اجرای طرح «دستیار فناوری» در سطح کشور/ برنامه ویژه وزارت علوم برای دانشجویان
به گزارش یزدرسا، علی خیرالدین معاون وزیر علوم پیش از ظهر امروز در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه یزد با بیان اینکه این دانشگاه نگین خردورزی خطه کویر است، گفت: کاملاً با این دانشگاه آشنا هستم و می دانیم جامعه دانشگاهی یزد در سطح کشور فعال و موفق هستند. جای بسیار خوشبختی است که بزرگترین قنات دنیا با طولی حدود 80 کیلومتر با 700 سال عمر در یزد قرار دارد که نشان از دانش بنیان بودن فعالیت های پیشینیان آنها دارد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه نسل چهارم، دانشگاههایی است که کارآفرین با مسئولیت اجتماعی هستند، گفت: نمیتواند دانشگاه وجود داشته باشد ولی نتوانیم مشکلات خود دانشگاه را رفع کنیم، به همین دلیل نیازمند دانشگاه جامع محور هستیم.
خیرالدین با بیان اینکه ما مسائل بسیاری زیادی داریم که دانشگاه میتواند برای حل آن وارد شود، گفت: ما در تولید علم رتبه 15 جهان و در منطقه، رتبه اول هستیم و با رتبه دوم فاصله زیادی داریم اما از نظر فناوری رتبه 75 دنیا و در نوآوری رتبه 120 قرار داریم که جایگاه پیامی دارد البته اخیراً هم به رتبه 60 دست یافتیم که کافی نیست.
معاون وزیر علوم گفت: این رتبهها نشان میدهد که ما موفق نبودیم تا مباحث علمی را به ثروت تبدیل و تجاری سازی کنیم و تحقیقات خود را در راستای رفاه جامعه تبدیل سازیم.
وی اضافه کرد: از چهار تحقیقی که در دنیا انجام میشود سه تحقیق به قرارداد و به رفع مشکلات منتهی میشود و این خواهش را داریم که رویکردها را تغییر دهیم تا بتوانیم به خواستههایمان دست یابیم.
ارتباط دانشگاه با صنعت همیشه به عنوان حلقه مفقوده بوده است
خیرالدین با بیان اینکه ارتباط دانشگاه با صنعت همیشه به عنوان حلقه مفقوده بوده است، اضافه کرد: پیشنهاد وزارت علوم این است که پلتفرم و سامانهای را ایجاد کنیم که بتوان تمام نیازها، ایدهها و توانمندها را جمع آوری کند.
معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه به دنبال طراحی نقشه نیاز جامع کشور هستیم خاطرنشان کرد: زمانی که همه مسائل در یک جا جمع آوری شد، همه اساتید علمی و دانشگاهی می توانند پیشنهادات و ایدههای خود را برای رفع آن بیان و سرمایه گذاران نیز در بخشهای نیاز و ایده سرمایه گذاری کنند.
وی با ابراز تاسف از اینکه پایاننامهها و رسالههای دکترا کاربرد خود را ندارند اذعان داشت: سالانه 850 هزار دانشجوی ارشد و دکترا فارغ التحصیل میشوند و باید بهگونهای برنامه ریزی شود که بخشی از این پایاننامهها در بستر سامانههایی که توسط وزارت علوم راه اندازی خواهد شد، احصا شوند تا بتوانند مشکلی را از کشور حل کنند.
خیرالدین در پایان با بیان اینکه طرح دستیار فناوری در وزارت علوم فناوری و تحقیقات پیشنهاد شده است، افزود: میزبان این طرح در استان ها پارک علم و فناوری خواهد بود و دانشگاه میتواند دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا که علاقهمند به حوزه علم و فناوری است معرفی کنند و آنها نیز همزمان با درس خواندن به بخش فناوری کمک کنند و به این دانشجویان به ازای مقطع تحصیلی بین 1 تا 3 میلیون پرداخت صورت گیرد.
گفتنی است در پایان این مراسم از زحمات دو سال و 4 ماهه قاسم برید لقمانی رئیس سابق دانشگاه یزد قدردانی و با اعطای حکم، عباس کلانتری خلیل آباد به عنوان سرپرست این دانشگاه منصوب شد.
انتهای پیام/خ