ID : 37802683
کارشناس برجسته مسائل سیاسی مطرح کرد

«جهش تولید» جبران‌کننده فرصت‌های از دست رفته اقتصاد ایران


اکبر غفوری گفت: جهش تولید می‌تواند فرصت‌های از دست رفته اقتصاد ایران به‌واسطه ثبت نرخ رشدهای اقتصادی منفی، میانگین منفی، نوسانی را تا حدودی جبران کند.

دکتر اکبر غفوری در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به نامگذاری سال به عنوان «جهش تولید» گفت: از سال 1372که رهبر معظم انقلاب هر سالي را به اسم و مسمايي نامگذاري کرده‌اند،‌ بسيار در باره چرايي و اهميت اين نامگذاری و اين که نامگذاری در واقع راهبرد کلان کشور و قطب نمای حرکت نظام را تعيين می‌کند،‌ سخن گفته شده است.

وی ادامه داد: هدف از تعيين شعار سال صرفا به معنای توجه يا تاکيد بر آن موضوع و فقط برای همان سال نيست، بلکه به نوعي تعيين راهبرد و چارچوب اصلی حرکت کشور بر مدار آن موضوع تا رسيدن به مرز خودکفايی و حل آن مشکل و معضل بوده است.

عضو هیات علمی گروه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه یزد عنوان کرد: سال 1399 از سوی رهبر معظم انقلاب با نام «جهش توليد» نامگذاری شد. اين نامگذاری نيز همچنان برای پانزدهمين سال پياپی در کنار عناوينی چون همت و کار مضاعف، حمايت از توليد کالای ايرانی، رونق اقتصادی و .... بر محور مسائل اقتصادی انتخاب شد.

غفوری ادامه داد: سوالی که اینجا مطرح می‌شود اینکه چرا حوزه‌های امنیت و دفاع کشور به این اندازه برجسته نیست؟ چرا مقوله فرهنگ تا این اندازه برجسته نیست؟ امروزه انقلاب اسلامی در یک جنگ اقتصادی همه جانبه قرار دارد و دشمنان قصد دارند با حربه اقتصادی و تحریم ستون فقرات نظام اسلامی را بشکنند.

وی با اشاره به دلایل انتخاب راهبرد جهش تولید برای سال ۱۳۹۹ از میان سایر اولویت‌های موجود کشور از سوی رهبر معظم انقلاب در شرایط فعلی گفت: اساساً اقتصاد ایران ظرفیت تحریم‌پذیری بسیار بالایی دارد و به‌راحتی قابلیت تحریم شدن است. دلیل این اتفاق را می‌توان در خام‌فروش بودن و نداشتن تنوع تولید کشور جستجو کرد. برای حل مشکل راحت تحریم شدن قاعدتاً باید کاری کرد تا هزینه‌های اعمال تحریم علیه کشور افزایش یابد و این اتفاق با جهش و تنوع دادن به تولید کشور محقق می‌شود.

این کارشناس برجسته مسائل سیاسی عنوان کرد: جهش تولید می‌تواند فرصت‌های از دست رفته اقتصاد ایران در دهه ۱۳۹۰ به‌واسطه ثبت نرخ رشدهای اقتصادی منفی، میانگین منفی، نوسانی را تا حدودی جبران کند.

غفوری بابیان اینکه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از جمله افزایش سن ازدواج، طلاق، اعتیاد، کاهش فرزندآوری، به خاطر بیکاری و مشکلات اقتصادی است، گفت: جهش تولید می‌تواند بزرگترین دغدغه خانواده‌ها و جوانان فارغ‌التحصیل یعنی اشتغال را پاسخ خواهد داد.

وی با تاکید بر اینکه جهش تولید امکان جبران خسارت‌های اقتصادی ناشی از اختلال جزئی در برخی کسب و کارها در اثر شیوع کرونا ویروس در کشور را فراهم خواهد کرد، تصریح کرد: جهش تولید به عنوان شعار سال می‎تواند به ارتباط بین صنعت و دانشگاه، پژوهش‌های کاربردی و فعالیت‌های دانش‌بنیان رونق ‌دهد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.