ID : 35598736
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای؛

از بازی زنجیره‌ای‌ها با بهانه ‌شأن مرجعیت تا افسوس خوردن به حال مجلس اصلاح‌طلب


روزنامه‌های اصلاح‌طلب در مطالبی را در این هفته منتشر کردند که هر کدام خود نقض مطالبی است که پیشتر خود مدعی آن بوده و در جهت تحقق آن تلاش کرده بودند.

به گزارش یزدرسا، «روزنامه آفتاب یزد» در ستون سرمقاله شماره روز دوشنبه به جلسه رای اعتماد به 4 وزیر پیشنهادی رئیس‌جمهور پرداخته و این جلسه را یک جلسه نمایش نامید.

در این یادداشت آمده است: «هر چهار وزیر پیشنهادی رای آوردند؛ خیلی هم ساده و راحت...مجلس به سه فرد گمنام رای اعتماد نسبتا خوبی داده و بدتر اینکه وزیری را که کارنامه مطلوبی ندارد به وزارتخانه‌ای حساس برده و به او اعتماد کرده است.»

در ادامه این یادداشت آمده است: «فراموش نکنیم در طول صدارت این وزیر اوضاع اقتصادی اسفناک شد. آری؛ تحریم‌ها بی‌تاثیر نبودند اما سوء مدیریت وی هم نقش بسزایی در این آشفتگی داشت.»

این یادداشت می‌افزاید: «جالب آنکه وزیر مورد‌اشاره برای رهایی از سؤالات و انتقادات مربوط به فسادهای ثبت سفارش خودرو، گناه را گردن وزیر قبلی صمت انداخت و حالا جالب‌تر آنکه وزیر جدید صمت که شنبه شب رای اعتماد گرفت قائم‌مقام وزیری بوده که وزیر قبلی صمت و فعلی رفاه فسادها را به او نسبت می‌دهد! شاید خوشمزه باشد این داستان اما صرفا باید افسوس خورد به حال چنین مجلسی و لاغیر!»

سردبیر آفتاب یزد با تشریح تغییر موضع یکی از نمایندگان که گفته بود مگر قحط‌الرجال است که شریعتمداری را برای وزارت صنعت معرفی کرده‌اید و سخنرانی او در مجلس در حمایت از وزیر پیشنهادی صنعت نوشت: «قبول دارم؛ مشمئز‌کننده است ... فراموش نباید کرد که یکی از افرادی که در جلسه شنبه شب مجلس رای اعتماد گرفت در آستانه استیضاح بود و قریب به اتفاق نمایندگان می‌گفتند او خواهد افتاد! حال چگونه است که این فرد با رای بالا رای اعتماد از همین مجلس می‌گیرد؟ واقعا در این جلسات و ضیافت‌ها چه‌ها رد و بدل می‌شود که معترض و منتقد این گونه نه موافق که شیفته می‌شوند! یا للعجب.»

جالب اینکه روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد در شماره 9 اسفند 1394 پس از انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تیتر یک خود با عنوان «نسیم پیروزی» از پیروزی قاطع اصلاح‌طلبان خبر داده و نوشته بود: «آمارهای اولیه از شمارش آرا در سراسر کشور حکایت از استقبال گسترده مردم از لیست امید که منتسب به اصلاح‌طلبان است دارد.»

جالب اینکه سردبیر آفتاب یزد که سرمقاله روز دوشنبه این روزنامه را نوشته است 11 اسفند 1394 در همین روزنامه نوشته بود: «72 ساعت پیش وقتی نوشتم «خبری در راه است» ظریفی پرسید کدام خبر؟ گفتم فقط 24 ساعت صبر کنید تا متوجه شوید. آن 24 ساعت گذشت و کاشف به عمل آمد علیرغم تبلیغات ضعیف اصلاح‌طلبان و ناهمگونی‌های زجرآور و ایضا تهدیدهای ریز و درشت...لیستی که مورد حمایت اصلاح‌طلبان بود کامل به مجلس راه یافت.»روزنامه‌های زنجیره‌ای این روزها نقش اصلاح‌طلبان در مشکلات کنونی را منکر شده و مشکلات را به گردن این و آن می‌اندازند بی‌آنکه به آرشیو آنچه که سال‌های پیش نوشته‌اند نگاهی بیندازند.

بازی زنجیره‌ای‌ها با بهانه ‌شأن مرجعیت!

روزنامه‌های زنجیره‌ای در شماره‌های روز دوشنبه خود به بهانه نامه آیت‌الله یزدی به آیت‌الله شبیری زنجانی از مراجع تقلید نگران شأن مرجعیت شده و نامه یک عالم به عالم دیگر را توهین‌آمیز خواندند!

به عنوان نمونه روزنامه زنجیره‌ای آرمان در واکنش به نامه آیت‌الله یزدی با محسن غرویان به گفت‌و‌گو نشسته و به نقل از وی نوشت: آیت‌الله یزدی جبران کند، حوزه جای اخلاق است نه سیاست!

روزنامه ایران نیز از انتقاد به تضعیف جایگاه مرجعیت نوشت و تاکید کرد ایجاد محدودیت برای یک مرجع تقلید، خطاب عتاب‌آلود به او و نشان دادن راه درست زیست سیاسی و اجتماعی، چیزی نبود که حوزه و سپهر سیاست ایران را خوش بیاید.

مدعیان اصلاحات که تا دیروز در توهینی آشکار، تقلید را کار میمون می‌دانستند، از هر فرصتی استفاده کرده و مقدسات را مورد هجمه قرار داده و از توهین به ائمه اطهار(ع) هم خودداری نکرده و نمی‌کنند، ولایت امیرالمومنین(ع) را در روزنامه‌های زنجیره‌ای زیر سؤال برده و همه ساله در موعد تنظیم و تصویب بودجه علیه بودجه حوزه‌های علمیه جنجال می‌کنند، به دنبال نامه آیت‌الله یزدی به آیت‌الله شبیری زنجانی، نگران شأن مرجعیت شده‌اند!

نکته جالب دیگر آنکه محسن غرویان که روزنامه‌های زنجیره‌ای با عنوان آیت‌الله با او مصاحبه می‌کنند از کوچک‌ترین فرصت‌ها برای حمله به مراجع استفاده می‌برد، کافی است نام غرویان را در گزارشات روزنامه‌ها و رسانه‌های زنجیره‌ای جست و جو کنید تا بدانید که او چه رویکردی نسبت به مراجعی چون آیات مکارم و سبحانی داشته است.

این افراد امروز مدعی شأن مرجعیت شده و از نامه یک عالم به عالم دیگر در جهت منافع باندی و گروهی خود نهایت سوءاستفاده را می‌کنند.

دغدغه شفافیت عضو شورای شهر

روزنامه شرق در گزارشی در شماره روز دوشنبه نوشت: «ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران از سازمان بازرسی شهرداری تهران خواست درباره برخی از معاملات قدیمی در شهرداری تهران و کم و کیف آنها وارد عمل شود. او گفت: رسیدگی نکردن به تخلفات گذشته می‌تواند مسیر شفاف‌سازی امروز شورای شهر تهران را مخدوش کند»!!

درباره جملات بالا ذکر چند نکته لازم است: نخست آنکه از زمان آغاز به کار شورای شهر اصلاح‌طلب که یک سال و چندماه است این شورا و شهرداری که آنها انتخاب می‌کنند تاکنون هیچ مورد مثبتی را در کارنامه خویش به ثبت نرسانده‌اند. منظور انجام کاری عمرانی یا پروژه‌ای در خدمت رسانی به مردم. این شورا تاکنون در همین مدت کوتاه 2شهردار انتخاب کرده و به زودی سومین شهردار را نیز باید انتخاب کنند.

نکته نخست آنکه این عضو شورای شهر (ناهید خداکرمی) از بازرسی شهرداری تهران خواسته تا در مورد کم و کیف اقدامات شهرداری تهران در دوره شهردار اسبق وارد عمل شود و به آنها رسیدگی کند، اما در عین حال در جملاتش از واژه «تخلف» استفاده کرده! یعنی پیش از بررسی او عنوان تخلف را به کار برده است که این بیش از هر چیزی نشان‌دهنده آن است که شورای شهر فعلی تهران چقدر آلوده سیاسی کاری است!

نکته دوم اینکه طیف موسوم به اصلاح‌طلب پیش از رسیدن به صندلی‌های شورای شهر هجمه سنگینی را علیه قالیباف، شهردار وقت تهران شروع کردند و در این راستا لیستی را با عنوان زمین‌های نجومی منتشر کردند. قالیباف همان زمان از سازمان مردم نهاد دیدبان شفافیت خواست تا با ورود در این مورد ادعای این طیف را بررسی کند اما نکته جالب این است که پس از آرام گرفتن اصلاح‌طلبان بر صندلی‌های شورای شهر؛ شهردار منتخب آنها یکی از کسانی را که اصلاح‌طلبان نامش را در لیست زمین‌های نجومی آورده بودند به معاونت شهرداری برگزید! پاسخ آنها در این مورد این بود: در‌باره این فرد ‌اشتباه شده!

لازم به یادآوری است که اخیرا خبری در رسانه‌ها مطرح شد مبنی بر اینکه برادر خانم خداکرمی با ماشینی که شورای شهر در اختیار او گذاشته در جاده تهران- شمال تصادف کرده است. شورای شهر نیز در پاسخ گفت که بیمه خسارت وارد شده به ماشین را می‌پردازد!! 

تعدیل نیرو در شهرداری 

روزنامه دولتی شهروند در شماره پیشین خود مصاحبه‌ای را با یکی از مدیران شهرداری انجام داده و در بخش مقدمه آن نوشته: «خانواده و فامیل او را «حاج‌آقا» صدا می‌کنند؛ معاون ۴۴ساله شهرداری تهران در سیصدونودونهمین روز کاری‌اش این موضوع را با خنده می‌گوید... آنجا که می‌خواهد از راه دشوار مبارزه با فساد در شهرداری بگوید و ماجرا به حضور یک نفر از فامیل در دفتر کار و در نخستین روز کاری‌اش می‌رسد.»

روزنامه شهروند از معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران می‌پرسد: «تعداد پرسنل سازمان شهرداری نزدیک به ۶۸‌هزار نفر بوده که در این یک‌سال کاهش یافته، درست است؟»

و این مدیر شهرداری در پاسخ گفته است: «زمانی که من آمدم تعداد پرسنل شهرداری ٦٨‌هزار و ٢٥٧نفر بود که با پروژه‌های چابک‌سازی، بازنشستگی، انگیزشی و ارزیابی عملکرد، این تعداد به‌طور قابل ‌ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرد.»

اما آنچه در کلام این مدیر به این صورت آمده که «به‌طور قابل ‌ملاحظه‌ای کاهش یافته» چه تعدادی است؟ او در پاسخ به این سؤال گفته است: «در مجموع ١٥٦٧ نفر تا امروز از نیروی انسانی ما کم و چابک شده است و ٢٠٥ نیروی انسانی جدید با توجه به نیازهای مدیریت شهری به شهرداری تهران اضافه شده است.»

اما نکته جالب توجه این است که خبرنگار که به عنوان مصاحبه‌کننده سراغ این مدیر شهرداری رفته این را می‌گوید که «معمولا انتقادی نسبت به آقای افشانی مطرح می‌شود مبنی‌بر استخدام قومیتی است. اما این اطلاعات شما نشان می‌دهد که عملا تعداد افراد وارد شده به شهرداری در ۱۳ماه گذشته بسیار ناچیز است»! 

ذکر این جملات از جانب روزنامه شهروند گویای آن است که این مصاحبه عملا با هدف توجیه انتقادات مطرح شده در‌باره استخدام‌های بی‌رویه در شهرداری تهران انجام شده است. باید گفت که این استخدام‌ها بیشتر توسط طیف‌ها دیگری از اصلاح‌طلبان مطرح شده است.

دولت برای مدیریت کشور استراتژی و برنامه ندارد 

روزنامه مردم سالاری در سرمقاله روز دوشنبه خود با عنوان «استراتژی ما برای آینده چیست؟» نوشت: «رفتار دولت محترم در قبال مدیریت ارز، برخورد با مفاسد، اصلاح ساختار اداری و اقتصادی، ترمیم نظام بانکی و مالیاتی، تغییرات ساختار آموزشی و... شاید بتواند به عنوان بخشی کوچک از مدیریت بدون استراتژی کلان در کشور ما محسوب شود».

این رونامه نوشت: «جالب اینکه جامعه ما نیز به لحاظ فرهنگی به همان اندازه با موضوع مهمی به نام «استراتژی» بیگانه است و همین جامعه در اغلب موارد هیچگاه از کاندیداهای اداره مملکت و در مقیاس کوچک‌تر نمایندگان مجلس یا شورا و حتی در مقیاس بسیار پایین‌تر استانداران و مدیران کل، توقع ارائه و طراحی استراتژی در هنگام قبول مسئولیت یا پیش از آن را ندارند. اینها باعث شده تا مجریان منتخب نیز بیش از استراتژی، بر گسترش رفتارهای پوپولیستی تمایل نشان دهند».

گفتنی است روزنامه‌های اصلاح‌طلب حامی دولت که امروز این چنین در جای مدعی نشسته و از دولت بدلیل مدیریت بدون برنامه و استراتژی انتقاد می‌کنند، که در ایام تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری در نقش تبلیغاتچی مردم را بدون کمترین توجه به رویکردهای مدیریتی دولت و با شیوه‌های عجیب و غریب عملیات روانی از جمله رقیب‌هراسی به رای دادن به همین دولت ترغیب و تشویق می‌کردند.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.