500 خانوار یزدی به دلیل خشکسالی بیمه روستایی خود را قطع کرده اند!
به گزارش یزدرسا؛ مدیر صندوق بیمهی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدآوا بابیان اینکه دراستان یزد حدود ۹۸هزار نفر مشمول بهرهمندی از مزایای این صندوق هستند گفت: تاکنون ۱۸هزار و ۶۰۰نفر به عضویت این صندوق درآمدهاند و تعداد ۸۰۰خانوار از صندوق مستمری دریافت می کنند.
حسین ابراهیمی در تشریح نحوه کار این صندوق بیمهی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اظهار کرد: صندوق سه نوع مستمری پرداخت می کند:« مستمری بازنشستگی، مستمری از کار افتادگی، مستمری بازماندگان».
وی افزود: برای دریافت مستمری بازنشستگی نیاز به ۶۵ سال سن و حداقل ۱۵ سال سابقه ی بیمه است و با توجه به اینکه صندوق جدید است، تا کنون بازنشسته ی صندوق نداشته ایم و در آینده ای نزدیک تعدادی از روستاییان بازنشسته شده و مستمری پیری دریافت میکنند.
ابراهیمی اذعان کرد: از ۸۰۰ خانواری که مستمری از کارافتادگی و بازماندگان را دریافت میکنند ۴۴ خانوار مستمری از کار افتادگی و بقیه مستمری بازماندگان استفاده می کنند.
وی گفت: افرای که از کار افتاده باشند بلافاصله بعد از آن حادثه مشمول مستمری می شوند و برای استفاده از بیمه از کار افتادگی و بازماندگان باید حداقل یکسال حق بیمه داشته باشند.
حق بیمه؛ براساس سطوح درآمد
ابراهیمی بابیان اینکه حق بیمه در این صندوق براساس سطوح درآمد است اظهار کرد: هرسال سطوح درآمد روستاییان توسط دولت تعیین میشود و با توجه به نرخ روستایی افراد باید سطوح درآمدی خودشان را انتخاب کنند؛ برای مثال امسال از ۳۰۰هزار تا 700 هزار تومان شروع شده است، که ۱۵درصد سطوح این درآمد باید برای حق بیمه پرداخت شود، از این ۱۵درصد، ۵ درصدش را خودشان پرداخت می کنند و ۱۰ درصد باقی مانده را دولت به عنوان سهم کارفرما پرداخت می کند.
وی افزود: حق بیمه از ۱۸۰هزار تومان تا ۴۲۰ هزار تومان می باشد که نسبت به سایر صندوق های بیمه ای خیلی کم و ناچیز است و منفعت زیادی دارد.
مدیر صندوق بیمهی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان یزد خاطر نشان کرد: روستاییان، کشاورزان غیر ساکن در روستا، افراد ساکن در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر(هرات، مروست، اشکذر، زارچ، تفت و...) به شرطی که فاقد کارفرما و بیمه ی تامین اجتماعی یا هر نوع بیمه دیگری باشند مشمول این صندوق می شوند.
ابراهیمی عنوان کرد: داشتن حداقل ۱۸ سال سن برای این بیمه ضروری و نهایت سابقه ی بیمه ۳۵ سال است که افراد اعم از زن یا مرد می توانند به کارگزاران ما در شهرستان ها مراجعه کرده و تحت حمایت صندوق قرار گیرند.
وی یکی از مزیت های مهم صندوق را امکان انتقال سابقه از این صندوق اختیاری و داوطلبانه به صندوق های اجباری مانند تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و بازنشستگی کشوری عنوان کرد.
امکان انتقال سابقه از بیمه روستائیان و عشایر به انواع بیمه ها
ابراهیمی ادامه داد: افرادی که کارفرما ندارند میتوانند در این صندوق بیمه گذاری کنند و زمانی که استخدام شدند، سوابق خود را انتقال دهند، همینطور کلیهی دانشجویانی که مشمول این مستمری ها هستند میتوانند این بیمه را پرداخت کرده و بعد از تحصیل سوابقشان را منتقل کنند.
مدیر صندوق بیمهی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان یزد در بیان مشکل حوزه انتخابیه خود گفت: به دلیل خشکسالی تعدادی از بیمه شدگان، توان تمدید بیمه را ندارند و با حدود ٧ تا ٨ سال سابقه بیمه ی خود را قطع کرده اند.
500 خانوار به دلیل خشکسالی بیمه خود را قطع کرده اند
وی تصریح کرد: 500 خانوار به دلیل خشکسالی بیمه خود را قطع کرده اند که نیاز به حمایت مسئولان از جمله فرمانداران و بخشداران است در غیر اینصورت افراد مذکور نمیتوانند از انواع مستمری های این صندوق استفاده کنند و شاید بتوان با درایت و همکاری و همراهی مسئولین این مشکل را حل کرد.
ضریب نفوذ 20 درصدی بیمه روستائیان در یزد
ابراهیمی اذعان کرد: میانگین ضریب نفوذ این بیمه در سطح کشور ۲۴ درصد و در استان یزد ۲۰ درصد است که بالاترین ضریب نفوذ یعنی 43 درصد برای استان آذربایجان شرقی است.
تاثیر بسزای بیمه؛ در جلوگیری از مهاجرت روستائیان
وی دیگر مشکل این حوزه کاری خود را عدم اطلاع و نبود افراد برای شناسایی افراد فاقد بیمه در روستاها اعلام کرد و گفت: دهیاران علاوه بر رسیدگی به امور عمرانی روستا در شناسایی افراد فاقد بیمه و معرفی بیمه روستایی به آنها اقدامی بسزا و موثر و یک کارزیر بنایی و مهم انجام دهند زیرا بهره مندی از بیمه برای روستائیان کشاورز و دامدار و همچنین فرزندانشان تاثیر زیادی در تشویق آنها به ماندن در روستا دارد.
* صندوق بیمهی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر؛ از سال ۱۳۸۳ در مجلس ششم و در اواخر دولت اصلاحات به وجود آمد و در دولت احمدی نژاد شروع به کار کرده و تشکیلاتش راه اندازی شد.
انتهای پیام/ک
Related Assets:
- 351 هزار یزدی از خدمات بیمه سلامت استفاده می کنند
- 78 درصد جمعیت استان یزد زیر پوشش تامین اجتماعی هستند
- حذف دفترچههای درمانی آغاز شد
- جزییات حذف دفترچههای درمانی
- ۳۵۷ هزار نفر در یزد تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرار گرفتند
- حضوراتباع بیگانه زیر چتر بیمه سلامت/مشکلات اخیر بازنشستگان ارتباطی به شرکت آتیه سازان ندارد/قشر متمول،بیمه نشدگان جامعه را تشکیل می دهند
- بدهی 235.5 میلیارد تومانی بیمهها به مراکز درمانی یزد/ هشدار؛ چرخه درمان در معرض آسیب