ID : 19827232
آنچه‌ که‌ پیوند میان‌ زوجها را استحکام‌ می‌بخشد

اخلاق و رفتار پسندیده؛ عامل تحکیم بنیان خانواده است


لزوم و اهمیت تحکیم بنیان خانواده برهیچکس پوشیده نیست و همه می‌دانند برای جلوگیری از بروز بسیاری از مشکلات جوانان باید ازدواجی آگاهانه داشته باشند و بر پایداری آن همت ورزند.

یزدبانو؛ لزوم و اهمیت تحکیم بنیان خانواده برهیچکس پوشیده نیست چرا که ازدواج تنها راه حفظ نسل بشریت بوده و خداوند نیز چندین بار در قرآن کریم به مذکر و مونث بودن اشاره کرده است.

از اینرو برای جلوگیری از بروز بسیاری از مشکلات، جوانان باید ازدواجی آگاهانه داشته باشند و بر پایداری آن همت ورزند.بعد از آنکه این پیوند مقدس را انجام دادند، لازم است خود و دیگران برای تحکیم و تعالی بنیان خانواده تلاش کنند و پویایی، نشاط و پیشرفت نشأت گرفته از این کانون را به جامعه هدیه دهند.

در روایت داریم، «طلاق عرش خدا را به لرزه می‌آورد»؛ در این روایت به خاطر تبعات تلخ و نامبارکی که در پی رخداد این پدیده شوم به دنبال دارد، طلاق مذمت شده است.

پدیده طلاق در خانواده‌ای روی می‌دهد که مشکلی بر سر راه آن ایجاد شده باشد. برخی مشکلات قابل حل بوده و می‌توان این نهاد مقدس را حفظ و به زندگی در کنار یکدیگر ادامه داد، اما برخی قابل حل نیست و آخرین راه برای چاره‌گشایی مشکل، انجام منفورترین حلال در اسلام یعنی همان طلاق است.

آیت الله مجتهدی تهرانی"رض" در جلسه‌ای از درس اخلاق خود می‌فرمایند: «قدیم‌ها امثال حاج محمدحسین سعیدیان‌ها اگر بین زن و شوهری اختلاف بود چهار تا از فامیل‌های زن چهارتا از فامیل‌های مرد می‌رفتند و صلح می‌دادند به طلاق کارشان نمی‌کشید، اما الان نه؛ سریع طلاق می‌گیرند.

باید چهار تا بزرگ دنیا دیده بشینند بین این‌ها را آشتی بدهند. ببینند رمز اختلاف چیست؟ از کجا این‌ها با هم اختلاف دارند آن را اصلاح کنند. اگر مثلا زن می‌گوید شوهرم پول ندارد کمکش کنید بگویید مثلا کرایه خانه‌ات را من می‌دهم، یه کاری کنید اینها طلاق ندهند همدیگر را.»

تجربیات برخی مشاوران که در اختیار خبرنگار یزدبانو گذارده‌اند، حاکی از آن است که طلاق علت‌های مختلفی دارد،اما از جمله مهترین علت طلاق، اخلاق و رفتار نامناسب زوجین در ارتبط با یکدیگر است. یعنی آنچه که زودتر از دیگر علل موجب کدورت در زندگی و فروپاشی خانواده می‌شود، بد اخلاقی و لجبازی زن و شوهر است. اگر بداخلاقی و لجبازی نباشد، آنها می‌توانند با همدلی بر خیلی از مشکلات بزرگ فائق آیند؛ اما وقتی اخلاق نیکو در زندگی نقشی نداشته باشد، مشکلات کوچک نمودی بزرگ و غیر قابل حل پیدا کرده و در نهایت طلاق را منجر خواهد شد.

رهبر معظم انقلاب در جایی فرموده‌اند: «بعضی‌ها می‌گویند ما مهریّه را سنگین می‌کنیم برای اینکه مانع طلاق بشویم. این خیلی خطای بزرگی است. هیچ مهریّه‌ی سنگینی مانع از طلاق نمی‌شود و نشده است. آن چیزی که مانع طلاق می‌شود، اخلاق و رفتار است. رعایت موازین اسلامی است.»

شخصیت، مودت و محبت از جمله شروط لازم برای ازدواج است که دین مبین اسلام همواره بر این موارد تاکید دارد. از اینرو خوشبختی و جلوگیری از وقوع طلاق با مهریه سنگین محقق نمی شود؛ بلکه بر پایه اخلاق و رفتار پسندیده و طبق موازین اسلامی می‌توان خوشبختی را برای خانواده به ارمغان آورد.

یکی از ائمه معصوم(ع) فرموده‌اند: «بهترين اعمال آن است که به کسي که با تو قطع کرده وصل کني، به کسي که به تو ظلم کرده، عفو کني و به کسي که تو را محروم ساخته، عطا کني».

همچنین اسلام شرایط خاصی برای ازدواج در نظر گرفته است، مثل کفویت یا همان سنخیت زوجین، و بر اساس آن تأکید دارد که زوجین باید از لحاظ فکری، اعتقادی، اقتصادی، سنی و... با هم، هم‌شأن و هم‌طراز باشند.

البته مواردی نیز چون مشکلات اقتصادی، دخالت‌هاي خانوادگي، اعتياد، خيانت، پرتوقعي، چشم و هم‌چشمي و ... نیز در رخداد طلاق موثر هستند.

پس مسئولان نیز باید توجه داشته باشند که اولویت دادن به موضوع تحکیم خانواده از اهمیت به سزایی برخوردار است؛ چرا که یکی ازمشکلات کنونی جامعه ما در بحث طلاق، کاهش ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج است. لازم است همه نهادهای دولتی و غیردولتی و حتی خود مردم برای هموار شدن مسیر ازدواج جوانان و تحکیم خانواده قدم بردارند.

نویسنده: نسرین شیوایی




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.