ID : 17030577
برای کاهش تلفات حوادث رانندگی استان انجام می شود

اجرای 5 طرح برای ایمن‌سازی جاده‌های استان/جاده‌های خضرآباد همچنان خطرآفرین هستند


بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، تلفات جاده‌‌ای استان باید 10درصد در هر سال کاهش یاید، اداره کل حمل و نقل و پایانه‌های استان نیز اجرای 5 طرح ارتقای ایمنی راه‌ها را در دستور کار قرار داده است تا شاید از آمار تلفات جاده‌ای کاسته شود.

به گزارش یزد رسا، بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، تلفات جاده‌‌ای استان باید 10درصد در هر سال کاهش یاید، اداره کل حمل و نقل و پایانه‌های استان نیز اجرای 5 طرح ارتقای ایمنی راه‌ها را در دستور کار قرار داده است تا شاید از آمار تلفات جاده‌ای کاسته شود. تلفات جاده‌‌ای برون شهری استان نسبت به معابر درون‌شهری کمتر است اما حجم بالای تردد از جاده‌ها، لزوم ایمن‌سازی معابر را تشدید کرده است.
رانندگی با سرعت و سبقت‌های غیرمجاز، استفاده نکردن از کلاه و کمربند ایمنی و خستگی و خواب‌آلودگی هنگام رانندگی دست به دست هم می‌دهند تا هموطنان در جاده‌ها با امنیت رانندگی نکنند.
در این میان، اقداماتی که برای ارتقای ایمنی راه‌ها انجام می‌شود، شایسته است اما باید توجه کرد که بیش از70درصد از عوامل تصادفات رانندگی، عامل انسانی است؛ از این رو در کنار تقویت زیرساخت‌ها، باید به فرهنگسازی رانندگی ایمن هم اقدام شود.

کاهش 7درصدی تلفات جاده‌ها در مهرماه
مدیر کل حمل و نقل و پایانه‌های استان با اشاره به کاهش 7درصدی تلفات جاده‌های برون‌شهری استان در مهرماه سال جاری از تلاش برای ارتقای ایمنی جاده‌ها با اجرای 5 طرح ارتقای ایمنی خبر داد.
«محمدرضا بشیری» از جمله این طرح‌ها به ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها اشاره کرد و افزود: این طرح برای ارتقای ایمنی جان دانش‌آموزان، اولیا و معلمان مدارس حاشیه راه با جدیت دنبال شده است.
وی با تاکید بر این‌که اکنون 90باب مدرسه از 110مدرسه مستقر در حاشیه راه‌ها ایمن‌سازی شده‌ است، از ادامه روند ایمن‌سازی مدارس حاشیه شهرها خبر داد.
وی از دیگر طرح‌های ارتقای ایمنی راه‌ها را ارتقای ایمنی وانت‌بارها اعلام کرد و افزود: رانندگان وانت‌بارها در این طرح آموزش‌های لازم را برای رانندگی ایمن در معابر برون شهری فرا می‌گیرند.
این مسئول همچنین از اجرای طرح ارتقای ایمنی عابران پیاده خبر داد و افزود: برای ارتقای ایمنی عابران پیاده در جاده‌های استان، امسال 3 پل عابرپیاده برای تردد عرضی از معابر برون‌شهری در استان نصب شده است.
بشیری اجرای طرح ارتقای ایمنی سرنشینان وسایل نقلیه با همکاری پلیس راه را نیز در زمره طرح‌های ارتقای ایمنی راه‌های استان نام برد و ادامه داد: در این طرح، سرنشینان خودروها به‌ویژه ناوگان عمومی اتوبوس آموزش‌های لازم را برای سفر ایمن فرا می‌گیرند.
وی از دیگر طرح‌های ارتقای ایمنی راه‌های استان به ارتقای ایمنی موتوسیکلت‌ها اشاره کرد و افزود: در این طرح با نظارت بر استفاده از کلاه ایمنی از تلفات راکبان موتوسیکلت در جاده‌ها جلوگیری می‌شود.

جاده‌های خضرآباد همچنان خطرآفرین است

اعتبار اختصاص یافته برای مرمت جاده‌های تخریب شده روستاهای بخش خضرآباد در اثر جاری شدن سیل در سال‌92 حدود 3 میلیارد تومان برآورد شده اما تاکنون فقط 500 میلیون تومان از این پیش‌بینی برای اصلاح جاده‌ها، اختصاص یافته است.
وقوع سیل در فروردین‌ماه سال92 خسارت جبران‌ناپذیری را به زیرساخت‌های استان از جمله راه دسترسی روستاهای بخش خضرآباد در شهرستان اشکذر وارد کرد که امروز با گذشت بیش از 5/2‌سال هنوز این خسارت‌ها جبران نشده است.
خضرآباد یکی از بخش‌های اشکذر شامل 25‌روستاست که 19روستای آن دارای شورا و 15‌روستا نیز دارای دهیاری است.
وقوع سیل در سال92 بسیاری از ساکنان روستاهای این بخش را غافلگیر کرد؛ حجم سیل ناشی از بارندگی فروردین‌ماه به حدی بود که آسفالت جاده‌های دسترسی به روستاهای این بخش را کند و با خود برد و مردم این روستا باید مسیر دسترسی به روستا را با شرایطی دشوار در جاده‌های خاکی طی کنند.
خسارت وارد شده به زیرساخت‌های راه روستای این بخش در همان سال حدود 3 میلیارد تومان برآورد شد اما کمبود اعتبار و تزریق قطره‌چکانی باعث شده است که راه دسترسی بسیاری از روستاهای این بخش مرمت نشود. اکنون با گذشت2/5سال از وقوع سیلی که جاده‌های روستاهای بخش خضرآباد را تخریب کرد، جاده‌های روستایی این بخش که روزگاری آسفالت بوده، خاکی است و باید برای تسریع در آسفالت آن چاره‌اندیشی کرد.

آسیب‌دیدن آسفالت راه دسترسی برخی روستاها
بخشدار خضرآباد درباره ساماندهی جاده‌های دسترسی روستاهای این بخش گفت: راه‌های روستاهای طاهونه، مزرعه میان، بوز، بیداخانه و ارگانک در اثر وقوع سیل در فروردین‌ماه سال 92 به کلی از تخریب شد.
«محمدحسین غلامزاده» افزود: مسئولان استان با بازدیدهای مکرر و ارزیابی میزان خسارت برای مرمت جاده‌های دسترسی به روستاهای مزبور قول مساعدت دادند.
وی ادامه داد: امسال با همکاری اداره راه و شهرسازی شهرستان اشکذر نسبت به تامین اعتبار لازم برای آسفالت بخشی از مسیرهای دسترسی روستاهای این بخش اقدام شده است.
غلامزاده با بیان این‌که اعتبار اقداماتی که تاکنون اجرا شده نیز از بودجه‌های شهرستان اشکذر تامین شده، افزود: راه دسترسی روستاهای بوز و مزرعه میان تا یک ماه آینده آسفالت خواهد شد اما برای ساماندهی راه دسترسی سایر روستاها، کمبود اعتبار داریم.

انتهای پیام/س*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.