اخلاق مسئولین باید کاربرد عینی و عملی داشته باشد
به گزارش یزدرسا از ابرکوه، امام جمعه ابرکوه در جلسه هفتگی اخلاق در جمع مسئولین شهرستان، گفت: اساسا وقتی بحث از اخلاق اسلامی می شود، به خاطر این است که به واسطه رعایت اصول اخلاقی است که انسان بهترین راه را برای شیوه زندگی صحیح به دست می آورد و در بعد فردی و اجتماعی انسان احساس آرامش می کند و جامعه از کردارها و رفتار های پسندیده افراد خود بهره مند می شود و همگان در آرامش و آسایش و امنیت و راحتی به سر خواهند برد.
حجت السلام و المسلمین سیدابراهیم حسینی تاکید کرد: اخلاق اسلامی موجب شکوفایی استعدادهای معنوی انسان برای رسیدن به کمال مطلوب است و یکی از نتایج آن در زندگی تامین بهداشت روانی انسان ها در زندگی شخصی و اجتماعی است.
حسینی افزود: اخلاق در شئونات زندگی ما وخصوصا مسئولین و متولیان امور اجتماعی مردم بواسطه اینکه جلوداران جامعه هستند، باید کاربردی عینی و عملی داشته باشند تا مردم از سجایا و کمالات شما جلوداران درس تواضع و فروتنی، صداقت و درستکاری، ایمان و معرفت و معنویت بگیرند و رفتار های ناپسند مثل تبعیض و بی عدالتی از زندگی مردم و مسئولین رخت بربندد.
وی جهت تحقق این هدف بیان داشت: در این خصوص باید نفس خود را به ویژگی های مثبت روحی، اخلاقی و رفتاری آشنا کرده و عادت دهیم و ملکه اخلاق و خروجی ها را در وجود خود نهادینه و استوار سازیم. به گونه ای که احساس کنیم وجودمان با همه خوبی، دعا و شاخصه های انسانی و معنوی آمیخته و عجین است.
حسینی به فرهنگ پوچ غربی اشاره کرد و گفت: گرچه داشتن اخلاق دینی برای تمام جوامع از ضرورت های زندگی بوده اما در شرایط فعلی که جامعه جهانی تحت سلطه فرهنگ پوچ غربی و به دور از شاخه های معنوی و انسانی است کرامت و عزت انسانی در زندگی آنان مشاهده نمی شود.
وی افزود: وقتی جلو چشمان همه بی عفتی می شود و انسان ها ساده از کنار آن می گذرند، وقتی فقط منافع شخصی اصالت می یابد و در راه دنیا و منافع خود از هیچ خیانت و جنایتی دریغ نمی کنند، وقتی فرزندان به پدر و مادر خود رغبتی نشان نمی دهند دیگر چه انتظاری از عاطفه، شرف و غیرت از دست پروریدگان این فرهنگ داشته باشیم؟ گرچه غرب از اخلاق دم می زند، اما عملا نمی تواند به آنچه می خواهد برسد؛ زیرا فرهنگ فساد محصولی جز فساد ندارد.
امام جمعه ابرکوه به پشتوانه بودن مکتب وحی برای اخلاق اشاره کرده و بیان داشت: اما انسانی که در مکتب وحی پرورش یافته است پشتوانه زندگی خود را اخلاق می داند و مبانی اخلاقی را برای جلب رضای خدا عمل می کند، قطعا اخلاقی که از اراده الهی نشات می گیرد همواره دارای ارزش و اعتبار است، درست است عقل کمالات اخلاقی را تایید می کند اما بی نیاز از شرع نیست چرا که شرع انگیزه تشویقی برای فرد ایجاد می کند و آن اجر و پاداش اخروی وخوشنودی خدا است.