ID : 17625249
چوبی که لای چرخ زندگی وچرخ سانتژیفیوژها گذاشته شد؛

«رکود» و «تعلیق فضای کسب و کار» خروجی عملکرد دولت یازدهم


وعده های اقتصادی دولت یازدهم که چینش شعارهایش در قبل از انتخابات برمبنای آن تعریف شده بود، علی رغم گذشت قریب به سه چهارم از عمر دولت و البته نچرخیدن سانتریفیوژهای ایران بیشتر کشور را به سمت بحرانی شدن رکود سوق داده است.

به گزارش یزدرسا به نقل از مرصاد، روحانی رئیس دولت یازدهم در روزهای انتخابات سال 92 با وعده 100 روزه برای بهبود فضای کسب و کار کشور و البته با چوبی که به وسیله حرف زدن های کنایه آمیزش، لای چرخ سانتریفیوژ های استراتژیک گذاشت توانست با اندکی بیش از 50 درصد آرا، از رسیدن انتخابات به دور دوم رهایی یافته و رئیس جمهور شود.

 

حسن روحانی با گذشت بسیار بیشتر از صد روز از کابینه اش با صدایی فریاد گونه اعلام کرد که از رکود خارج شدیم و به سمت توسعه حرکت می کنیم.

 

چیزی از این فریاد خروج از رکود نگذشته بود که البته نامه هشدار بزرگ چهار وزیر کابینه یازدهم به روحانی نگاشته شد. نامه ای که با استناد به اسناد بلند بالا گفت اقتصاد کشور از رکود به سمت بحران می رود...

 

اما روز گذشته 205 نماینده مجلس شورای اسلامی هم به جمع چهار وزیر معترض به سیاستهای اقتصادی دولت پیوستند... و البته به غیر از 4 وزیر کابینه و 205 نماینده مجلس بخش زیادی از کارشناسان معتقدند دولت روحانی تا کنون از پس اقتصاد کشور بر نیامده است.

 

* شارش بحران اقتصادی بدهکارترین کشورهای دنیا به ایران

 

یک استاد اقتصاد دانشگاه در این رابطه به خبرنگار مرصاد گفت: بحرانهای مالی و پولی در بازارهای غرب و آمریکا به دلیل استفاده از دلارهای بی پشتوانه در این کشورها و برداشتن بدهی خود از جیب کشورهای در حال توسعه به این کشورها سرایت می کرد.

 

فرهاد جلیلیان گفت: این در حالی است که ایران به دلیل ارتباط محدود اقتصادش با کشورهایی که عامل نشر دلار بی پشتوانه هستند، از گزند این آسیبها تا حدود زیادی در امان بود.

 

وی تصریح کرد: با اینکه تحریمها بر سر جای خود باقی است اما به هر حال برخی مراودات تجاری باعث شارش غیر قابل کنترل برخی از این بحران ها به ایران شده است و علی رغم ایجاد روابط تجاری با کشورهای توسعه یافته اما شاهد تعمیق رکود در کشور هستیم.

 

این کارشناس ارشد حوزه اقتصاد و بازرگانی اذعان کرد: ریزش بی سابقه قیمت نفت و کاهش درامدهای کشور نیز تا حدود زیادی در این قاعده تعریف می شود.

 

وی گفت: امروز ایالات متحده آمریکا بر اساس آمارهای جهانی بدهکارترین کشور دنیاست و ارتباط تجاری و اقتصادی با کشورهای بدهکاری که برای دست بردن در جیب سایر کشورها دلار بی پشتوانه چاپ می کند نمی تواند کشور را به سوی عبور از رکود هدایت کند.

 

جلیلیان خاطر نشان کرد: برخی از قوانین جدید کنگره برای ممانعت از سفر اتباع بعضی کشورها به ایران با ابزار محدودیت ویزا برای کنترل تزریق پول به ایران و چند کشوری است که البته پیشتر رئیس جمهور سابق آمریکا آنها را محور شرارت اعلام کرده بود...

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.