«دلبری»؛ بازگو کننده مشکلات زندگی جانبازان قطع نخاعی
به گزارش یزدرسا به نقل از یزد هنر؛ دومین اثر سینمایی سید جلال دهقانی اشکذری با عنوان «دلبری» در بخش سودای سیمرغ سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد که یادداشت ذیل نوشته محمد رضا امیر خانی هنرمند برجسته نمایشی استان یزد منظریست به «دلبری»:
سید جلال دهقانی اشکذری اگرچه در تجربه نخست با فیلم «خانه ای کنار ابرها» خوش درخشید، تحسین منتقدین را برانگیخت و دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه را در بخش نگاه نو سی و دومین جشنواره فیلم فجر از آن خود کرد، مع الوصف در «دلبری» با ریسک بالا فیلمنامه اش را به رشته تحریر درآورد، شاید این ریسک بالا از نظر منطقی و عقلی با توجه به این همه تلاش وی تا رسیدن به مرحله ساخت سینمایی کاری مخاطره آمیز باشد که شواهد و قرائن و نقدها همه مبین آن است که سید جلال دهقان اشکذری از منظر ساختار فیلمنامه نتوانسته همه منتقدینش را قانع کند.
اگر چه همه و همه از تهیه کننده ورزیده سینما و تلویزیون سید محمود رضوی مجد و سرکار خانم هنگامه قاضیانی بازیگر متعهد سینمای ایران و حتی آشپزی که با همه توانش در تولید اثر کوشیدند تا دلبری; دلبری نماید اما به دلایلی که به آن خواهم پرداخت آنچنان که باید به اهداف خود نرسیده است.
اولا برای اولین بار در تاریخ سینمای ایران فیلمی سینمایی با تک لوکیشن می خواهد نود دقیقه تماشاگرش را بیننده فضایی محدود نماید.
ثانیا بازیگر اصلی فیلم به نام میثم را مخاطب نمی بیند و اشکذری دوربین را میثم جانباز قطع نخاعی قرارد داده است، برخی همین عدم چهره جانباز را نقطه قوت فیلم و برخی مهمترین ضعف فیلم می دانند.
علی رضا شجاع نوری در برنامه سینمایی اش 94/11/14 معتقد است فیلم که به جلو می رود در بعضی جاها متوجه مفهوم آن می شوی و آدم را تکان می دهد.(نقل به مضمون) و البته برخی منتقدین نظر انتقادی دارند که چرا این شخصیت حذف شده است.
آنچه مهم است علیرغم قبول این ریسک بالا، دلبری افزون بر پرداختن به مسائل خانواده های جانباز قطع نخاعی از بازی بسیار زیبای هنگامه قاضیانی و موسیقی همراه و هم خوان و هم ریتم با دلبری که با ساعت ها تلاش هنرمند دوست داشتنی فرید سعادتمند نت نویسی شده است بهره می گیرد.
بی شک همه آنها که می خواهند طرحی نو دراندازند با مقاومت و در عین حال با بی میلی و بی رغبتی و حتی با سخره دیگران مواجه می شوند و به ضرس قاطع باید اذعان کرد اشکذری آگاهانه این ریسک را پذیرفته است و حتی تهیه کننده قدر سینما آقای رضوی با اعتقاد به این که در رابطه با فرهنگ ارزشی باید هزینه هم داد به تولید اثری کمک کرده است که هیئت انتخاب علیرغم همه به قاعده نبودن های دلبری; دلبری را با سودای سیمرغ هم قاعده دانست.
سید جلال دهقان اشکذری را از سال 87 می شناسم و خوشحالم که همیشه رو به جلو تلاش کرده، اگر چه که منحنی آثار همه بزرگان همیشه نمی تواند صعودی باشد.
Related Assets:
- ماجرایی خواندنی از اولین عملیات آبی،خاکی ایران در جنگ/جوانان حافظ ارزش ها و گوش به فرمان ولی فقیه باشند
- فیلم/مردی که سلام 22 جانباز ویچری آسایشگاه یزد را به رهبر انقلاب رساند
- یزدی نبودم«حانیه»را نمیساختم/توانایی بازیگران یزدی در«حانیه» ظهور یافت
- «هانیه» کارگردان اشکذری از شنبه روی آنتن شبکه دو سیما
- جانباز یزدی به همرزمان شهیدش پیوست
- دیدار کارگردان سرشناس یزدی با خانواده شهیدان خالقی پور+عکس
- اکران اثر کارگردان یزدی در سینماهای کشور+عکس
- فرماندهان، جانبازان و پیشکسوتان ناجا با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند
- زندگی یک سردار جانباز در گوشه خیابان