70 تحریم جدید ایران؛ همه دستاورد برجام است/بی نتیجه ماندن برجام؛ نشان از درستی سخنان رهبری
به گزارش یزد رسا به نقل از اردکان گویا، 23 تیر ماه سالروز منعقد شدن قرارداد برجام یا به عبارتی روز تعامل سازنده با جهان نامگذاری شده است. دراین خصوص مصاحبه ای با دکتر غفورزاده عضو هیئت علمی دانشگاه یزد ویکی از تحلیل گران سیاسی داشتیم تا نظر وی را در خصوص این روز و برجام جویا شوم.
غفوری در خصوص مفهوم تعامل سازنده گفت: در رابطه با مفهوم تعامل سازنده آنچه که اصل اولیه برای نظام جمهوری اسلامی ایران است، اصل ارتباط با جهان است که در حال حاضر فقط دو کشور را استثنا قرار داده است که یکی از آنها رژیم غاصب صهیونیسم و دیگری نظام آمریکا است. به غیر از این دو کشور سیاست کلی کشور ایران ارتباط همراه با عزت و حکمت با تمام دنیا است.
وی افزود: متاسفانه جمله تعامل سازنده با جهان در چند سال اخیر مفهوم اصلی خود را از دست داده است و به نوعی معنای وابستگی و تحت سلطه بودن کشور های توسعه یافته را به خود گرفته است.در سال های گذشته کشور ایران با همه ی جهان به جز این دو کشور نام برده شده ارتباط و تعامل داشت، برای مثال سال 92 همایش کشور های عدم تعهد در تهران برگزار شد که نمونه واضح ارتباط و تعامل سازنده ایران با جهان بود.
تحلیل گر سیاسی ادامه داد: برخی از مدعیان و کسانی که ادعای تعامل سازنده با جهان را دارند درواقع در پی رابطه ذلت بار با آمریکا و نظام سلطه هستند که این نوع تعامل در واقع مخالف با خط قرمز تعریف شده برای ایران است چرا که آمریکا به عنوان یک کشور نژاد پرست و یک تروریسم بالذات و یک ام الفساد غرب و یک شیطان بزرگ است.
وی در ادامه با مثالی تاکید کرد: همانگونه که حضرت ابراهیم با شناخت شیطان بزرگ به طرف او سنگ پرتاب کرد و با او به مذاکره ننشست ما نیز باید درس بگیریم و به طرف شیطان بزرگ که همان آمریکا است سنگ پرتاب کرده و با او وارد مذاکره نشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد در خصوص برجام گفت: در عمل و در برجام نیز دیدیم که هیچ گونه تعامل سازنده ای صورت نگرفته بلکه شاهد عهد شکنی ها و مکر های بیشتر از سوی آمریکا بودیم. در صورتی که مذاکره کنندگان هسته ای ادعا داشتند که با امضای برجام تمام تحریم ها لغو خواهد شد اما متاسفانه میبینیم که با برجام نه تنها این تحریم ها برداشته نشد بلکه آمریکا بعد از برجام بیش از 70 مرتبه ایران را تحریم کرده است و در دوران ریاست جمهوری جدید آمریکا هفته ای نبوده است که بدون تحریم به پایان برسد.
وی گفت: اگر هدف برجام مذاکره و برداشت تحریم ها بود نتیجه معکوس داد که اگر ما حتی به تاریخچه کشور خود یا دیگر کشور ها نیز نگاه کنیم به گفته مقام معظم رهبری خواهیم رسید که هزینه سازش بیشتر از هزینه مقاومت در برابر نظام سلطه بوده است. اگر ما به سرنوشت موصل نگاهی کنیم خواهیم دید زمانی به آزادی رسید که مقامات موصل راضی به سازش نشده و از در مقاومت وارد شدند.
غفوری تصریح کرد: در کشور ما نیز مذاکره هزینه های بسیاری داشته است برای مثال در بحث برجام و قبل از مذاکره ما بیش از 3هزار سانتریفیوژ فعال داشتیم که در حال فقط تعداد کمی از آن فعال است، در بحث فردو نیز تا قبل از مذاکره فعال بود و غنی سازی صورت می گرفت که بعد از برجام غیر فعال شد، و حال تبدیل به آزمایشگاهی شده است که عملا فایده ای ندارد و هیچ دانشجویی حاضر نیست برای تحقیق از تهران یا دیگر شهرستان ها به فردو برود.
وی ادامه داد: متاسفانه در برجام حتی به خطوط قرمزی که رهبری مشخص کرده بودند توجه نشد و عملا بی نتیجه ماند. در برجام قرار بر این بود که تعهد نامه کتبی از آمریکا گرفته شود و بنا بود که لغو تحریم ها با کاهش فعالیت هسته ای ما همراه باشد که متاسفانه ما به تعهدات خود عمل کردیم و آمریکا نه تنها به تعهدات خود عمل نکرد بلکه تحریم ها را بیشتر هم کرد.
تحلیلگر سیاسی عنوان کرد: برجام در واقع نشان دهنده درستی سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر وفادار نبودن دشمن بر عهد و پیمان خود بود که درواقه در قران نیز آمده است که با کافران مقابله کنید نه برای این که ایمان ندارند بلکه به این دلیل که بر عهد خود پایبند نیستند و این موضع در تعامل با آمریکا کاملا اثبات شد.
وی افزود: برخی از مسئولین تا قبل از برجام به سخنان رهبری اطمینان نداشتند اما با نقض برجام توسط آمریکا درستی سخن رهبری بر همگان ثابت شد که امیدواریم این برجام برای مسئولینی که نگاهشان به نظام سلطه است درس عبرتی باشد تا بدانند که نمی توان به حرف های حاکمین نظام سلطه اعتماد کرد.
انتهای پیام/ر