ID : 17602844
فصل مشترک اردوهای جهادی و جهاد اقتصادی در یک نگاه؛

اردوهای جهادی هم راستا و کمک دهنده به اقتصاد مقاومتی


سازمان بسيج سازندگي براي كمك به مردمي كردن اقتصاد مقاومتي از ظرفيت ها و پتانسيل‌هاي اجتماعي و اقتصادي موجود استفاده مي نمايد. جوانان دانشجو به عنوان يكي از اقشار بانشاط و تأثيرگذار اجتماعي نيز از ضرورت كمك به تحقق جهاد اقتصادي و اقتصاد مقاومتي غافل نشده اند.

به گزارش یزد رسا به نقل از آوای‌اقتصاد،  آغاز فصل تابستان و تعطیلی کلاس‌های درسی فرصتی برای برگزاری اردوهای جهادی دانشجویان و جوانان نیز محسوب می‌شود. سؤال این است  که با توجه به پتانسیل ارزشمند چنین ساختاری، آیا بهره‌مندی و مدیریت چنین اردوهایی می‌تواند موجب تسریع در روند تحقق اهداف حرکت به سمت جهاد اقتصادی شود؟

واقعیت این است که فصل مشترک میان دو موضوع اردوهای جهادی و جهاد اقتصادی، رویکرد "جهادی" آن‌ها است، رویکردی ایثارگرانه و صادقانه که کمتر می‌توان مشابه آن را در ساختار بروکراتیک اداری و سازمانی مشاهده کرد .

تجربه موفق اردوهای جهادی که مورد تأیید رهبر انقلاب و مسئولان دلسوز نظام نیز هست، هر ساله در اوقات تعطیلی و فراغت درسی دانشگاهی و حوزوی نظیر تعطیلات عید نوروز و  ایام تابستان، فرصتی مغتنم جهت هجرت بخش قابل توجه جوانان از شهر و دیار خود و حرکت به سمت مناطق کم برخوردار و محروم برای خدمات رسانی در قالب اقدامات و برنامه های عمرانی، فرهنگی، بهداشتی، آموزشی، پژوهشی و... فراهم می آورد.

 

 

رهبر معظم انقلاب در دیدار ۳۱ شهریور سال 1389 با جوانان جهادگر، اردوهای جهادی را همطراز با جهاد سازندگی اوایل انقلاب دانسته و  تأکید کردند:"یک روز نيازِ حركت دفاعى در درون جامعه بود، يك روز نيازِ حركت دفاعى در مرزهاى كشور بود، يك روز نيازِ به علم و دانش است، يك روز نيازِ به تحكيم عقايد و ايمانهاست، يك روز نيازِ به خدمتگزارى است... شما سفيران كار و تلاش خواهيد شد. وقتى شما در يك محيطى حاضر ميشويد؛ در كوير، در كوهستان، در نقاط دور از دسترس، در ميان مردم محروم مشغول كار ميشويد، جوانى كه در آنجاست، از شما الهام مي گيرد و شما مي شويد سفير تلاش و كار و خدمت و جهاد و مجاهدت.

" حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار، ضمن تعمیم چنین الگویی به سایر بخش‌ها، از مسئولان خواستند که زمینه های تقویت و فراگیری  اینگونه اقدامات را فراهم کنند.

فعالیت بیش از پانزده سال اردوهای جهادی نه تنها به شکل‌گیری بسیج سازندگی انجامید بلکه تجربه های موفقی مانند تدوین طرح جامع حرکت های جهادی، شکل‌گیری ثابت حلقه‌های جهادی در اکثر دانشگاه‌های کشور و برگزاری اردوهای مختلف سازندگی و محرومیت زدایی را رقم زده است.

طبق آمار ؛ سازمان بسیج سازندگی سپاه الغدير استان يزد در سال جاري بيش از 36 دوره اردوي 12 روزه دانشجويي را با اهداف زير دنبال كرده است.

- فعالیت‌های عمرانی، فرهنگی و بهداشتی در راستای محرومیت زدایی از  مناطق هدف و تسریع در روند خدمتگزاری به مناطق محروم 


- شناخت توانمندی ها، ظرفیت ها و قابلیت‌ها و  بررسی مشکلات اقتصادی مناطق محروم و جمع آوري اطلاعات جامع از وضعیت اقتصادی، معیشتی و نیازمندی‌ها و... مناطق مختلف استان و همچنين؛ شکل دهی کارگروه‌های علمی اقتصادی و تلاش برای شناسایی مشکلات، موانع، آسیب‌ها و پتانسیل های مناطق هدف


 

توسعه روستایی به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه کشور از اصلی‌ترین اهداف اين  اردوهاست: بیکاری، درآمد پایین، سطح پایین کیفیت زندگی، نبود یا کمبود زیرساخت های مناسب و از طرف دیگر جاذبه ها و امکانات شهری و... از جمله عوامل مهم مهاجرت روستاییان محسوب می‌شود که علاوه بر تأثیرات سوء فرهنگی و اجتماعی، پیامدهای منفی اقتصادی در سطح خرد و کلان را نیز به همراه داشته است.

کارآفرینی در روستاها و خودکفا ساختن روستاییان از طریق آموزش‌های لازم و فراهم ساختن بسترهای مناسب فعالیت کشاورزی و دامپروری و استفاده بهینه از تعاونی‌های روستایی می تواند علاوه بر بهبود کیفیت زندگی اهالی و ایجاد شرایط مناسب برای روستاییان، یکی از کلیدی ترین راه‌حل‌های ریشه کنی بیکاری و رکود اقتصادی مناطق روستایی و کاهش سرعت جریان مهاجرت باشد.

 

میزان خدمات ارائه شده توسط این جوانان جهادگر را مي توان به صورت زير خلاصه كرد:



 

 

خلاصه خدمات گروه های جهادی دانشجویی-تابستان94

 

خلاصه خدمات فعالیت های عمرانی  و آبادانی گروه های  جهادی- تابستان94




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.