ID : 7576020
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق استان یزد:

90درصد از طلای خارجی بازار یزد و 70درصد موبایل‌های موجود در بازار استان قاچاق هستند


دبير كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان يزد، لوازم آرايشي قاچاق را از معضلات مهم اقتصادي و بهداشتي در حوزه قاچاق كالا عنوان كرد.

به گزارش یزد رسا، احمد ترحمي، پيش از ظهر يكشنبه در نشستي خبري اظهار داشت: لوازم آرايشي و بهداشتي يكي از پر آمارترين كالاهاي قاچاق در استان يزد و ساير مناطق كشور است كه قاچاق اين كالا علاوه بر مشكلات اقتصادي، مشكلات بهداشتي بسياري را نيز به وجود مي‌ آورد.

وي با بيان اينكه برخي كالاها لازم است از استانداردهاي توليد و نگهداري بهره مند باشند، بيان كرد: لوازم آرايشي و بهداشتي قاچاق، حتي اگر در مرحله توليد نيز داراي استانداردهايي باشند، در هنگام نقل و انتقال به كشور روزها و گاه ماه ها بر روي كشتي ها در گرما و سرما در انبارهاي غيراستاندارد نگهداري مي شوند كه اين امر سبب فاسد شدن بسياري از آنها مي شود.

 

اغلب برندهاي خارجي لوازم آرايشي قاچاق جعلي است/ برند فرانسه، توليد در كارگاه‌هاي زيرزميني پاكستان

ترحمي تاكيد كرد: ضمن اينكه بسياري از برندهاي خارجي كه در كشور ما وجود دارد، برندهاي جعلي است، بيان كرد: بسياري از كالاهاي قاچاق خارجي، برند كشورهاي اروپايي نظير فرانسه دارند در حالي كه توليد آنها در كارگاه هاي زيرزميني پاكستان انجام مي شود.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به كالاهايي كه به طور عمده قاچاق مي شوند، يادآور شد: گوشي موبايل، لوازم آرايشي و بهداشتي، قطعات رايانه، سيگار، تجهيزات پزشكي، لباس و منسوجات و ... عمده كالاهاي قاچاق هستند.

ترحمي ادامه داد: برخي كالاها نيز به صورت قاچاق از كشور خارج مي شود كه اين پديده بيشتر مربوط به كالاهاي يارانه دار نظير فرآورده هاي نفتي، كود و سم و ... است و در استان يزد نيز متاسفانه چنين شرايطي وجود دارد.

 

طلا و زعفران؛ كالاهاي قاچاق هوايي

دبير كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان يزد بيان كرد: اغلب كالاهاي ياد شده از مرزهاي زميني و دريايي قاچاق مي شوند اما بخشي از كالاها نظير زعفران، طلا و دلار نيز از طريق هوايي قاچاق مي شوند.

وي با اشاره به اينكه در استان يزد عمده بازار كالاهاي قاچاق مربوط به گوشي هاي تلفن همراه، طلا و جواهرات ساخت خارج، لباس و منسوجات، اسباب بازي و ... است، بيان كرد: در حال حاضر 70 درصد گوشي هاي تلفن همراه و 90 درصد طلا و جواهرات ساخت خارج از كشور در بازار يزد قاچاق هستند.

ترحمي با تاكيد بر اينكه پديده قاچاق، پديده اي نكوهيده است كه بزرگترين ضربه را به اقتصاد و توليد داخلي وارد مي كند، خاطرنشان كرد: استفاده از هر كالاي خارجي مساوي با از دست رفتن يك فرصت شغلي است و بايد در اين زمينه فرهنگ سازي شود.

 

آگاهي مردم در مورد كالاهاي قاچاق، تجديدنظر آنها در استفاده از اين كالاها را به دنبال خواهد داشت

وي تصريح كرد: مردم ما اگر بپذيرند كه مصرف كالاي قاچاق، ضربه به اقتصاد داخل است و بيكاري جوانان خودشان را به دنبال دارد، شايد در مصرف كالاهاي قاچاق تجديد نظر كنند.

ترحمي با اشاره به برخي اشكالات و ضعف هاي قانوني در برخورد با پديده قاچاق خاطرنشان كرد: برخي قوانين برخورد با قاچاقچيان مربوط به 80 سال و يا 20 سال پيش بود كه بازدارنده نبود و تبعات چنداني براي سرچشمه هاي قاچاق نداشت اما بر اساس قوانين جديد، سرچشمه هاي قاچاق در مبادي ورودي و حتي قبل از مبادي ورودي خشكيده مي شود.

45 درصد كشفيات كالاي قاچاق در پاسگاه شهيد مدني انجام مي شود

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه در استان يزد چهار گلوگاه رسمي مبارزه با قاچاق كالا و ارز و يك گلوگاه غيررسمي داريم، اظهار داشت: نخستين و مهمترين گلوگاه مبارزه با قاچاق كالا و ارز در استان يزد، پاسگاه شهيد مدني در شهرستان مهريز است كه 45 درصد كشفيات كالاهاي قاچاق استان يزد در اين پاسگاه انجام مي شود.

ترحمي ادامه داد: فراغه ابركوه، پاسگاه عقدا و ايستگاه ايست و بازرسي خاتم الانبياء خاتم نيز از ديگر گلوگاه هاي مصوب مبارزه با قاچاق كالا و ارز هستند.

وي با شاراه به ايستگاه ايست و بازرسي ساغند در 85 كيلومتري طبس عنوان كرد: اين ايستگاه مصوب مبارزه با قاچاق كالا و ارز نيست زيرا از منطقه شرق كشور بيشتر شاهد ترانزيت موادمخدر هستيم تا كالاي قاچاق.

منابع: مهر و فارس و ایسنا




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.