ID : 40738010
کاداستر سد تعرض به اراضی ملی؛

اجرای قانون حدنگاری بهترین راهکار برای جلوگیری از زمین‌خواری در استان یزد


قانون جامع حدنگاری، موسوم به «کاداستر»، ازجمله قوانین مترقی در پیشگیری از زمین‌خواری و کمک به تولید است که با اجرای آن در استان یزد، تاکنون علاوه بر تثبیت ۱۰۰ درصد اراضی ملی، حدود ۶۰ درصد اراضی کشاورزی استان نیز هویت‌سازی و منجر به صدور سند تک‌برگ کاداستری شده است.

به گزارش یزد رسا؛ قانون جامع حدنگاری (کاداستر) در سال ۱۳۹۳ با هدف مبارزه با پدیده زمین‌خواری و جلوگیری از تعرض به اراضی ملی و حفظ بیت‌المال و منافع دولت در مجلس تصویب شد.

این قانون، شامل مجموعه فعالیت‌های تهیه نقشه با استفاده از عکس‌ها و تصاویر زمینی، دریایی، هوایی، ماهواره‌ای، تبدیل رقومی عکس‌ها و تصاویر، عملیات زمینی نقشه‌برداری، ویرایش و تکمیل نقشه‌های زمینی و تطبیق نقشه با وضعیت واقعی و موجود املاک و اضافه‌کردن کلیه اطلاعات ثبتی، حقوقی و توصیفی و کنترل نهائی و به‌روزرسانی آن است.

قانون تعیین حدنگاری، موسوم به کاداستر، از جمله قوانین مترقی کشورمان در راستای صیانت از اراضی ملی است و همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری و مسئولان قوا به‌ویژه ریاست عالی قوه قضائیه بوده است به‌گونه‌ای که رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان قوه قضائیه دراین‌خصوص فرمودند: «به‌عنوان نمونه باید با عمل به تکلیف قانونی درزمینهٔ تعیین مالکیت زمین‌ها در شهرها و روستاها، از جرائمی مانند زمین‌خواری و کوه خواری پیشگیری شود

قانون جامع حدنگاری، موسوم به «کاداستر»، ازجمله قوانین مترقی در پیشگیری از زمین‌خواری و کمک به تولید است که با اجرای آن در استان یزد، تاکنون علاوه بر تثبیت ۱۰۰ درصد اراضی ملی، حدود ۶۰ درصد اراضی کشاورزی استان نیز هویت‌سازی و منجر به صدور سند تک‌برگ کاداستری شده است.

دراین‌خصوص مدیرکل ثبت‌اسناد و املاک استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد رسا اظهار داشت: از سال ۱۴۰۱ به‌ویژه از مهرماه فعالیت‌های گسترده‌ای در سطح استان یزد با هدف گسترش و تقویت حدنگاری و تبیین اهمیت منافع حقوقی اجرای این قانون و نقش آن در پیشگیری از جرائمی همچون زمین‌خواری و کوه خواری و از همه مهم‌تر عمل به تکلیف اجرای فرمان ولی‌فقیه در دستور کار قرار گرفت که مهم‌ترین آن‌ها، تشکیل قرارگاه‌های استانی حدنگاری شهید سردار سلیمانی به ریاست استاندار و رئیس‌کل دادگستری و در شهرستان‌ها به ریاست فرماندار و رئیس دادگستری شهرستان بوده است.

مهدی اقبال افزود: در همین راستا، با هدف گسترش اجرای این قانون در شهرها و روستا و جلوگیری از رفت‌وآمدهای مردمی به مرکز شهرستان و استان، تشکیل ۲۴۰ دفتر حدنگاری در سطح شهرها و روستا با همکاری فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها، دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی و نیز تشکیل تیم جهادی منتظران ظهور اداره کل ثبت با هدف کمک به واحدهای ثبتی داشتیم.

وی یادآور شد: خوشبختانه استان یزد در سال ۱۴۰۰ موفق به اتمام کاداستر اراضی ملی شده بود؛ ولی در حوزه کاداستر اراضی کشاورزی، شهری و روستایی چندان دستاوردی نداشت به‌گونه‌ای که در پایان شهریور تنها کمتر از ۱۰ درصد اراضی کشاورزی تثبیت و هویت‌سازی شده بود.

به گفته مدیرکل ثبت‌اسناد و املاک یزد، باتوجه‌به برنامه‌ریزی‌های منسجم و تلاش‌های انقلابی و مجاهدانه همکاران استان در ۶ ماه پایانی سال این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۱ برابر و نسبت به ۶ ماه ابتدایی سال ۶ برابر افزایش یافت و به ۶۰ درصد رسید.

عضو شورای قضایی یزد گفت: در اجرای قانون جامع حدنگاری (کاداستر) همه دستگاه‌های مربوطه باید اقدامات مؤثر را انجام داده و پاسخگو باشند، در غیر این صورت اگر اراده‌ای بر این امر وجود نداشت، از طریق مسیر قضایی پیگیری خواهد شد.

به نظر می‌رسد، اداره کل ثبت اسناد و املاک استان این عزم جدی را در جهت لبیک گفتن به نصایح و منویات مقام عظمای ولایت در خصوص تحقق شعار سال و هویت‌سازی اراضی و املاک، با جدیت دنبال کند.

البته این مسئله می طلبد برای اینکه  حدنگاری در بخش‌های باقیمانده به ویژه کشاورزی و زراعی به اتمام برسد، دستگاه‌های متولی امر زمین هم همکاری لازم را داشته باشند.

امیدواریم تا با ترغیب سازمان‌ها و دستگاه‌ها از یک سو و از سوی دیگر مردم در سراسر استان، علاوه بر اجرای کامل قانون جامع کاداستر، سند رسمی در جهت هویت بخشی اموال و عرصه تقویت شود.

انتهای پیام/ش

 

 




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.