاد شخصیتی این حضرت نمایان شود.
وافی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: اهمیت فرهنگ از اقتصاد مهم تر است بنابراین وظیفه ماست تا به ندای مقام معظم رهبری در راه تحقق شعار سال به ویژه مقوله فرهنگی لبیک بگوییم.
شایسته است خطبه های حضرت زهرا(س) و ترجمه اش در روز شهادت این حضرت به صورت هماهنگ خوانده شود
وی در خصوص خطبه های حضرت زهرا(س) گفت: با توجه اهمیت خطبه های حضرت زهرا(س) چند سالی است که در روز شهادت این حضرت ترجمه خطبه های این بزرگوار در قم و مشهد در مراسم و مجالس این حضرت خوانده می شود که شایسته است این کار در استان یزد نیز انجام شود.
چهار گام اساسی به منظور عملیاتی سازی شعار فرهنگی سال با الگو برداری از خطبه حضرت زهرا(س)
وی گفت: با اشاره به خطبه فدكیه حضرت زهرا(س) می توان با چهار گام اساسی در تحقق و عملیاتی سازی صحبت های رهبری در خصوص فرهنگ برداشت.
وی اولین گام در تحقق شعار سال به خصوص در زمینه فرهنگی را تبلیغ و ترویج مقوله های فرهنگی دانست و اضافه کرد: اگر حرکتی بخواهد درست انجام شود نیازمند تبلیغ و ترویج است.
هشدار به مسئولین فرهنگی استان یزد
وی خاطرنشان کرد: چرا جوانان دانشجوی ما که در استان یزد در حال تحصیل هستند باید بعد از اینکه به شهرشان برگشتند به عضویت انجمن زرتشتیان درآمده باشند و با خود نمادهای زرتشتیان را داشته باشند.
وی ادامه داد: طی صحبتی که با دانشجویانی که در یزد تحصیل کرده بودند متوجه شدم که آن ها این نمادها و آشنائیت با زرتشت را از طریق گردش هایی که در استان یزد به خصوص در بازدید از نماد های تاریخی یزد داشته اند به دست آورده اند.
وی با ذکر این نکته که بنده کاری ندارم که تمام ادیان آیا می توانند آزادانه کیش و آیین خود را تبلیغ کنند یا نه تصریح کرد: چرا ما شیعیان دست روی دست گذاشته ایم و اسلام و حضرت زهرا(س) را با تبلیغ و ترویج سبک و شیوه زندگیشان به مردم معرفی نمی کنیم.
وی ادامه داد: متولیان فرهنگی و خانواده ها و جوانان می بایست با اقدامات فرهنگی از جمله معرفی کتب دینی و تحقیق در سبک زندگی بزرگان دین از جمله حضرت زهرا(س) و برگزای مجالس و منبرها که خود ترویج دهنده ی دین است نگذارند فرهنگ دینی ما کم رنگ شود.
وافی در خصوص دومین گام تحقق شعار سال گفت: همانطور که حضرت زهرا(س) در خطبه هایشان خود را به پیامبر متصل می کند بنابراین اگر می خواهیم تصمیم درستی در هر زمینه ای به ویژه مقوله فرهنگی بگیریم باید اقدام و تصمیم هایمان عقبه داشته با شد و بر اساس مبانی دینی اقدام کنیم نه اینکه بر اساس سلیقه های شخصی کار کنیم زیرا این اقدام ما محکوم به شکست است.
این روحانی سومین گام در رسین به هدف را داشتن هدف واحد دانست و ادامه داد: در تصمیمات به خصوص تصمیمات فرهنگی می بایست از ابتدا تا انتها حرکتمان یک جور باشد به گونه ای که حرکتمان از ابتدا با حوصله باشد به طور مثال در بسیاری از پروژه ها و اقدامات فرهنگی شاهدیم که در موقع شروع یک حرکت 10 نفر آماده هستند تا استرات یک پروژه را با زدن کلنگ به زمین شروع کنند اما بعد از شروع حرکت و در انتهای پروژه می بینیم که به هدف مشخص شده نرسیده ایم.
فرهنگ ما مظلوم واقع شده است
وی در خصوص چهارمین گام گفت: در خطب های حضرت زهرا به دو واژه ی «غلط و شطط» اشاره شده است که اگر به عمق معنی این دوواژه توجه شود درمی آبیم که اگر یک حرکت در جامعه «غلط و شطط» باشد محکوم به فنا است به همین خاطر است که فرهنگ ما مظلوم واقع می شود.
وی در توضیح واژه غلط و شطط به سه نکته اشاره کرد و گفت: اولین نکته در خصوص واژه «غلط و شطط » کج راه رفتن و بیراهه رفتن در اهداف به خصوص اهداف فرهنگی است به گونه ای که برخی قله و آرمانی را برای خود ترسیم می کنند اما در میانه ی راه می بینند که نه تنها به هدف خود نرسیده اند بلکه از هدف خود فاصله زیادی گرفته اند و با هدف خود فرسنگ ها فاصله دارند.
وی در توضیح علت اینکه عده ای آرمان خود را گم یا فراموش می کنند گفت: علتش این است که این افراد در مسیر رسیدن به هدف نشانه ها و علایم را یا نمی بینند یا بدون توجه به آن از کنار این علائم عبور می کنند.
زیاد نباید به سر و صدای سیاسی در کشور پرداخت/ پیام 22 بهمن امسال؛ نقشه راه رهبری است
وی با اشاره به حضور جوانان ومردم با غیرتی که حماسه 22 بهمن را خلق کردند تصریح کرد: امسال افرادی در راهپیمایی 22 بهمن شرکت داشتند که تاکنون به صحنه نیامده بودند و زمانیکه با آن ها صحبت می کردم همه آن جوانان با آن تیپ و قیافه هایی که شاید در نگاه اول وضع درستی هم نداشتند همگی می گفتند که ما فهمیده ایم که کار دست مقام معظم رهبری است و ما آمده ایم که به حضرت آقا بگوییم که شما تنها نیستید و ما پای آرمان های شما و این نظام و شهدا ایستاده ایم.
وی تاکید کرد: حرف ها و صحبت های سیاسی در کشورنباید سبب شود تا زحمات بزرگان و خون شهدا زیر پا گذاشته شود و در این مسیر انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای تابلو و نقشه راه است که ما را به آن قله ای که مدنظر است می رساند.
وی در خصوص نکته دوم در توضیح واژه «غلط و شطط » گفت: اگر حرکت های فرهنگی در کشور با ظلم و جور انجام شود در همه ابعاد به شکست منتهی می شود.
وی در توضیح سومین نکته در خصوص واژه «غلط و شطط » خطاب به مسئولین فرهنگی گفت: در حرکت های فرهنگی نباید به فریب کاری و مکر و دروغ متوسل شد به عنوان مثال اگر همایش و مجلس فرهنگی برپا می کنیم نباید کلیتش فریب کاری و دروغ باشد و با گرفتن عکس هایی زیبا از همایش افتخار کنیم که همایش برگزار کرده ایم.
صحبت های رهبری را با گرفتن بنر بزرگی در سطح شهر یا چاپ کاغذ های تبلیغاتی تکرار نکنیم بلکه شرح دهیم
وی ادامه داد: مباحث رهبری در زمینه های مختلف از جمله مباحث فرهنگی باید باز شود نه اینکه صحبت های رهبری را با گرفتن بنر بزرگی در سطح شهر یا چاپ کاغذ های تبلیغاتی تکرار کرد بلکه شما مسئولین می بایست باید با شرح صحبت های رهبری در زمینه های مختلف فرهنگی و اقتصادی بگویید چگونه می توان این صحبت ها را جامعه عمل پوشاند.