45هزار یزدی دچارمعلولیت شدیداند/ وراثت وحوادث بیشترین عامل معلولیت/ نيمی از معلولان بیکارند
به گزارش یزد رسا به نقل از یزد آوا، مدیر کل سازمان بهزیستی استان یزد صبح امروز به مناسبت هفته معلولین در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به محدودیتهایی که برای جامعه معلولین وجود دارد، گفت: باید مسئولین و قانونگذاران توجه داشته باشند که معلولین علیرغم محدودیتهایی که دارند باید از تمام حق و حقوقی که دیگر افراد جامعه برخودارند، بهره مند شوند.
جلیل عفتی با بیان اینکه شعار روز جهانی معلولین در سال 93 که «توسعه و حقوق بشر برای همه» است، ادامه داد: باید با تمرکز بر ایجاد محیط های حرفه ای معلولین را در جهت توسعه پایدار حمایت کنیم و ارائه خدماتی که در جامعه در سطح عام صورت میگیرد با رویکرد توجه به معلولین باشد.
عفتی با بیان اینکه معلولیتها شامل ناشنوایی، نابینایی، جسمی و حرکتی و غیره است و 10 در صد از جمعیت استان را معلولین تشکیل میدهند، گفت: 45 هزار نفر در سطح استان دچار معلولیتهای شدید، خیلی شدید و بارز هستند که 23 هزار و 250 نفر از آنها تحت پوشش خدمات مستقیم سازمان از جمله خدمات توانبخشی قرار دارند.
وی بیشترین دلیل معلولیتها در استان را عوامل وراثتی و حوادث از جمله حوادث رانندگی عنوان کرد و گفت: 34 درصد از معلولین استان را معلولین جسمی حرکتی، 27 درصد را معلولین ذهنی، 14 درصد را معلولین ناشنوا، 12 درصد را نابینا و کم بینا، 7 درصد را بیماران روانی مزمن و 6 درصد را سالمندان معلول به خود اختصاص دادهاند.
مدیر کل سازمان بهزیستی استان یزد با اشاره به نیازهای توان بخشی و توان پزشکی در استان، تعداد مراکز روزانه توان بخشی در استان را 48 مرکز، تعداد مرکز ویزیت درمان را 22 مرکز و تعداد مراکز شبانه روزی و توان پزشکی تخصصی در استان را به ترتیب 11 و 12 مرکز اعلام کرد.
وی با بیان اینکه هزینه ماهانه برای هر معلول یک میلیون و 300 هزار تومان است، تصریح کرد: تنها تقریبا یک پنجم از هزینه توان بخشی معلولین را سازمان بهزیستی تأمین میکند و مابقی آن از طریق جذب مشارکت خیرین فراهم میشود.
عفتی اولویت سازمان بهزیستی را بحث توان بخشی در منزل عنوان کرد و ادامه داد: سیاست سازمان بهزیستی این است که افراد از جمله سالمندان، بیمارن روانی و جسمی و حرکتی و غیره در منزل نگهداری و سرویس دهی شوند و تقریبا همه افراد معلول بتوانند از خدمات ویزیت در منزل استفاده کنند.
وی با ناچیز شمردن کمک های مالی که توسط سازمان بهزستی به افراد معلول پرداخت میشود، تعداد افراد دریافت کننده مستمری بهزیستی را تقریبا 4 هزار و 500 نفر و مبلغ آن را بین 50 تا 120 هزار تومان اعلام کرد.
عفتی با بیان اینکه معلولین و خانوادههای آنها باید از حقوقی که قانونا می توانند از آن برخوردار باشند، آگاه باشند، معاف بودن از پرداخت حق انشعاب آب، برق، گاز و متقبل شدن هزینه تحصیلی دانشجویان معلول توسط دولت را از حقوق خانوادههای معلولین برشمرد.
وی همچنین به بحث مناسب سازی محیط ویژه معلولین اشاره داشت و تأکید کرد: باید از نظر مبلمان و چینش شهری شرایطی را فراهم کرد که معلولین بتوانند استفاده کنند، در حالیکه استان یزد از این نظر از وضعیت خوبی برخوردار نیست.
مدیر کل سازمان بهزیستی استان با بیان اینکه استان یزد از نظر تولید شغل موقعیت خاصی دارد، ادامه داد: باید طبق قانون 3 درصد از حق استخدام در دستگاهها به معلولین اختصاص یابد و این استان نباید در اشتغال و توانمندسازی جامعه معلولین مشکل داشته باشد و سازمان در این زمینه برای تشویق کارفرمایان در به کارگیری افراد معلول، سهم بیمه کارفرمایی آنها را پرداخت میکند.
وی تأکید کرد: هر چه بتوان معلولین را تجهیز و مساعدت کرد و آنها را از جمله در کارگاهها و مغازهها به کار گرفت، مطمئنا موفقیتهای آنها از دیگران بیشتر خواهد بود.
عفتی همچنین در این نشست به بیان برنامههای سازمان بهزیستی در هفته معلولین پرداخت که تجلیل از خیرین در حوزه توان بخشی معلولین، تجلیل از معلولین موفق استانی و بازدید از کارگاههای حمایت شده معلولین را میتوان از جمله این برنامهها نام برد.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- وقتی معابر نامناسب زندگی معلولان را قفل میکند/ معابری که حتی برای افراد سالم خطرآفرین است
- ضرورت ایجاد مرکزبهداشت سلامت روان ناشنوایان/ صداو سیمای یزد بخش خبرناشنوایان ایجاد کند
- تصاویر یک روز پرتلاش از بانوان معلول شاغل در یک کارگاه تولیدی پوشاک
- فیلم/ بدون دست، بدون پا، بدون نگرانی
- قانون تعلق 3 درصدی اشتغال به معلولین عملاً رعایت نمیشود/60 هزار نفرمشمول بسته حمایت غذایی دولت در یزد
- بازگشت 800خانواده یزدی از طلاق درپانزده ماه گذشته/ نرخ رشد طلاق در استان به 3درصد کاهش یافت
- 20درصد جامعه درگیر اعتیادند/ چرا بیمه ها موقع پرداخت خود را کنار می کشند؟