ID : 12756786
تعاون و اشتغال در هفته ای که گذشت

700 هزار قالیباف در صف انتظار بیمه/ آزادسازی سهام عدالت به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک می‌کند/ قرارداد موقت 85 درصد از کارگران


افزایش 20هزار تومانی بن خواروبار را در شورای عالی‌ کار پیشنهاد شد. 700 هزار قلیباف در صف انتظار بیمه هستند. ربیعی با اجرای مسکن تعاون در دِل مسکن اجتماعی موافقت کرد. معاون دبیرکل خانه کارگر گفت: 85 درصد کارگران قرارداد موقت دارند از جمله خبرهای حوزه تعاون واشتغال بود.

به گزارش یزد رسا به نقل از تسنیم، تعاون و اشتغال در هفته ای که گذشت اخباری مانند پیشنهاد افزایش 20هزارتومانی بن خواروبار در صورت عدم‌تصویب حق مسکن را در خود داشت. عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به اینکه هنوز حق مسکن کارگران به تصویب نرسیده است، گفت: اگر افزایش حق مسکن در هیئت دولت نهایی نشود، افزایش 20هزار تومانی بن خواروبار را در شورای عالی‌ کار پیشنهاد می‌کنیم.

 

*تقویت و توسعه فرهنگ کار در13 بند از سیاست های اشتغال

خبر دیگر این هفته از کوروش پرند، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود که  با اشاره به 13بند در سیاست های کلی اشتغال زایی گفت: این بندها در سیاست‌های کلی اشتغال عنوان شده که بخش نخست به تقویت و توسعه فرهنگ کار و استفاده از تولیدات داخلی اختصاص دارد.

 

*700 هزار قالیباف در صف انتظار بیمه هستند

عبدالله بهرامی، مدیر عامل اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی تولید کنندگان فرش دستباف ایران با بیان اینکه 700 هزار نفر در انتظار برای بیمه هستند گفت: 470 میلیارد تومانی که اختصاص یافته برای بدهی های قبلی است.

 

بهرامی تاکید کرد: بیمه برای قالیبافان از نظر جایگاه اجتماعی شغل آنها بسیار اهمیت دارد و این جایگاه را تثبیت می کند.یکی از مشکلات عمده قالیبافان این است که سن و سال آنها به حدی نزدیک است که دیگر نمی توانند وارد لیست بیمه شوند. دولت باید این موضوع را مد نظر داشته باشد که بسیاری از قالیبافان سن و سالشان بالاست.

 

*توافق ربیعی با ادغام طرح مسکن تعاونی با اجتماعی

علی خواجوی بجستانی، رئیس هئیت مدیره اتحادیه سراسری مسکن کارکنان دولت از توافق ربیعی با اجرای مسکن تعاون در دِل مسکن اجتماعی خبر داد و گفت: بر اساس سند چشم انداز توسعه، بخش تعاون باید 50 درصد مسکن کشور را تأمین کند که نیازمند حمایت دولت است.

 

وی ادامه داد: درباره واگذاری 50 درصد ساخت مسکن توسط بخش تعاونی گفت: تا کنون این موضوع محقق نشده است. مسکن باید به بخش تعاون بر گردد چون تعاونی‌ها کارنامه پرباری در ساخت و ساز دارند و پروژه ها و شهرک‌های زیادی را ساخته‌اند. تعدادی زیادی از مردم که اکنون صاحب خانه هستند توسط تعاونی ها خانه دار شده‌اند. بر اساس سند چشم انداز توسعه، نیز بخش تعاون باید 50 درصد مسکن کشور را تأمین کند که نیازمند حمایت دولت است.

 

*آزادسازی سهام عدالت به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک می‌کند

علیرضا ناطقی، مدیرکل تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاون با تاکید بر آزاد سازی هرچه سریع تر سهام عدالت گفت: اقتصاد مقاومتی چیزی جز این نیست که بحث مشارکت مردم در میان باشد.

 

وی با اشاره به این که نزدیک به50 میلیون نفر مشمول سهام عدالت در کل کشور هستند گفت: بیشتر از 70 درصد جمعیت کشور درگیر سهام عدالت هستند.به جز اینکه یک دهه هست که وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی درگیر سهام عدالت است.

 

مدیرکل تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاون گفت: نظرمان به عنوان وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی این است که سهام عدالت با توجه به ظرفیتی که دارد می‌تواند تمام مباحث مد نظر مقام معظم رهبری را عملیاتی کند.در  بحث سهام عدالت با توجه به نظری که وزارت اقتصاد و دارایی دارند،‌ باید تعامل دو جانبه انجام شود تا توسعه بخش تعاون همانطور که در ابتدا مد نظر بوده است تداوم یابد.

 

*تمایل تجار به فروش محصول خارجی به تولید ضربه زد

مسعود قصاعی،  مدیر بازاریابی چینی زرین ایران با اشاره به اینکه بیش از 1200 نفر در مجموعه تولید چینی زرین مشغول فعالیت هستند گفت: تولید کنندگان باید با برنامه دراز مدت با محصولات ترکیه، مالزی یا کره جنوبی رقابت کنند.

 

قصاعی ایران در سال های گذشته با فراز و نشیب های بسیاری در عرصه اقتصادی همراه بوده است. تورم 30 تا40 درصدی در سال های 90 و 91  با کاهش شدید ارزش پول ملی اقتصاد را با آسیب همراه کرد. با روی کار آمدن دولت تدبیر بخشی از این مشکلات حل شد.

 

وی با بیان اینکه سال 93 به واسطه کاهش قیمت نفت، بودجه انقباظی دچار رکود بود افزود: پیش‌بینی می‌شود که وضعیت رکود در سال 94 هم ادامه دار باشد. بازار جهانی یک بازار رقابتی شدید است.

 

وی با بیان اینکه تمایل تجار به فروش محصول خارجی برای کسب درآمد بیشتر از یک سو و پرهیز مصرف کنندگان از خرید محصولات داخلی از سوی دیگر دو عامل اصلی در فلج ماندن تولید است افزود: برخی مردم ترجیح می‌دهند که حتی جنس با کیفیت و مرغوب ایرانی را خریداری نکنند و به سمت اجناس بی کیفیت خارجی می روند.  تولیدکنندگان هم در شکل‌گیری این فرهنگ سهیم هستند. در دهه 60 و در شرایطی که کشور درگیر جنگ بود و اجناس کمیاب و کوپنی عرضه می‌شد به امید اینکه مردم هرچه موجود باشد را می‌خرند، اقدام به تولید کالاهای نامرغوب کردند. ولی ما امروز باید تلاش کنیم تا این نگاه تغییر کند و بتوانیم اعتماد از دست رفته مردم را بازگردانیم.

 

مدیر عامل چینی زرین ایران با اشاره به اینکه برای بیش از 1200 نفر شغل ایجاد کرده ایم بیان کرد:کلیه افراد از زمان ورد به این مجموعه تحت آموزش قرار می‌گیرند و تا روزی که از این مجموعه جدا شدند مهارتی برای فعالیت در سایر مجموعه ها را داشته باشند. چینی زرین ظرفیت تولید با ظرفیت بیشتر را به شرط حمایت مصرف کنندگان دارد.

 

* قرارداد 85 درصد کارگران موقت است

حسن صادقی، معاون دبیرکل خانه کارگر با اشاره به اینکه 85 درصد کارگران قرارداد موقت دارند گفت: قرار سفید امضا به فراوانی در نقاط مختلف کشور منعقد شده و کارگر را به راحتی از کار بیکار می کنند.

 

پیشکسوت جامعه کارگری کشور در ارتباط با علت بیکاری و مشکلات کار در کشور گفت: بخشی از مسائل به مباحثی چون ورود کالای خارجی و شاغل بودن کارگران خارجی است. بسیاری از مشاغل ما به دلیل ورود کالاهای چینی مثل کفش و یا نساجی در حال خروج از رده هستند. بخشی از مشکلات نیز به دلیل اشتغال اتباع بیگانه بوده که در حال حاضر حدود یک میلیون و 300 هزار فرصت شغلی در اختیار آنها است.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.