از دلواپسی برای جانباختگان پاریس تا بی تفاوتی نسبت به شهدای نیجریه
یزد رسا؛ بامداد شنبه 23 آبان بود که حادثه تروریستی در شهر پاریس باعث کشته شدن بیش از 180 نفر شد، آمار کشته هایی که بعد از حادثه 11 سپتامبر برای کشوری همسو با امریکا بسیار بالا و بی سابقه بود.
کشته شدن این تعداد انسان بی گناه حادثه دردناکی بود که واکنش بسیاری را در پی داشت. جدای از کسانی که از سر درد وقوع چنین جنایت هولناکی را محکوم کردند، قلم ها و تریبون هایی که به هر حادثه به عنوان مجالی برای اظهار وجود می نگرند، فعال شدند تا باز هم عرضه اندامی بکنند. دخترکی که قبل از این بر پشت بام های تهران می رقصید و کلیپ می ساخت این بار جلوی سفارت پاریس رفت تا با گریه بر کشتگان پاریس بار دیگر سوژه شود! فعالین فیس بوکی و اینستاگرامی هم سوژه خوبی داشتند تا با کلاس بودن خود را به رخ دیگران بکشند.
اشتراک تصاویر و پیام های تسلیت آن هم با زبان فرانسوی کمک می کرد تا عده ای ژست روشنفکری بگیرند و رابطه عمیق خود با پاریس «شهر شراب و عشاق و ايفل» را به رخ بکشند. گویا انسانیت هم به جغرافیا محدود است. مردم دنیا هر چه با کلاس تر باشند و در کشورهای ثروتمندتری زندگی کنند نزد عده ای محبوب تر می شوند و خدا نکند اگر روزی به آن ها گزندی برسد آنچنان برای عزاداری خود را به آب و آتش می زنند که آدم خیال های ناجور می کند!
اما دست تقدیر نقاب از چهره زشت و ریاکار این عده برداشت. تقریبا همزمان با این حملات بود که گروه های تروریستی در لبنان نیز در اقدامی دست به کشتار مردم لبنان زدند، در پی این حمله تروریستی که در ضاحیه بیروت اتفاق افتاده بود بیش از 300 نفر از مردم این کشور زخمی و به شهادت رسیدند. ولی نه خبری از جماعت شمع به دست بود، نه زنجیری ها در صفحه اول اشاره ای به این موضوع کردند.
در تازه ترین اقدام اسلام ستیزان، ارتش نیجریه با حمله به محل حضور شیعیان این کشور در شهر «زاریا»، شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه را بازداشت کرد و اعضای خانواده او و دست کم 300 نفر دیگر را به شهادت رساند. این کشتار وحشیانه و اقدام غیر انسانی هم اندک تاثیری در قلب دلواپسان پاریس نداشت. نه شمعی مقابل سفارت نیجریه روشن شد، نه گلی به شهدای نیجریه تقدیم شد و نه مطلبی در فیسبوک و اینستاگرام منتشر شد!
مشکل اینجاست که عده ای درکی برای مردم قائل نیستند. مردم کشورمان فهمیده تر از آن هستند که تحت تاثیر چنین حرکاتی قرار بگیرند. مردم تفاوت فریاد برای انسانیت و جار و جنجال برای حزب و گروه را به راحتی درک می کنند. دیگر زمان سینه چاکی برای مردم پاریس به اسم انسانیت و سانسور شهادت شیعیان نیجریه گذشته است.
مسعود محمدی
Related Assets:
- عکس/ زیباییهای کمتر دیده شده پاریس
- یزدیها به کمپین «همه ما شیخ زکزاکی هستیم»؛ پیوستند
- عکس دردناک از شیخ زکزاکی پس از بازداشت/ شیخ زکزاکی مجروح و در بیمارستان نظامی است
- شیخ زکزاکی باید فوری مداوا و آزاد شود/خون این افراد مظلوم دامنگیر حکومت نیجریه میشود
- واکنش اینستاگرامی آیتالله علمالهدی به کشتار شیعیان در نیجریه
- مدعیان حقوق بشر موضعگیری کنند
- امروز کسانی دم از مردم و قانونی میزنند که به سختی میتوان باور کرد اصلاً اعتقادی به آن داشته باشند