«مبلمان شهری یزد» نماد سلیقه و تخصص شهرداری ها است/ضرورت نوسازی و نظافت مبلمان شهری یزد
به گزارش یزد رسا، ارتقای مبلمان شهری همواره یکی از خواستههای شهروندان یزد است و آنها انتظار دارند شهرداری به نصب نیمکتهای زیبا و جدید و مخازن زباله متعدد در شهر اقدام و برای زیباتر شدن شهر از نمادها و المانهای بومی و مفهومی استفاده کند. از این رو سازمان رفاهی- تفریحی شهرداری یزد اقداماتی را در این حوزه انجام داده تا هم مبلمان شهری ارتقا یابد و هم شهر زیباتر شود.
زیبا سازی شهر و توجه به سیما و منظر شهری در کنار رفع نیازهای شهروندان، زیبایی بصری شهر را ارتقا میبخشد و در جلب نظر شهروندان به حضور در شهر و استفاده از این امکانات و ارتقای نشاط و شادابی بسیار موثر است.
شهر زیبا، جاذبه خوبی برای حضور شهروندان در شهر در ساعات مختلف روز و بهرهگیری از خدمات شهری است؛ چرا که وقتی امکانات و مبلمان از جمله نیمکت به اندازه نیاز شهروندان در شهر نصب شود، بسیاری از شهروندان ساعات فراغت خود را در فضاهای شهری سپری میکنند وحضور در شهر ارتباط جمعی آنها را ارتقا میبخشد و نشاط اجتماعی را به همراه خواهد داشت.
نصب نمادهای شهری با ایجاد جذابیتهای بصری هم شهر را زیباتر میکند و هم خاطرات و لحظات خوشی برای شهروندان رقم میزند. از این رو یکی از وظایف شهرداریها در کنار انجام فعالیتهای عمرانی و زیربنایی، توجه به ظاهر شهر یا همان مبلمان شهری و ارتقای زیبایی شهر است.
نقش مبلمان شهری در ارتقای سلامت شهروندان
یکی از شهروندان یزدی در مصاحبه با همشهری با تقدیر از اقدامات شهرداری در حوزه زیباسازی اظهار کرد: شهرداری باید خدماتی را که در حوزه مبلمان شهری در دستور کار دارد، در تمام محلهها اجرا کند در حالی که برخی محلهها به ویژه در محدوده بافت تاریخی، بسیار زیباسازی و مبلمان خوبی ایجاد شده است اما برخی از محلههای دیگر و حتی محلههای جدید شهر از این امکانات محروم هستند.
«رضا مرتضوی» ادامه داد: مبلمانی که شهرداری به تازگی در خیابان مسجد جامع وسایر بخشهای بافت تاریخی یزد اجرا کرده است در مقایسه با سایر نقاط شهر منحصر به فرد است و به نظر میرسد همین سبک مبلمان باید در نقاط دیگر شهر هم اجرا شود. وی افزود: مبلمان جدیدی که در بافت تاریخی اجرا شده حس لذت بسیاری برای شهروندان ایجاد کرده است. اما نبود آن در محلههای دیگر شهر و به ویژه بافت جدید ، رغبت چندانی برای پیاده روی شهروندان باقی نگذاشته است؛ از این رو یزدیها روز به روز چاق تر میشوند و سلامت آنها در خطر است. این شهروند با بیان اینکه زیباسازی شهر و تامین امکانات مورد نیاز برای شهروندان، زمینه حضور آنها در شهر و حتی پیاده روی در معابر و گذرها را به همراه دارد، ادامه داد: زمانی که افراد کهنسال و مسن قدرت پیادهروی طولانی را ندارند اما در طول مسیر حتی یک نیمکت برای استراحت آنها نصب نشده است، چطور میتوان انتظار داشت که آنها خانه را ترک کنند و برای استراحت و پیاده روی در معابر حضور یابند.
وی اضافه کرد: پیادهروهای گذرها و معابر شهر مکان بسیار مناسبی برای پیاده روی و نشاط اجتماعی هستند؛ اما متاسفانه کمبود روشنایی، نبود مبلمان و جاذبه برای شهروندان باعث شده است که یزدیها کمتر به این کار اقدام کنند و بیشتر در معرض ابتلا به انواع بیماریها قرار گیرند.
ضرورت نوسازی و تمیز کردن مبلمان شهری
یکی دیگر از شهروندان با اشاره به فرسودگی مبلمان شهری بخشهای مختلف، بر ضرورت نوسازی و مرمت مبلمان شهری و تعویض نیمکتهای شکسته و سطلهای زباله کثیف و نازیبا تاکید کرد و افزود: شهرداری باید هر ساله هم برای مرمت و هم برای تمیزکردن این مبلمان اعتبار مناسبی هزینه کند.
«رویا محمودی» ادامه داد: مبلمان شهری زمینهساز حضور شهروندان در شهر و استفاده از خدمات و امکانات شهری است و زمانی که خانوادهای برای حضور در شهر ابزار و امکانات لازم را در اختیار نداشته باشد، اقداماتی که برای زیباسازی هم انجام میشود، کاربردی نیست؛ چرا که شهروندان امکان استفاده از آن را پیدا نخواهند کرد.
وی افزود: زمانی که خانوادهها برای گردش یا خرید در معابر شهر حاضر میشوند نیمکت با کیفیت در تعداد مناسب برای استراحت آنها حتی در معابر اصلی شهر از جمله خیابانهای آیتالله کاشانی و امام خمینی(ره) و سایر معابر اصلی شهر وجود ندارد یا از کیفیت لازم برخوردار نیست.
این شهروند اظهار کرد: شهرداری میتواند با کمترین هزینه و با بهترین کیفیت، مبلمان شهری مناسبی ایجاد کند که هم دوام بالا و هم امکان استفاده مناسبی برای شهروندان داشته باشد؛ به این ترتیب شهروندان را به حضور در شهر و استفاده از امکانات ترغیب کند.
توجه به کیفیت مبلمان
یکی دیگر از شهروندان یزد نیز از کیفیت مبلمان شهری موجود در شهر انتقاد کرد و افزود: نیمکتها و مخازن زباله در عین بی سلیقگی از کیفیت نامطلوبی تهیه میشوند که بعد از گذشت زمان هم رنگ و لعاب آن در اثر تابش مستقیم آفتاب از بین میرود و هم زمینه آلودگی بالایی دارد.
«مریم حسینی» ادامه داد: شهرداری باید با کار کارشناسی و پژوهش، از مصالح مناسب که با اقلیم و شرایط آب و هوایی شهر تناسب داشته باشد، برای ساخت نیمکت و مخازن زباله استفاده کند تا این مبلمان به فاصله کوتاهی بعد از نصب کیفیت خود را از دست ندهند.
وی گفت: برخی از نیمکتهایی که در شهر نصب شده است عمر طولانی دارند؛ از این رو شهرداری باید با بررسی کیفیت متفاوت نیمکتهای نصبشده در شهر به این نتیجه برسد که چه نوع مبلمانی با شرایط شهر یزد همخوانی بیشتری دارد و برای تجهیز همه شهر از این نوع مبلمان بهره بگیرد.
سرپرست سازمان رفاهی -تفریحی شهرداری یزد از نصب 100 نیمکت و مخزن سنگی در نیمه نخست سال جاری در نقاط مختلف شهر خبر داد و افزود: با توجه به بررسیهای صورت گرفته مبلمان سنگی هم دوام بیشتر و هم ظاهر زیباتری دارند؛ از این رو مبلمان که در سال جاری در شهر نصب شده است، سنگی است.
«ابوالقاسم ابوالحسنی» اظهار کرد: این نیمکتها در نقاط مختلف شهر یزد نصب شده است و اگر شهروندانی درخواست نصب مبلمان در منطقه خاصی دارند باید درخواست خود را به سازمان رفاهی- تفریحی شهرداری اعلام کنند تا پس از بررسی به نصب مبلمان در مناطق مورد نظر اقدام شود. وی از دیگر اقدامات انجام شده برای زیبایی شهر، به نصب پرچمهای مناسبتی، تبلیغاتی و شناسایی در نقاط مختلف شهر اشاره کرد و افزود: نصب نمادهای شهری نیز با جدیت از سوی سازمان رفاهی- تفریحی شهرداری یزد دنبال میشود.
نصب نمادهای شهری در انتظار جانمایی
سرپرست سازمان رفاهی تفریحی شهرداری یزد گفت: نصب نمادهای شهری در دستور کار سازمان رفاهی- تفریحی شهرداری یزد است که بخشی از این نمادها طراحی شده و در انتظار جانمایی است و برخی نیز مراحل مطالعه و طراحی را سپری میکند. «ابوالقاسم ابوالحسنی» افزود:توجه به زیبایی شهربا اجرای نقاشی دیواری و تصویر نگاری مفاخر و شهدای شهر از جمله شهید منتظر قائم، آیت الله فقیه خراسانی و آیت الله طباطبایی از سوی سازمان رفاهی- تفریحی شهرداری یزد دنبال شده است.