ID : 14351185
علیرغم رتبه دوم استان یزد در ذخایر معدنی؛

46 درصد معادن استان یزد تعطیل هستند!/بی وفایی «بانک ها» و خاکی که «چین» بر سر معادن می کند!


مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن استان یزد بیان کرد: متاسفانه از مجموع 405 معدن استان تنها صرفا 217 معدن فعال هستند و 188 معدن تعطیل شده اند. به عبارتی بیش از 46 درصد از معادن استان غیرفعال هستند.

یزد رسا؛ امام خامنه‌ای: «عرصه اقتصاد امروز به خاطر سیاست‌های خصمانه آمریکا، یک عرصه کارزار و جنگ است جنگی از نوع خاص، در این عرصه هر کسی بتواند به نفع کشور تلاش کند، جهاد کرده است. هرکس کمک کند به اقتصاد کشور، حرکتی جهادی انجام داده است.»

مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا با اشاره به ترسیم صحنه جنگ در عرصه اقتصاد توسط رهبری اظهار کرد: امروز واقعیت عرصه اقتصاد و صنعت، عرصه و صحنه جنگ است و این واقعیت برای مسئولان نیز قابل لمس است.

حسن بلندیان با بیان ویژگی‌های شاخص جغرافیایی، جمعیتی، معدنی کشور گفت: بر اساس آمارهای مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بیش از 7 درصد منابع معدنی جهان در ایران است و انواع عناصر جدول مندلیفت در سرزمین ایران وجود دارد.

وی اعلام کرد: از مجموع 60 ماده معدنی موجود در کشور 31 ماده معدنی در استان یزد استخراج می‌شود و اشتغال 9 هزار نفر در معادن استان را سبب می‌شود.

بلندیان افزود: با وجود ذخایر قطعی بیش از 132 میلیون تن مواد معدنی، استان یزد رتبه دوم در ذخایر معادن کشور را داراست.

وی ادامه داد: اردکان دارای بیشترین تعداد معدن و بافق دارای بیشترین ذخیره قطعی و بیشترین اشتغال در حوزه معدنی با 3هزار و 799 نفر پرسنل می‌باشد.

مسئول سازمان بسیج مهندسن صنعت و معدن استان اعلام کرد: استان یزد دارای 66 معدن خاک‌های صنعتی، 65 معدن تراورتن، 44 معدن مرمریت، 36 معدن فلداسپات و 35 معدن سنگ آهن است که به ترتیب اشتغال 385، 695، 479، 184، و 6هزار و 4 نفر را فراهم کرده است.

بلندیان یادآور شد: 85 درصد تولید معادن مربوط به معادن سنگ آهن است و از این‌رو بیشترین اشتغال در بین معادن مربوط به این معادن می‌باشد همچنین بیشترین سرمایه گذاری مربوط به معادن سنگ آهن است.

وی تصریح  کرد: متاسفانه از مجموع 405 معدن استان تنها صرفا 217 معدن فعال هستند و 188 معدن تعطیل شده اند. به عبارتی بیش از 46 درصد از معادن استان غیرفعال هستند.

بلندیان واردات سنگ های معدنی بویژه از کشور چین، برداشت بی رویه از معادن، کمبود آب و بانک‌ها را از علل تعطیل شدن معادن اعلام کرد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر نقش سیستم مالی ادامه داد: بانک‌ها یکی از عوامل به تعطیل کشاندن صنایع و معادن کشور هستند. جای سوال و ابهام است که بانک باید در خدمت صنعت و معدن باشد یا صنعت و معدن در خدمت بانک؟ بانک‌ها فقط به سود خود فکر می کنند و حاضر نیستند در مواقع بحران به داد صنعت برسند و برای رسیدن به مطالبات خود بلافاصله صنعت و معادن را به تعطیلی می کشانند.

بلندیان اظهار کرد: به دلیل رکود حاکم بر بازار معادن بخصوص سنگ‌های تزئینی فروش قابل توجهی ندارند و معدن‌کاران با مشکلات زیادی مواجه هستند بطور مثال معدن‌کاری می‌گفت برای پرداخت دستمزد کارگرانم مجبور به فروش دستگاه‌های معدن هستم و از طرفی سررسید وام‌های بانکی هم در را ه هست.

رییس بسیج مهندسی صنعت و معدن با بیان این که بانک ها سود محوراند، گفت: براساس فتوای مراجع بانک‌ها باید در سود و زیان سرمایه‌گذاری‌ها شریک باشند اما امروزه بانک‌ها فقط در سود شریک هستند و نه در زیان.

بلندیان تصریح کرد: وجود هزینه‌های مالیات، بیمه، حقوق دولتی، هزینه های جاری وکاهش فروش معادن باعث کمبود نقدینگی آن‌ها و به دنبال آن تعطیلی معادن را در پی خواهد داشت.

وی نبود حلقه‌های ارزش افزوده و واحدهای فرآوری مواد معدنی و جوار معدنی را یکی از مهم‌ترین مشکلات بخش معدن دانست و افزود: ایجاد واحدهای فرآوری مواد معدنی در کنار معادن در جهت جایگزینی تولید ارزش افزوده بجای خام فروشی ضروری است.

بهره‌وری پایین معادن و مصرف بالای انرژی در آن‌ها

حسن بلندیان با تاکید بر اهمیت مدیریت علمی در معادن یادآور شد: از دیگر مشکلات معادن وحدت مالکیت و مدیریت است. به عبارتی مالک معدن مدیریت آن را نیز بر عهده دارد در حالی که مدیریت یک علم است.

وی با انتقاد از عدم توجه به نخبگان صنعتی و معدنی ادامه داد: تغییرات شکلی در سیاست‌گذاری‌ها و انتخاب مسئولینی بی‌تجربه‌ای که توانایی و علم کافی برای حل مشکلات را ندارند از معضلات بخش صنعت و معدن استان می‌باشد.

مسئول سازمان بسیج مهندسن صنعت و معدن استان افزود: عدم توجه به کادرسازی در این حوزه به گونه ای است که اگر امروز یک مدیر بازنشسته ‌شود فرد با قابلیتی که توانایی لازم برای این جایگاه را داشته باشد وجود ندارد.

بلندیان برداشت‌های بی رویه از معادن، کم‌اظهاری، بهره‌وری پایین معادن و مصرف بالای انرژی در آنها، نظارت‌های ضعیف و ضعف مدیریت در حوزه معدنی را از مشکلات عمده این بخش دانست.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.