ID : 10870768
همکاری هر چه بهتر در شانه خالی کردن از بار مسئولیت؛

«کی بود کی بود من نبودم» به سبک مسئولین یزدی!


مشخص نیست همکاری ادارات و سازمان های مختلف با بخش خصوصی جهت انجام هر چه بهتر یک فعالیت است یا فرار از پاسخگویی! گویا قرار است افتخارات و سوابق برگزاری چنین نمایشگاهی به حساب همه نوشته شود و پیگیری تخلفات با پاس کاری مسئولان بین ادارات دولتی و موسسات خصوصی به نتیجه نرسد.

به گزارش یزد رسا به نقل از عصر فرهنگ، نمایشگاه آداب و رسوم اقوام و فرهنگ های ایرانی  به همراه نمایشگاه سراسری سوغات و هدایا از 10 بهمن ماه در محل نمایشگاه های استان یزد واقع در بلوار شهید قندی برپا شد. از همان ابتدا برپایی یک نمایشگاه با دو موضوع کاملاً غیر مرتبط علامت سوال بزرگی در ذهن شهرندان یزدی ایجاد کرد.

 

ماجرا زمانی جالب تر شد که همزمان با تعطیل شدن چندین غرفه که به گفته شاهدان عینی توسط اداره اماکن نیروی انتظامی صورت گرفت، اکثر بنرهای طراحی شده در سطح شهر جمع آوری و بنرهای جدیدی که سادگی طرحشان نشان از شتابزدگی داشت، جایگزین گردید.


معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: به دلیل ناهماهنگی در اجرای برنامه های جشنواره اقوام ایرانی تغییراتی در این برنامه ها به وجود آمده و بخش هایی از آن حذف شد.

 

قرار بود برخی برنامه های شاد نیز در کنار نمایشگاه صنایع دستی هنرمندان استان های کشور در یزد برگزار شود، که به دلیل همزمانی با ایام وفات حضرت فاطمه معصومه، این برنامه های جنبی حذف شد.


وی اضافه کرد: متاسفانه مجری طرح، تبلیغات برنامه ها را بدون هماهنگی با میراث فرهنگی انجام داده بود و برخی برنامه ها را که مناسب این ایام نبود، بدون تایید کارشناسان این اداره کل چاپ و توزیع کرده بود که جلوی توزیع آن گرفته شد.

 

به هر ترتیب در بنرهای جدید (برخلاف نمونه های قدیمی) تصاویر مربوط به رقص محلی حذف شد و به جای تاکید بر فرهنگ اقوام روی نمایشگاه سوغات و هدایا مانور داده شد.

 

کسانی که از نمایشگاه بازدید کرده اند به سادگی علت وقایع اخیر را درک می کنند. «بهت» اولین چیزی است که با دیدن نمایشگاهی که قرار است نشان دهنده فرهنگ غنی ایرانی اسلامی ملت ایران باشد، به سراغ انسان می آید.

 

 

اختصاص غرفه به شرکت های بیمه، موسسات خدمات رفاهی، تولید کنندگان دستمال کاغذی، اسکاج، پوشک و لوازم بهداشتی که نه در قالب سوغاتی و نه در قالب فرهنگ می گنجند بسیار جالب توجه است!

 

حتی علی رغم تلاش مسئولین در توجیه وجود غرفه های غیر مرتبط با این بهانه که نمایشگاه سوغات و هدایا هم در حال برگزاری است و برخی غرفه ها به این بخش اختصاص دارند، نگاهی به مبدا تولیدات و محصولات نشان دهنده عدم توجه به ظرفیت تولید در داخل بود.

 

چه آن فروشنده ای  که شلوارهای خود را از چین وارد می کند و وقتی با بی رغبتی مشتریان مواجه می شود کت های ترکیه ای خود را به رخ می کشد و چه فروشنده ای که چادرهای مسافرتی ژاپنی را با افتخار عرضه می کند، چه غرفه داری که «ساپورت» را به جای البسه مرسوم به مشتریان قالب می کند و حتی جوانی که اسباب بازی های الکترونیکی تولید «فرنگ» را در نمایشگاه «فرهنگ» اقوام به نمایش می گذارند، همه و همه خواسته یا ناخواسته به جای اعتلای فرهنگ ایرانی، آن را به سخره گرفته اند.

 

 

مدیران پاسخگو!


نظارت بر عهده «میراث فرهنگی»  است


بوستانی مدیر برگزاری نمایشگاه، در مورد علت تعویض بنرهای نمایشگاه، گفت: بنرها ابهام آمیز بود و دید خوبی نداشت، لذا استقبال از نمایشگاه کم بود. همچنین بنرهای اولیه یک سری اعتراضات را به دنبال داشت.


وی در خصوص نهاد ناظر به کار نمایشگاه، عنوان کرد: نظارت بر غرفه ها و فعالیت های نمایشگاه به عهده سازمان میراث فرهنگی است.

 

با این حال خورشیدی نماینده بخش خصوصی و برگزار کننده نمایشگاه که آشکارا از پاسخ به سوالات طفره می رفت، با این بهانه که نمایشگاه سوغات و هدایا همزمان با نمایشگاه اقوام برگزار شده است، وجود غرفه هایی که ذکر آن شد، را طبیعی دانست.

 

البته وی پاسخی به این سوال مهم نداد که «چرا غرفه های بخش های مختلف از هم تفکیک نشده و همه تحت عنوان نمایشگاه فرهنگ اقوام فعالیت می کنند؟»

 

 

نظارت بر عهده وزارت صنایع است


محمد رضا دهقان، سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی در خصوص برپایی نمایشگاه و مشکلات آن، اظهار داشت: نمایشگاه اقوام و صنایع دستی برای اولین بار در کنار یکدیگر برپا می شود لذا طبیعی است که شاهد کاستی ها و نواقصی هم باشیم.

 

وی البته افزود: واگذاری چنین اموری به معاونت صنایع دستی امر جدیدی است، به هر حال از 151 غرفه تنها 40 غرفه متعلق به ماست و بقیه از وزارت صنایع  مجوز دریافت کرده اند. غرفه های سوغات مربوط به معاونت گردشگری است، نه معاونت صنایع دستی.

 

وی همچنین در خصوص تعطیلی برخی غرفه ها هم گفت: تعطیلی غرفه فرش به این علت بود که برخی فرش را جز صنایع دستی می دانند، اما اتحادیه فرش که چنین نظری ندارد با اعتراض باعث تعطیلی این غرفه ها شده است.

 

 

همکاری هرچه بهتر در فرار از پاسخگویی!


به هر حال گردش چندین ساعته در نمایشگاه حاصلی جز سردر گمی برای بازدیدکنندگان به ارمغان نمی آورد.

 

مشخص نیست غرفه های پلمپ شده به علت اعتراضات اتحادیه فرش تعطیل شده یا تابلوها مغایر با فرهنگ اقوام ایرانی تشخیص داده شده است.

 

 

مشخص نیست که متولی رسیدگی به تخلفات در نمایشگاه چه نهاد یا ارگانی است. معاونت صنایع دستی میراث فرهنگی، معاونت گردشگری، وزارت صنایع، بخش خصوصی یا...؟

 

مشخص نیست پوشک بچه جز فرهنگ اقوام ایرانی است یا هدایا و سوغات!

 

 

مشخص نیست همکاری ادارات و سازمان های مختلف با بخش خصوصی جهت انجام هر چه بهتر یک فعالیت است یا فرار از پاسخگویی! گویا قرار است افتخارات و سوابق برگزاری چنین نمایشگاهی به حساب همه نوشته شود و پیگیری تخلفات با پاس کاری مسئولان بین ادارات دولتی و موسسات خصوصی به نتیجه نرسد.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (2 Votes)
The average rating is 5.0 stars out of 5.