ID : 34943446
در سه ماهه نخست سال جاری؛

9 شکارچی غیرمجاز در یزد دستگیر شدند


مسئول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط‌زیست یزد گفت: طی سه‌ماهه نخست امسال 9نفر به اتهام شکار غیرمجاز در مناطق حفاظت‌شده این استان دستگیر و به دادگاه معرفی شدند.

یزدرسا؛ مهم‌ترین عامل تأثیرگذار بر رشد جمعیت حیات‌وحش استان در سال‌های اخیر، مشارکت و همکاری مردم بوده است به‌گونه‌ای که بخش قابل‌توجهی از شکارچیان و مردم محلی، رویکرد حفاظت از تنوع زیستی را به‌جای رودررویی با محیط‌زیست در پیش‌گرفته‌اند.

البته هنوز هم در این زمینه نیاز به فرهنگ‌سازی گسترده است زیرا در برخی مناطق دورافتاده و غیر حفاظت‌شده، شکارچیان غیرمجازی وجود دارند که از طریق کشتن شکار امرارمعاش می‌کنند.

ازجمله عوامل مؤثر بر جمعیت حیات‌وحش استان، خشک‌سالی‌های گسترده و طولانی و یا به تعبیری بهتر تغییر اقلیم است به‌طوری‌که بخش قابل‌توجهی از رویشگاه‌های استان در حال از بین رفتن هستند و اگر پوشش گیاهی نابود شود پیامد آن تمام زنجیره‌های غذایی اکوسیستم‌ها ازهم‌گسسته شده و ادامه حیات زیستمندان آن غیرممکن می‌شود.

«مهدیه السادات حدادیان» مسئول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط‌زیست یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا خاطرنشان کرد: طی سه‌ماهه نخست امسال 9نفر به اتهام شکار غیرمجاز در مناطق حفاظت‌شده این استان دستگیر و به دادگاه معرفی شدند.

وی با بیان اینکه متهمان اقدام به شکار 4 رأس پستاندار ازجمله کل و قوچ کرده بودند، ادامه داد: مجموع ضرر و زیانی که شکار این 4 رأس در پی داشته است، به میزان 40 میلیون تومان بوده که تاکنون 30 میلیون تومان آن وصول‌شده است.

حدادیان اذعان کرد: از متهمان پنج قبضه سلاح شامل 3 قبضه سلاح غیرمجاز و 2 قبضه سلاح مجاز کشف و ضبط‌شده است.

این مقام مسئول مجموع تخلف در این مدت را 7 مورد بیان کرد.

معاون فنی محیط‌زیست یزد:

 کمبود نیروی محیط بان، مهم‌ترین چالش حفاظت از حیات‌وحش در یزد

«حسن اکبری» معاون فنی محیط‌زیست یزد مهم‌ترین چالش حفاظت از حیات‌وحش را کمبود نیروی محیط بان و بلاتکلیف ماندن واگذاری قرق‌های اختصاصی عنوان کرد.

وی ادامه داد: در صورت برطرف نشدن این چالش‌ها وضعیت طبیعت و حیات‌وحش استان را شکننده‌تر کرده و موجب هدر رفت تلاش‌های چند سال گذشته برای حفظ تنوع زیستی می‌شود.

اکبری در رابطه با معرفی گونه‌های برجسته استان یزد خاطرنشان کرد: در استان یزد 60 گونه پستاندار وحشی، حدود 200 گونه پرنده، 47 گونه خزنده و بیش از 870 گونه گیاهی شناسایی‌شده است و ازنظر تنوع گیاهی بهترین و مهم‌ترین زیستگاه‌های استان کوهستان شیرکوه است که بیشتر در شهرستان‌های تفت و مهریز واقع شده‌اند.

این مقام مسئول تصریح کرد: گونه‌های کمیاب بسیار باارزشی نظیر زاغ بور، هوبره، گربه شنی، گربه پالاس، بالابان در مناطق و زیستگاه‌های آزاد استان زندگی می‌کنند.

وی بهترین زیستگاه پلنگ ایرانی در استان یزد را منطقه حفاظت‌شده کوه بافق و بهترین زیستگاه هوبره -نماد حیات‌وحش استان- زیستگاه‌های شهرستان خاتم عنوان کرد و ادامه داد: بهترین زیستگاه گربه شنی استان پناهگاه حیات‌وحش دره انجیر و پارک ملی سیاه کوه و نهایتاً بهترین زیستگاه آهو در استان منطقه حفاظت‌شده کالمند-بهادران است.

اکبری در مورد وضعیت سرشماری در سال گذشته گفت: در سال قبل در مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست 7هزار و 386 رأس کل و بز،2هزار و 620 رأس قوچ و میش و 850 رأس آهو شمارش‌شده است.

انتهای پیام/ش




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.