اجرای 200 پروژه در عراق توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات/ صحن حضرت زینب(س) در کربلای معلی ساخته می شود
به گزارش یزدرسا به نقل از میبد خبر، سید حبیبالله میر خلیلی معاونت جذب و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات در نشست با خبرنگاران ضمن گرامیداشت ایامالله دهه فجر در مورد اقدامات صورت گرفته توسط این ستاد بیان داشت:
بعد از سقوط صدام که بیش از 40 سال مردم از زیارت عتبات مقدسه در عراق محروم بودند و زمانی که راه زیارت باز شد شیعیانی که از سراسر عالم برای زیارت به عراق وارد شدند مشاهده نمودند که صحن و سرا اماکن مقدسه ظرفیت و گنجایش این حجم از زوار را ندارد و لذا ستاد بازسازی عتبات عالیات تشکیل شد که تاکنون موفق شده نزدیک به 200 طرح و پروژه را در شهرهای مذهبی عراق اجرا نماید که برخی از این پروژهها بهصورت استانی و چند مورد هم بهصورت ملی به اجرا در آمده است.
پروژه ملی صحن مبارک حضرت زهرا (س) در نجف اشرف
وی در رابطه با این پروژه عنوان کرد: این پروژه یک پروژه ملی و حتی شیعیان تمام عالم هم در ساخت آن سهیم بودهاند. این صحن حدفاصل باب القبله و باب طوسی بهطرف مقام صافی صفا و مقام امام زینالعابدین (ع) در عرض 150 مترمربع و در طول 400 مترمربع و زمینی به مساحت 60 هزار مترمربع و در 6 طبقه در حال اجرا هست که بالای 90 درصد از کار سفتکاری آن انجامشده و هماکنون استادان در داخل صحن مشغول به انجام کارهای تزئینی میباشند.
میر خلیلی افزود: فاز اول این طرح حدود 7000 مترمربع در 12 فروردین 95 مصادف با سالروز تولد حضرت زهرا (س) به بهرهبرداری رسید. از مجموع 220 هزار مربع از صحن مبارک حضرت زهرا (س) 130 هزار مترمربع آن به فضای زیارتی و 90 هزار مربع به فضای اداری، موزه، کتابخانه و سایت موردنیاز حرم اختصاص یافت.
ساخت صحن حضرت زینب (س) در کربلای معلی
میر خلیلی در رابطه باکارهای در حال اجرا در کربلا عنوان کرد: یکی از طرحهای ملی در حال اجرا ایجاد صحن حضرت زینب (س) در حدفاصل باب القبله و تل زینبیِه و خیمهگاه و شارع الحسین و میدان شهدا و خیابان شهدا هست.
وی ادامه داد: مساحت زمین این صحن 165 هزار مترمربع که 55 هزار مترمربع آن در سه طبق در حال اجرا هست و قرارداد اجرای این طرح بین آستان مقدس حسینی در کربلا و ستاد بازسازی عتبات عالیات بستهشده که ان شاءالله به مدت 6 سال تکمیل میشود.
وی در رابطه با طرح لاغر سازی ستونهای اطراف ضریح مطهر امام حسین (ع) بیان داشت: 4 ستون اطراف ضریح مطهر قرار دارد که هرکدام 16 مترمربع فضا را اشغال کرده است. برای اجرای این طرح بهترین طراحان و معماران و اساتید دانشگاه از دانشگاههای شهید بهشتی، شیراز و تهران به مدت 5 سال کار مطالعاتی انجام دادهاند و قرار است از این 16 مترمربع مقدار 4 مترمربع کاهش یابد. حدفاصل این ستونها تا ضریح مطهر 1/75 سانتیمتر بوده که با لاغر سازی این رقم به 4 مترمربع میرسد. ستون اول که حدفاصل ضریح مطهر و حبیب بن مظاهر هست لاغر سازی آنجا و در سالروز ولادت حضرت زهرا (س) امسال افتتاحشده است.
وی هدف از اجرای این طرح را ابتدا ایجاد فضای بیشتر و بهتر برای زائران و سپس گنبد جدیدی که در استان کرمان در حال ساخت هست دانست و گفت: که این گنبد نسبت به گنبد فعلی 8/5 متر ارتفاع دارد و به خاطر حجم و وزن آن این ستونهای قدیمی تحمل این بار سنگین را نداشتند که با اجرای طرح لاغر سازی این مشکل برطرف میشود.
میر خلیلی در رابطه با اقدامات صورت گرفته در بینالحرمین اظهار داشت: 25 هزار مترمربع از فضای بینالحرمین بازسازی و سنگفرش شده و استحکاماتی که در آنجا نیاز بوده ایجادشده است و اجرای این طرح باعث راحتی زائران در اقامه نمازها بخصوص نماز مغرب و عشاء و در زمان شلوغی کربلا شده است.
بازسازی سرداب امام زمان (عج) در سامرا
معاونت جذب و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی از بازسازی سرداب امام عصر (عج) خبر داده و عنوان داشت: صحن بسیار بزرگ و قابلتوجهی در کنار این سرداب ایجادشده که مسقف هست و زمین این صحن 47200 مترمربع هست.
ساخت صحن امام رضا (ع) در کاظمین
میر خلیلی درباره اقدامات صورت گرفته در کاظمین بیان کرد: روکش طلای هر دو گنبد عوضشده و گلدستهها، ایوانها و حجرههای اطراف حرم توسط مردم استان یزد بازسازی و کاشیکاری شده است.
وی در ادامه افزود: صحن امام رضا (ع) با کمکهای مردمی مردم استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی زمین آن خریداری و تأمین بودجه شده که مهندسین در حال طراحی این صحن مبارک میباشند.
معاونت جذب و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی یزد از صدور سند افتخار برای ساخت صحنهای حضرت زهرا (س)، حضرت زینب (س) و ترفیع گنبد امام حسین (ع) خبر داد و از مردم عزیز خواست تا به نیت خود، پدران و مادران و عزیزان به ستادها مراجعه و در اجرای این طرحها سهیم شوند.
وی به ایجاد اولین مکان اسکان برای زائرین پیادهروی اربعین استان یزد اشاره داشت و گفت: در اربعین امسال بالای 25 هزار نفر از مردم یزد در پیادهروی اربعین شرکت داشتند که ستاد زمینه اسکان بیش از 10 هزار نفر را در کربلا ایجاد و بالای 1 میلیون پرس غذا در بین زائران توزیع شد که مردم سهم بزرگی در تأمین هزینهها و امکانات این برنامه عظیم داشتند.
میر خلیلی از کارخانههای بافت قالی در شهرهای کاشان و کرمان نام برد و عنوان کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات کارخانههایی را در کاشان و کرمان ایجاد کرده که قرار است 44 هزار مترمربع قالی دستباف و یک نقش و رنگ برای حرمهای مطهر تولید نمایند که تاکنون 4000 مترمربع آن بافته و به عراق منتقلشده است.
وی در رابطه با فرشهایی که در محلات بافته میشود اظهار داشت: چون این فرشهای بافتهشده بهصورت تکی بوده و در حرمها پهن نمیشود ما با رضایت از واقفان آنها را فروخته و وسایل و امکانات موردنیاز اجرای طرح را خریداری میکنیم.
معاونت جذب و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی در رابطه با وجوه نقد جمعآوریشده بیان داشت: این وجوه بههیچوجه به عراق فرستاده نمیشوند و ما برای پیشرفت و رونق اقتصادی از محل این وجوه کالا موردنیاز اجرای طرحها خریداری و به عراق ارسال میشود.
وی از نظارت نمایندگان مقام معظم رهبری در ستاد گفت و تأکید کرد: وجوه نقد زیر نظر این نمایندگان و در راستا اهداف متشرعین هزینه میشود.
میر خلیلی در پایان بیان داشت ستاد بازسازی عتبات عالیات علاوه بر شهرستانهای استان در بخشهای زارچ، مروست، نیرو بهمن ابرکوه ستاد فعال دارد و میبد یکی از ستادهای فعال در بین شهرستانها هست.
وی از هم استانیهای عزیز خواست بهاندازه یک آجر در بازسازی این عتبات مقدسه سهیم شوند.
انتهای پیام/