ID : 12541065
گزارش/
«تیفون»ها؛مهمان ناخوانده این روزهای استان یزد/خاموشی ایستگاههای سنجش به دلیل کمبود اعتبار! +جدول پیش بینی هوا
تعداد روزهای آلوده استان در سال جاری با رشد قابل ملاحظه ای همراه بوده است، به طوری که 8 روز از فروردین و 3 روز ابتدایی اردیبهشت ماه آلودگی هوای استان از نوع ذرات معلق در وضعیت هشدار قرار گرفت.
به گزارش یزد رسا، تعداد روزهای آلوده استان در سال جاری با رشد قابل ملاحظه ای همراه بوده است، به طوری که 8 روز از فروردین و 3 روز ابتدایی اردیبهشت ماه آلودگی هوای استان از نوع ذرات معلق در وضعیت هشدار قرار گرفت.
همشهری نوشت: استان یزد این روزها میزبان مهمانی ناخوانده است که بیش از بهار سالهای گذشته خودنمایی میکند و تمامی ندارد؛ تیفونهای محلی!
بروز متوالی گرد و غبار و طوفانهایی که به اصطلاح محلی «تیفون» نام دارد، این روزها برای مردم استان خستهکننده شده است، چرا که همواره در معرض مشکلات ناشی از وقوع آنها از بعد بهداشت محیط و سلامت جسمانی هستند.
شیوع ذرات معلق و وضعیت هشدار
شیوع ذرات معلقی که این روزها هوای استان را مه آلود کرده است حتی به مناطق ییلاقی و روستاها نیز رخنه کرده است و حتی آسمان نقاط سرسبز و ییلاقی استان نیز این روزها، غبارآلود است.
اداره کل محیط زیست استان با تلاشهای مستمر تعداد روزهای آلوده هوا را در سال گذشته به 2 روز کاهش داده بود اما این آمار در سال جدید، چنان افزایش یافته است که نگرانیهایی را بین مردم و مسئولان ایجاد کرده است.
هر چند تمام ایستگاههای سنجش آلودگی هوا، فعال نیستند اما ایستگاههای فعال موجود، در سال جاری، روزهای زیادی وضعیت نارنجی یا اضطرار و هشدار را نمایش دادهاند.
مسئول واحد پایش و آلودگی اداره کل محیط زیست استان میگوید: تعداد روزهای آلوده هوای استان در فروردین امسال 8 روز بود که این آمار در فروردین سال گذشته تنها یک روز و در فروردین سال1392 نیز 2روز بوده است.
«دامون سلیمانی» میافزاید: از 5روز اول اردیبهشت ماه نیز استان 3روز آلوده را تجربه کرده است که این وضعیت اصلا شرایط خوبی را نشان نمیدهد.
نگرانی از افزایش روزهای آلوده
به گفته مسئول واحد پایش و آلودگی اداره کل محیط زیست استان، تعداد روزهای آلوده استان در ماه در سالهای 1390، 91، 92 و 93 به ترتیب 3/5 روز، 3 روز، 2/5 روز و 2 روز بوده است. او از وضعیت موجود ذرات معلق در هوای استان ابزار نگرانی میکند.
وی اضافه میکند: از سال 1390 تا 1394، روزهای آلوده با اقدامات نظارتی و پایشی، روند کاهشی را طی میکرد اما به نظر میرسد که امسال آلودگی ذرات معلق، این روند را تغییر دهد.
این کارشناس میگوید: ایستگاههای سنجش آلودگی هوای استان دارای 3 وضعیت استاندارد، هشدار و بحران هستند که به رنگهای سبز، نارنجی و قرمز نمایش داده میشوند.
وی با بیان اینکه این ایستگاهها قادر به تشخیص میزان گازهای مونوکسیدکربن، دی اکسید گوگرد، ازن و ذرات معلق هستند، ادامه میدهد: شاخص سلامت هوا یا آ.کیو.آی 150 نشان از سلامت هواست و وقتی این آیتم به 151 تا 350 برسد، حالت هشدار را نشان میدهد.
سلیمانی میافزاید: وقتی شاخص کیفیت هوا به بیش از 351 آ.کیو.آی برسد، وضعیت بحرانی است و مردم باید از منازل بیرون نیایند و درزهای پنجرهها و درها را نیز بپوشانند و مایعات بیشتری بنوشند.
هجوم غبارهای محلی از ماه اسفند
مسئول واحد پایش و آلودگی اداره کل محیط زیست استان میگوید: هوای استان هنوز وضعیت بحرانی را تجربه نکرده است که امیدواریم در سال جاری نیز این وضعیت را در استان شاهد نباشیم.
وی با بیان اینکه آلودگی ذرات معلق در هوای استان ناشی از گرد و غبارهای محلی است که از اسفندماه آغاز شده است، میافزاید: این ذرات معلق به خاطر ناپایداری خاک و خشکسالیهای متعدد تشدید شده است.
معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان میگوید: استان از اسفندماه درگیر بادهای موسمی است و ذرات معلق در هوا در اثر ریزگردهای محلی، افزایش مییابد که گاهی منجر به قرار گرفتن استان در وضعیت هشدار میشود.
«محمدرضا کوچکزاده» میافزاید: هرچند ممکن است برخی از ایستگاههای سنجش آلودگی هوا استان خاموش باشند؛ اما اطلاعات به صورت لحظه به لحظه در اداره کل محیط زیست استان رصد میشود.
خاموشی ایستگاههای سنجش به دلیل کمبود اعتبار
وی علت خاموشی ایستگاهها را نیاز به تعمیر و نگهداری و نبود اعتبار برای این منظور، اعلام میکند و میگوید: با توجه به اینکه دایره انتشار ذرات معلق زیاد است، اکثر شهرهایی را که در مسیر بادهای غالب قرار دارند.
درگیر میکنند. این مسئول این شهرها را واقع در دشت یزد- اردکان شامل عقدا، اردکان، میبد، اشکذر، زارچ، یزد، حمیدیا، مهریز و...اعلام کرد.
به گفته معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان، آنچه مسلم است وضعیت هوای استان در اثر انتشار ذرات معلق از حالت استاندارد به حالت هشدار و خطر تغییر کرده است و شرایط را برای افراد در معرض خطر از جمله افراد مسن، کودکان، بیماران و بانوان باردار نامناسب کرده است.
وضعیت آلودگی هوای یزد در سال جاری
تعداد روزهای آلوده فصل بهار استان در فروردین به 8 روز افزایش یافته است؛ در حالی که در فروردین سالهای گذشته تنها یک تا 2 روز آلوده را تجربه کرده بودیم. این آلودگیها که از نوع ذرات معلق در هوا است، در اثر ناپایداری خاک بهخاطر خشکسالیهای متوالی، تشدید شده است. طوفان و بادهای محلی که به اصطلاح «تیفون» نامیده میشود، از ماه اسفند در استان آغاز میشود و همواره تا فصل بهار ادامه دارد.
پیش بینی 72 ساعته جوی استان یزد بر اساس نقشه های همدیدی و آینده نگری
انتهای پیام/ع
summary-address :