ID : 10090891

اتوزدن درزهای لباس و استحمام منظم از بروز پدیکولوز پیشگیری می‌کند


کار‌شناس مسئول مبارزه با بیماریهای واگیر شهرستان یزد توصیه کرد: اتوزدن درزهای لباس، جوشاندن لباس و ملحفه‌ها به مدت ۳۰ دقیقه در آب جوش، استحمام منظم، عدم استفاده از شانه و برس و کلاه دیگران، شانه زدن روزانه موی سر و تمیز کردن همه روزه برس و شانه از جمله روشهای پیشگیری از بروز بیماری پدیکولوز (شپش سر) است.

به گزارش یزد رسا، کار‌شناس مسئول مبارزه با بیماریهای واگیر شهرستان یزد توصیه کرد: اتوزدن درزهای لباس، جوشاندن لباس و ملحفه‌ها به مدت ۳۰ دقیقه در آب جوش، استحمام منظم، عدم استفاده از شانه و برس و کلاه دیگران، شانه زدن روزانه موی سر و تمیز کردن همه روزه برس و شانه از جمله روشهای پیشگیری از بروز بیماری پدیکولوز (شپش سر) است.

دکتر فلاحتی کار‌شناس مسئول مبارزه با بیماریهای واگیر شهرستان یزد در کارگاه آموزشی کنترل آلودگی پدیکولوز (شپش) که ویژه مدیران آرایشگاههای یزد برگزار شده بود گفت: شپش انگل خارجی و خونخوار انسانی است که پوست را سوراخ کرده از طریق وارد کردن بزاق به زیر پوست همزمان با مکیدن خون مواد زائد خودش را دفع می‌کند و در‌‌نهایت موجب ایجاد برآمدگی قرمز رنگ و خارش داری در بدن و سر می‌شود.

وی با بیان اینکه رشک به صورت محکم به پایه مو یا تاروپود لباس می‌چسبد، در مورد عوارض خارش شدید پوست توسط این انگل عنوان کرد: پوسته پوسته شدن و ضخیم شدن پوست در اثر خاراندن زیاد، بروز عفونت ثانویه و باکتریال از جمله این عوارض است.

به گفته وی شپش علاوه بر ناراحتیهایی که در اثر گزش ایجاد می‌کند، ‌ناقل بیماری تیفوس و تب راجعه نیز می‌باشد.

فلاحتی با بیان این مطلب که گا‌ها ممکن است رشک (تخم شپش) با شوره سر اشتباه گرفته شود خاطرنشان کرد: آثار وجود شپش با وجود خارش در ناحیه سر و تن و عمدتا در ناحیه گیجگاهی و بالای گوش و پشت گردن دیده می‌شود.

وی به روشهای پیشگیری از بروز این بیماری اشاره و توصیه کرد: اتوکردن درزهای لباس، جوشاندن لباس و ملحفه‌ها به مدت ۳۰ دقیقه در آب جوش، استحمام منظم، عدم استفاده از شانه و برس و کلاه دیگران، شانه زدن روزانه موی سر و تمیز کردن همه روزه برس و شانه از جمله روشهای پیشگیری از بروز این بیماری است.

وی با بیان اینکه این بیماری به وضعیت اقتصادی خانواده بستگی ندارد و می‌تواند همه کودکان را درگیر کند خطاب به والدین توصیه کرد: شانه زدن موهای کودک زیر نورآفتاب، معاینه مرتب موهای کودک، شستشوی لباس‌های زیر و اتوزدن درزهای لباسهای از روشهای کمک کننده جهت پیشگیری از و کنترل این بیماری است.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.