ID : 6654459
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری یزد:(2)

«اعتکاف» عامل افزایش شادکامی/به کاربردن«ناشادکامی»در برابر«شادکامی» سخت است!


مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری یزدگفت: بر اساس پژوهشی که با عنوان جایگاه اعتکاف در آموزه های دینی و تأثیر آن بر افزایش شادکامی انجام شد، شادکامی دانشجویان دختر یزدی قبل از ورود به «مراسم اعتکاف» کمتر از متوسط بوده است و «مراسم اعتکاف» باعث افزایش شادکامی می شود.

به گزارش یزد رسا، مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری یزد چندی پیش در نشست با نمایندگان موسسه‌های آزاد هنری که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، در سخنانی قابل تأمل با بیان اینکه استان یزد از نظر افسردگی در سطح بالای افسردگی قرار دارد گفت: طبق آمار، آستانه تحمل اجتماعی مردم یزد نیز پایین تر از میزان استاندارد است که برای برون رفت از این معضل، آنچه مطرح است ورود هنر به جامعه و خارج کردن جامعه از حالت زمختی است.

یزد آوا؛ با توجه به جریانات اخیر و القائات نسبت به افسردگی مردم دارالعباده و دارالعلم یزد و صحبت های قابل تأمل جوادیان زاده بر آن شدیم با وی گفتگویی برای پاسخ به این شبهه داشته باشیم.

متن بخش دوم گفتگوی صمیمی و خواندنی خبرنگار یزد آوا با مجید جوادیان زاده در ادامه آمده است.

یزد آوا: در علم جامعه شناسی واژه «افسردگی» با «کمبود نشاط اجتماعی» تفاوت دارد، با توجه به مباحثی که در جمع نمایندگان مؤسسات آزاد هنری در اداره ارشاد اسلامی یزد مطرح کردید، مردم یزد «افسرده» هستند یا «نشاط اجتماعی» ندارند؟!

در مورد «شادکامی» در استان یزد چهار پژوهش علمی انجام شده که یکی از آنها مربوط به سال ۱۳۹۱ تحت عنوان میزان شادکامی مردم ایران و عوامل موثر بر آن (مطالعه سلامت از دیدگاه مردم ایران) است، جامعه آماری این پژوهش کل مردم ایران، روش جمع آوری داده‌ها، روش خود گزارش دهی و نمونه آماری آن ۸۰۰ نفر است. نتیجه این پژوهش نشان می‌داد که میزان شادکامی مردم یزد کمتر از متوسط سایر استان‌ها و در رده آخر قرار دارد.

پژوهشی نیز در سال ۱۳۹۲ با عنوان «برنامه راهبردی ارتقای نشاط اجتماعی در استان یزد» انجام شد. جامعه آماری این پژوهش کل مردم یزد از روش پرسشنامه‌ای با نمونه آماری ۵۵۳ نفر است.

براساس این پژوهش در مجموع میزان نشاط اجتماعی مردم یزد بیشتر از متوسط  مورد نظر است.

هم چنین نتیجه پژوهش سال ۱۳۸۸ با عنوان «بررسی وضعیت سلامت عمومی و شادکامی دانشجویان دانشگاه یزد» که جامعه آماری آن ۷۰۰۰ نفر از دانشجویان ورودی سال ۸۵-۸۴ دانشگاه یزد و روش پرسشنامه‌ای با نمونه آماری ۵۵۵ نفر بود، میزان شادکامی دانشجویان دانشگاه یزد کمتر از متوسط مورد نظر بوده است.

و در پژوهشی که با عنوان جایگاه اعتکاف در آموزه های دینی و تأثیر آن بر افزایش شادکامی مطالعه موردی دانشجویان دختر دانشگاه یزد با جامعه آماری دانشجویان یزدی معتکف، روش پرسشنامه‌ای و نمونه آماری ۱۲۹ نفر انجام شد، مشخص شد که میزان شادکامی دانشجویان دختر یزدی کمتر از متوسط مورد نظر است.

این نشان دهنده این است که شادکامی دانشجویان دختر قبل از ورود به «مراسم اعتکاف» کمتر از متوسط بوده است و «مراسم اعتکاف» باعث افزایش شادکامی می شود.

ما گفتمان اجتماعی فراگیر نداریم، بعضی واژه‌ها معنای درستی ندارند و مورد قبول عامه پژوهشگران نیست.

بعضی واژه ها جا به جا به کار می روند! و یا به جای هم به کار می روند! و در متون علمی کلماتی که معادل فارسی ندارند از کلمه مقابل آن برای توضیح استفاده می‌کنند!

شادکامی به معنی happiness است و نقطه مقابل آن را به عنوان «افسردگی» به کار می بریم، زیرا به کاربردن اصطلاح «ناشادکامی» سخت است!!

ادامه دارد …




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


حامی
هیچ می دانید یکی از مدیران استانداری می گفت ما طی این مدت کلی تلاش کردیم تا جا بیندازیم که مردم یزد افسرده هستند!!! ولی یزد رسا با یک مصاحبه کل برنامه ما را به هم زد!
به نظر شما این همه تلاش برای افسرده نشان دادن بدون سند و مدرک مردم یزد با چه هدفی صورت می گیرد؟!
روابط عمومی استانداری و مدیر کل اجتماعی حتما پاسخ خواهد داد که با وجود تحقیق علمی و مطابق با استاندارهای بین المللی سال گذشته دکتر افشانی یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه یزد و نتیجه آن که ثابت شد میانگین نشاط مردم یزد از میانگین نشاط در جهانی بالاتر است ، باز هم تلاش برای افسرده نشان دان مردم یزد ادامه دارد؟ چه کسانی از این گسترش این دروغ بزرگ سود می برند؟!
+2 (2 Votes)
Posted on ۱۳۹۳/۰۳/۲۳ ۱۸:۴۵.
علی
چه جالب!
این مدیر عزیز ما ظاهرا ادبیاتش رو از بیگانگان به عاریت گرفته و شدیدا شیفته غرب شده !
وگرنه چرا باید معیارهای غربی را در مدی یت خود استفاده کند؟!
یعنی واقعا استفاده از واژه "ناشادکام"به جای "افسردگی"اینقدر سخت است یا واقعا برای افسرده نشان دادن یزدی ها برنامه ریزی کرده اند؟!
دوستی می گفت نزدیک به 260 درخواست مجوز کنسرت بر روی میز مدیرکل ارشاد یزد در نوبت مجوز است !!!
پس باید مدیران همت کنند و به هر قیمتی جاده صاف کن برگزارکنندگان کنسرتها به بهانه "ناشادکامی" یا به قول این مدیر کم تجربه استان "افسردگی!" مردم دارالعباده شوند تا پولی به جیب بزنند!
اما هیچ فکر کردیم که چه کسی پاسخگوی این توهین های بی پایه و اساس و بدون مدرک و سند باید باشد؟!
+2 (2 Votes)
Posted on ۱۳۹۳/۰۳/۲۳ ۱۸:۳۷.