آرزو دارم علمم را با عمل صالح همراه کنم/ محرومیت بهانه قابل قبولی برای عدم پیشرفت نیست
به گزارش یزد رسا به نقل از سرو ابرکوه، در گذر زمان باز هم سرزمین سرو کهنسال نخبه ای دیگر پرورش داد تا با شایستگی، نام این شهر را بیش از پیش بلند آوازه کند و نشان دهند هر چند که این شهر محروم مانده، اما محرومیتش هیچ گاه باعث توقف و عدم پیشرفت جوانانش نشده. رضا علی فلاح زاده جوانی ۳۲ ساله است که با پشتکار پله های موفقیت را با گام های استوار طی می کند تا افتخار دیگری باشد برای ابرکوه.
گفتگوی اختصاصی سرو ابرکوه با رضا علی فلاح زاده دانشجوی نمونه مقطع کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط:
*بیوگرافی، سوابق تحصیلی و افتخارات
با سلام، رضا علی فلاح زاده متولد سال ۱۳۶۱ هستم و در حال حاضر در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط در دانشگاه علوم پزشکی یزد مشغول به تحصل می باشم، ضمن اینکه در مرکز بهداشت ابرکوه به عنوان کارمند فعالیت دارم.
من در سال ۸۲ از مقطع کاردانی دانشگاه علوم پزشکی یزد، در سال ۸۶ از مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران فارغ التحصیل شدم و در سال ۱۳۹۰ در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی یزد پذیرفته شدم و انشالله تا هفته آینده با دفاع از پایان نامه خود از این دانشگاه فارغ التحصیل خواهم شد.
پرونده تحصلی من شامل موارد ذیل می باشد:
در مقطع کارشناسی تالیف ۲ کتاب و نگارش ۱۵ مقاله علمی و پژوهشی و همچنین کسب رتبه اول در بین دانشجویان از لحاظ آموزشی
در مقطع کارشناسی ثبت یک اختراع در رشته تخصصی خودم با عنوان "سامانه ثبت، آنالیز و نظارت بر آزمایشات کلرسنجی و pH متری شبکههای آب آشامیدنی" که یک دستگاه پایش شبکه های آب آشامیدنی؛ همچنین انجام ۱۴ طرح تحقیقاتی در حوزه بهداشت و سلامت.
در مقطع ارشد تالیف ۳ کتاب دیگر، نگارش ۲۵ مقاله علمی و پژوهشی که در همایش های ملی و بین المللی ارائه شده و همچنین بعضا در نشریات علمی و پژوهشی داخلی و ISI به چاپ رسیده اند. در حال حاضر در مقطع ارشد نیز از لحاظ آموزشی حائز رتبه اول در بین دانشجویان دانشگاه یزد و با لطف خدا دانشگاه های علوم پزشکی کشور شده ام.
*بخشی از امتیاز دانشجویان نمونه به فعالیت های فرهنگی و فوق برنامه تعلق دارد، شما چه میزان در این زمینه فعالیت داشته اید؟
در طول تحصیل در مقطع ارشد، مدیر مسئول نشریه علمی و پژوهشی انجمن علمی دانشجویان مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی یزد با عنوان "آمایش" بودم. در پنجمین جشنواره فرهنگی دانشجویی کشور دو مقام در زمینه فعالیت های فرهنگی از جمله نگارش یک کتاب با موضوع اجتماعی و انجام یک طرح تحقیقاتی با موضوع مذهبی کسب کردم، همچنین در مقطع ارشد در کانون هایی چون هلال احمر، قرآن و عترت عضو بوده و به فعالیت پرداخته ام.
* سطح علمی و پژوهشی رقابت با سایر دانشجویان کشور را چگونه ارزیابی میکنید؟
سطح علمی دانشجویان با توجه به پیشرفت های علمی چند سال اخیر دانشگاهی علی الخصوص در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور بسیار بالا بود. افراد شرکت کننده در این رقابت دارای رزومه های بسیار قوی و پر باری بودند، طوری که ۲۵ نفری که در مقاطع مختلف، از بین دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور به عنوان دانشجوی نمونه انتخاب شدند در مجموع دارای ۵۵۲ مقاله علمی و پژوهشی در سطح ملی و بین المللی، ۱۸۳ طرح تحقیقاتی، ۸۳ عنوان تالیف کتاب، و ۴۳ اختراع و نوآوری بودند.
*جایزه ویژه خود را از چه کسی دریافت کردید و جوایزی که به نفرات برتر دانشجویی تعلق گرفت را چگونه ارزیابی می کنید؟
جایز ویژه خودم را از آقای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و آقای دکتر هاشمی وزیر بهداشت دریافت کردم. جوایز مادی به دانشجویان برتر تعلق گرفت که قابل توجه بود، ولی به نظر من بهترین جایزه برای نخبگان کشور، هموار کردن مسیر تحقیق و پژوهش می باشد که لازم است مسئولین با در اختیار قرار دادن امکانات و موقعیت های پژوهشی، این افراد را در مسیر تحصیل علم همراهی نمایند.
*به نظر خودتون، چرا به عنوان دانشجوی نمونه انتخاب شدید؟
توکل به خدا، دعای خیر پدر و مادر، همراهی همسرم و خانواده همسرم، و در نهایت تلاش خودم.
*عوامل موثر در زمنیه موفقیت شما؟
اساتید و همکاران، عزیزانی چون دکتر محمد تقی قانعیان عضو هیات علمی دانشکده بهداشت یزد، دکتر عسکر نژاد سرپرست شبکه بهداشت ابرکوه و آقای احمد فلاح زاده کارشناس محترم مرکز بهدشت در زمینه انجام فعالیت های علمی، طرح های تحقیقاتی راهنمای من بودند؛ آقای دکتر محمد هادی فرح زادی رئیس سابق مرکز بهداشت ابرکوه در بسیاری از فعالیت های علمی مانند نگارش ۲ کتاب و انجام چند طرح تحقیقاتی و مقاله با من همکاری نمودند. به ویژه خانواده و همسرم که همیشه در کنار من بودند و با همراهی های خود، دلگرمی را در این مسیر سخت برایم به ارمغان آوردند. از تمامی این بزرگواران قدردانی می کنم.
*الگوی اصلی شما در زندگی؟
برای من افرادی چون دکتر مصطفی چمران و دکتر حسابی که علاوه بر تحصیل علم، کسب معرفت نیز از اهدافشان بوده قابل تحسین هستند. این افراد نه تنها در مسیر علمی، فوق العاده موفق بودند، بلکه در این مسیر همیشه اخلاق، بینش اسلامی و معرفت را نیز سر لوحه کارهایشان قرار دادند.
*برنامه آینده؟
علاقه مند به ادامه تحصیل در مقطع دکتری هستم
*بهترین خبر ؟
انتخابم برای سفر عمره دانشجویی سال ۹۲ از طرف معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه بود که بعدها کنسل شد و به یک خبر بد تبدیل شد.
*جالب ترین سوتی؟
زمانی به اتفاق دیگر دانشجویان برای شرکت در یک کنفرانس علمی به یکی از کشورهای خارجی سفر کرده بودیم. در فرودگاه نیم ساعتی منتظر تاکسی بودیم، که فردی نزدیک ما شد و جمله ای را به زبان انگلیسی و البته با لهجه غلیظی گفت، ما متوجه نشدیم و من در پاسخش به سرعت گفتم "نه"، آن فرد با تعجب گفت نه؟ و بعد شانه اش را بالا انداخت سوار تاکسی اش شد و رفت. با دیدن این منظره و مرور آهنگ کلامش متوجه شدم که از من پرسیده بود آیا شما ماشین می خواهید و من در پاسخ گفته بودم نه. این بود که ۴۰ دقیقه دیگر ماندیم تا یک ماشین دیگر پیدا شد و حاضر شد با هزینه بیشتری ما را به هتل محل اقامتمان برساند و البته دوستم برای این سوتی بسیار بنده را سرزنش کرد.
*بهترین خاطره؟
بهترین خاطره مربوط به چاپ اولین کتابم در مقطع کارشناسی می شود که به بنده اعتماد به نفس بالایی داد.
*بزرگترین آرزوی زندگی ؟
این که علمم را با عمل صالح همراه سازم و بتوانم برای بهبودی جامعه ام گام موثری بردارم و مفید باشم.
*نحوه پر کردن اوقات فراغت ؟
خواندن کتاب، نشریات اینترنتی، تماشای تلویزیون.
*اولین چیزی که بعد از شنیدن این کلمات در ذهن شما تداعی می شود؟
دانشجوی نمونه کشور: تلاش و کوشش
ابرکوه: شهری کوچک و تاریخی با مردمانی فهیم، و مهربان
مسئولین ابرکوه : بعضی ها خوب و تلاشگرو برخی ها هم در عین خوبی بهتر است به جای دعواهای سیاسی و جناحی بیشتر به فکر تلاش برای انجام وظیفه و بهبود وضعیت شهرستان باشند.
فرار مغزها: پدیده ای بد که در صورت هموار نکردن مسیر فعالیت های پژوهشی دانشمندان و ارزش ننهادن به فعالیت هایشان طبیعی است.
موفقیت: همیشه و در هر موقعیتی دست یافتنی است به شرطی که همراه با تلاش باشد و توکل.
دانشگاهی که درس خوانده اید: محیطی صمیمی و علمی با اساتیدی مهربان و دلسوز.
*فکر می کنید می توانید در ابرکوه موثر باشید و عاملی ایجاد شود که استعدادهایتان را در خدمت همشهریان بکار برید؟
آرزویم این است که بتوانم در شهر خودم مفید واقع شوم و در آینده مجبور به مهاجرت نشوم و برای اجرایی شدن آن در حد توان تلاش می کنم.
*رضا علی فلاح زاده را در ده سال آینده چگونه می بینید؟
اگر عمری باشد و توفیق حاصل شود، مدرک دکتری خود را گرفته و در گوشه ای مشغول تدریس است.
*قشنگ ترین حرفی که می توانید به همشهریان خود هدیه کنید؟
بنده به ابرکوهی بودنم و داشتن همشهریانی که به گفته مقام معظم رهبری داری فکری جوان و نو هستند افتخار میکنم.
*سخن اخر و توصیه شما به جوانان ابرکوهی؟
محرومیت هیچ وقت بهانه مهم و قابل قبولی برای جلوگیری از پیشرفت نیست. گاهی اینطور تصور می شود که امکانات مهمترین عامل موفقیت افراد است لذا همیشه انتظار می رود افرادی که دسترسی بیشتری به امکانات دارند موفق تر باشند اما موفقیت در سطح ملی و بین المللی توسط کسانی که از روستاها و شهرستان های محرم برخواسته اند این طرز تفکر را نقض می کند. در این شهرستان هم کم نبوده اند افرادی که در زمینه های علمی، فرهنگی، هنری و مذهبی زبان زد بوده اند و افتخار آفرین. امیدوارم جوانان ابرکوهی هم تا جایی که می توانند تلاش کنند تا افتخارات بیشتر و بزرگتری را برای این شهرستان و کشور کسب کنند.