40درصد اقتصاد، پنهان است که مالیات نمیدهد
به گزارش یزدرسا به نقل از راه دانا؛ در حالی این آمارها از ضرورت تلاش دولت برای اصلاح نظام مالیاتی و جلوگیری از رشد و گسترش اقتصاد بخش غیررسمی و ساماندهی فعالیتهای اقتصادی حکایت می کند. علی عسگری رئیس سابق سازمان امور مالیاتی نیز به نوعی بر این موضوع صحه گذارد.
او در حالیکه شفافیت را تنها عامل اصلی افزایش عادلانه درآمدهای مالیاتی و حتی لازمه حل معضل قاچاق کالا و مواد مخدر و رشوهخواری میداند، می گوید که اطمینان داشته باشید کسی که سوار ماشینهای لوکس میشود، مالیات نمیدهد.عسگری که جابهجاییاش را حاصل یک «تصمیم مشترک» می داند، در این خصوص می گوید که استعفا ندادم و برکنار هم نشدم؛ دلیلی برای استعفا نداشتم.
به وزیر اقتصاد خیانت نمیکنم که استعفا بدهم و وزیر هم من را برکنار نکرده است. پس از این «جابهجایی» وزیر اقتصاد طی حکمی او را، این بار بهعنوان مشاور خود، منصوب نمود. او هماکنون بهعنوان مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری امید، بخش اعظم وقت خود را در فعالیت اقتصادی متمرکز کرده است.رئیس سابق سازمان امور مالیاتی در پاسخ به این سؤال که چرا نظام مالیاتی اجرایی نمیشود،گفت: متاسفانه در این خصوص فرهنگسازی نشده است.
دنیای توسعه یافته امروز مسئله اطلاعات را سه دهه قبل برای نظام مالیاتیاش حل کرده است؛ اما ما در این خصوص عقب ماندهایم. چراکه مالیات، نظاممندیها و نیازهایش را خوب نشناختیم.او معتقد است که با توجه به کاهش درآمدهای نفتی شفافیت اطلاعاتی و اصلاح نظام مالیاتی حالا دیگر جدی شده است.ضمن اینکه اقتصادمقاومتی بدون رفتن بهسمت شفافیت تبادل اقتصادی برای نظام مالیاتی نمیشود؛ تعارف نکنیم.
رئیس سابق سازمان امور مالیاتی با تاکید بر شناخت دقیق تر از مالیات، گفت: تنها در این صورت است که نه کسی از مالیات فرار میکند؛ نه به کسی اجحافی شود که مالیات بیشتری از او بگیریم؛ در حال حاضر در نظام مالیاتی یک جاهایی اجحاف میکنیم؛ چون اطلاعات ناقص است؛ یک جاهایی هم مالیات نمیگیریم؛ باز چون اطلاعات ناقص است.
به گزارش شهروند، او با بیان اینکه کسی که اطلاعات درستی ندهد مجرم است، افزود: مقام معظم رهبری هم حدود یک سال و نیم قبل در یکی سخنرانیهایشان فرمودند اگر کسی مالیات ندهد مجرم است؛ در قانون مالیاتها هم برای کسی که مالیات ندهد و اطلاعات را کتمان کند «جرم انگاری» شده است؛ یعنی مجرم است.عسگری ادامه داد : شما میبینید ماشینهای عجیب، و گرانقیمت در خیابانها میچرخند؛ اطمینان داشته باشید کسی که سوار این ماشینها میشود، مالیات نمیدهد.
من با یک هیأتی به فنلاند رفته بودم؛ از وزیر «مالیات و گمرک» آنجا سؤال کردم شما یک کشور توسعه یافتهاید؛ چرا مثل ما در ایران ماشین گرانقیمت در خیابانهایتان وجود ندارد؟ گفت کسی جرأت نمیکند این ماشینها را سوار شود؛ چون اگر کسی این ماشینها را سوار شود، رتبه درآمدیاش بالا میرود و ما درصد مالیات بیشتری از او میگیریم.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- مالیات سنگین بلای جان بازاریان/ تعطیلی بیش از 1000 واحد صنفی در یزد
- «سنوات» از سال ۹۵ معاف از مالیات است
- حقوق تا ۱میلیون و ۳۰۰هزار تومان در سال ۹۵ از مالیات معاف میشود
- عامل افزایش طلاق؛ فقر اقتصادی یا فقر فرهنگی؟
- آیا خرید دهها فروند هواپیما اولویت اقتصاد کشور است؟
- حساب باشگاه پرسپولیس مسدود شد
- حساب باشگاه استقلال هم مسدود شد
- صورت مسئله را پاک نکنید