90درصد مناطق نمونه گردشگری استان یزد فاقد سرمایه گذار است
معاون گردشگری اداه كل میراث فرهنگی استان يزد در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا، با بیان اینکه مناطق گردشگری به مناطقی اطلاق می شود که دارای وسعت 30 تا 300هکتار و یا کمتر از این مقدار باشند گفت: براساس مصوبه هیئت وزیران در کشور 1168 منطقه نمونه گردشگری تعیین شده که سهم استان یزد از این تعداد 43 منطقه است.
محمدرضا نصیری افزود: در ابتدای امرازتعداد 43 منطقه تنها 14 منطقه که در شهرستان های یزد،اردکان،تفت ،خاتم،مهریز و ابرکوه واقع شده دارای متقاضی سرمایه گذاری بود.
نصیری با اشاره به ابلاغ دستورالعملی در سال 1394 از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور به استان ها مبنی بر ساماندهی مناطق گردشگری اظهار داشت: با ابلاغ این دستورالعمل کمیته ای تشکیل و پس از بررسی های لازم موضوع در کارگروه گردشگری استان مطرح شد و نهایتا از تعداد 14 منطقه ای که سرمایه گذار داشت 4 منطقه به تصویب رسید.
وی ادامه داد: این چهار منطقه با توجه به میزان پیشرفت سرمایه گذاری و ایجاد فضاهای گردشگری تفریحی برای استفاده مردم به ترتیب شامل مناطق سریزد مهریز، بام تفت، چرخاب اشکذر و محمدآباد میبد هستند.
نصیری خاطر نشان کرد: سرمایه گذاران این مناطق مجوزهای لازم از کارگروه ها و شورای برنامه ریزی استان را اخذ کرده و با توجه به بحث ساماندهی مناطق گردشگری کشوراین سرمایه گذاران باید مجوزهای لازم را از شورای عالی معماری و شهرسازی ایران نیز کسب کنند.
معاون گردشگری میراث فرهنگی استان در خصوص ویژگی های سرمایه گذاران مناطق گردشگری استان گفت: به دلیل وسعت و پراکندگی زیاد این مناطق سرمایه گذار باید توان لازم را برای سرمایه گذاری داشته باشد و از طرفی مناطق نیزاز جذابیت لازم برای سرمایه گذاری برخوردار باشد.
نصیری علت عدم استقبال سرمایه گذاران از دیگر مناطق گردشگری را مشکلاتی نظیر از بین رفتن جذابیت منطقه،قرار داشتن در مناطق چهارگانه محیط زیست و یا محدودیت هایی در تغییر اکوسیستم منطقه دانست.
وی؛اعطای تسهیلات 14 درصدی صندوق توسعه تعاون به سرمایه گذاران، مساعدت در تامین زیرساخت ها شامل اعطای انشعابات آب، برق؛گاز و راه دسترسی و پرداخت بخشی از تسهیلات به صورت کارمزد و سود را از برنامه های حمایتی این معاونت از سرمایه گذاران مناطق نمونه گردشگری برشمرد.
انتهای پیام/ح