اجماع بین المللی علیه ایران؛ هدف آمریکا از اتهامات بی پایه/ایران در جداسازی جهان عرب از ائتلاف عربستان موفق می شود
به گزارش یزد رسا؛ نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل، ایران را متهم به تامین موشکی کرد که نیروهای یمنی در تیر ماه سال جاری به عربستان شلیک کردند.
ابراهیم طاهری کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا در این خصوص گفت: هدف آمریکا از طرح چنین ادعاهایی ایجاد اجماع بین المللی دوباره، مانند زمان اوباما علیه جمهوری اسلامی ایران است.
وی تاکید کرد: آمریکا از این طریق می خواهد آن اجماع از دست رفته را بار دیگر احیا کند و طبیعتاً ابزارهای مختلفی هم در این مسیر به کار می گیرد. همچنین تمام هم و غم شان این است که بتوانند بار دیگر روسیه، چین و به ویژه اتحادیه اروپا را با خود هم رای کنند تا از این طریق ما را پای میز مذاکره در رابطه با موشک ها بنشانند و یا در غیر این صورت ما را به صورت یک جانبه تحریم کنند. یعنی در واقع می خواهند پرونده ایران را دوباره در شورای امنیت به عنوان کشوری که نقض صلح انجام داده مطرح کنند و از طریق فصل هفت منشور ملل متحد علیه ما یک سری اقدامات را انجام دهند. طبیعی است که این جوسازی های رسانه ای را آمریکایی ها انجام و بعد از این هم ادامه می دهند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه یزد با اشاره به رد این ادعای آمریکا از سوی کشورهای مختلف و سازمان ملل بیان داشت: ریشه این مخالفت جهانی را باید در بدخیمی هژمونی آمریکا جست و جو کرد. آمریکایی ها می خواهند نظام بین الملل را به سوی تک قطبی هژمونیکی که مد نظرخودشان است سوق دهند. در واقع می خواهند سلطه خود را حتی بر دوستان اروپاییشان تحمیل کنند. یعنی این نیست که بخواهند فقط بر ما اعمال سلطه کنند، بلکه بر بقیه دنیا هم چنین رویکردی دارند.
این کارشناس سیاسی اضافه کرد: آمریکا فکر می کند هژمونی اش به چالش کشیده شده و نظام بین الملل به سمت چند قطبی حرکت کرده است لذا می خواهد بار دیگر این نظام تک قطبی را احیا کند و همه را به بله قربان گوی سیاست های خود در عرصه بین الملل تبدیل کند.
وی تصریح کرد: آمریکایی ها می دانند بحث موشکی یک بهانه است و می خواهند از این طریق سلطه آمریکا را نه فقط بر ایران بلکه بر بقیه دنیا تحمیل کنند. چنین رفتاری وجه خشن سیاست آمریکایی را به نمایش می گذارد و مخالفت سایر کشورها را نیز می توان مخالفت با تک قطبی گری و تلاش برای سلطه آمریکا بر بقیه دنیا دانست.
طاهری در ادامه به اقداماتی که می توان برای مقابله با سلطه جویی های آمریکا انجام داد اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در صحنه بین الملل خوب عمل کرده ایم و اکنون روسیه و چین را همراه داریم، اروپا هم دیگر مثل سابق بیان کننده اهداف آمریکا در عرصه بین الملل نیست. لذا باید سعی کنیم از طریق بالابردن مراودات اقتصادی با چین و روسیه زمینه ای ایجاد بکنیم که این دو کشور به سپر ما در برابر قدرت های بیرونی تبدیل بشوند.
وی تاکید کرد: در عرصه بین الملل باید نگاه اول ما به روسیه و چین باشد. در مورد اتحادیه اروپا نیز باید سعی کنیم با احتیاط نزدیک شویم، چرا که اگر قرار باشد کسی کنار آمریکا قرار بگیرد، اول اروپایی ها هستند. بنابراین باید احتیاط و ملاحظاتی در این خصوص داشت. ضمناً نباید همه نقطه تمرکز ما کشورهایی مثل فرانسه، انگلیس و آلمان باشند بلکه باید به سمت قدرت های درجه دوم اروپایی خصوصا آنها که رویکرد متفاوتی در برابر اسرائیل دارند مثل اسپانیا و هلند رفت.
عضو هیئتعلمی دانشگاه یزد افزود: هم اکنون در منطقه نیز ترکیه را همراه کرده ایم. اگر بتوائیم در یک سیاست بلند مدت کشورهای جهان عرب را از ائتلاف عربستان جدا کنیم، مانند همین اتفاقی که اکنون در مورد عمان و بعد تقریبا قطر افتاده، موفق خواهیم بود.
انتهای پیام/س*
Related Assets:
- آیا موشکهای بالستیک یمن «ایرانی» هستند؟ +عکس
- منابع یمنی: هدف موشک بالستیک، نشست فرماندهان سعودی در ریاض بود
- صهیونیستها؛ معرکه گردان اصلی جنایات سعودیها در یمن / سازمانهای بینالمللی به سکوت ذلتبار خود پایان دهند
- برجام تفاوتی بین بازرسی از مراکز نظامی و غیرنظامی قائل نمیشود/ایران باید اجازه دسترسی به اماکن نظامی را بدهد
- وضعیت یمن فاجعهبار است؛ فرودگاه صنعاء بازگشایی شود
- وزارت کشور یمن خبر کشته شدن علی عبدالله صالح را تأیید کرد