احداث تصفیه خانه تکمیلی در منطقه شاهدیه/ مدیریت پساب زمانبر است
به گزارش یزدرسا؛ مردم شاهدیه منشا معضل پشه شاهدیه را پساب فاضلاب واقع در این منطقه می دانند. (در این رابطه بیشتر بخوانید)
مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد در پاسخ به این مساله با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مصرف پساب فاضلاب شاهدیه گفت: یکی از برنامه های ما برای مدیریت دریاچه پساب بحث بازچرخانی است. در همین راستا ساخت تصفیه خانه تکمیلی توسط شرکت کوثر پیگیری و نهایی شده و تصفیه خانه آماده بهره برداری است.
محمدمهدی جوادیان زاده افزود: در نتیجه اجرای این طرح پساب مجددا تصفیه می شود تا وقتی وارد زمین می شود ریسک آلوده کردن منابع آب وجود نداشته باشد. خوشبختانه این پروژه قبل از پایان سال ۹۷ به سرانجام رسیده است. حال باید این آب را تغذیه کنیم. مطالعات آن را نیز انجام داده ایم. با مسئولان شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور که مسئول تعیین استانداردهای تامین آب شرب هستند نیز جلسه ای برای بررسی این طرح برگزار شده تا نواقص مطالعات ما احصا و نهایتا این طرح تایید شود. وقتی طرح تایید شد میتوانیم عملیات اجرایی آن را انجام بدهیم و بحث بازچرخانی انجام شود.
وی با اشاره به وعده خود برای ابطال تخصیص سهمیه پساب شرکت هایی که از سهمیه خود استفاده نکرده اند نیز گفت: تعدادی از این شرکت ها مشکلات فنی داشتند که با بررسی های به عمل آمده این مشکلات را اصلاح کردیم و خوشبختانه اکنون در حال استفاده از سهمیه خود هستند. برخی شرکت ها نیز به دلایلی نتوانستند از سهمیه خود استفاده کنند که چندین اخطار به آنها داده شده و مهلت آنان تا پایان سال ۹۷ بوده و لذا اکنون جلسات برای ابطال سهمیه تخصیصی آغاز شده، البته این کار به سادگی امکان پذیر نیست و از نظر مسائل حقوقی و قانونی فرآیندی نسبتاً طولانی دارد، ولی در حال پیگیری این مساله نیز هستیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: پیشتر اعلام آمادگی کردیم تا هر منطقه شهرداری در نزدیکی پساب و صنعتی که حاضر باشد چاه های خود را به ما واگذار کند معادل آن را از محل دریاچه پساب به آنها تحویل می دهیم. برای مثال بخشی از آب مورد نیاز شهرداری زارچ از این محل تامین می شود.
وی اعلام کرد: نزدیک به ده سال طول کشیده تا این مشکل ایجاد شود اگر بخواهیم این مشکل را حل کنیم باید مرحله به مرحله عمل کنیم. ما راهکارها و تمهیدات مختلفی را دنبل کرده ایم. به عنوان مثال بحث بازچرخانی که مطرح شد یک پروژه سنگین است که برای اولین بار در کشور اتفاق میافتد. در مورد شرکتهایی هم که از تخصیص خود استفاده نمی کنند در گام اول به دنبال این نیستیم که کاری بکنیم که در نتیجه آن یک شرکت تولیدی ساقط شود، بیشتر تلاش می کنیم تا به فعالیتهایشان سرعت بدهیم، اما اگر واقعا نتوانستند چاره ای برای ما باقی نمی ماند.