ID : 6631703
۸۰ روز گذشت، خبري از سبد كالا نشد

از وعده رئيس‌جمهور مبني بر توزيع پنج مرحله سبد كالا طي ۱۲ ماه


هنوز هيچگونه شفاف‌سازي دقيق در خصوص مشمولان اجراي اين طرح، اقلام سبد و حتي زمان توزيع آن صورت نگرفته است

به گزارش یزدرسا ،طرح "توزيع سبد كالايي" در دولت يازدهم به منظور حمايت از اقشار ضعيف در دستور كار قرار گرفت. فارغ از مشكلات و نواقصي اجري اين طرح، بالغ بر 15 ميليون ايراني توانستند با مراجعه به مراکزی سبد کالای رایگان حمایتی شامل اقلامی از قبیل برنج، روغن، پنیر و تخم‌ِمرغ را دریافت کنند. هرچند كه برخلاف وعده‌هاي داده‌ شده از سوي دولت تدبير و اميد اجراي طرح توزيع سبد كالايي به مرحله محدود شد و مرحله دوم آن هيچگاه اجرايي نشد.
در حاليكه اجراي تداوم اجراي طرح توزيع سبد كالا در سال 93 در هاله‌اي از ابهام قرار داشت، اعلام اين خبر از سوي رئيس‌جمهور مهر تاييدي بود بر قطعيت اجراي اين طرح.
حجت‌الاسلام حسن روحاني در گفتگوي زنده تلويزيوني اعلام كرد: در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها افرادی که زندگی بسیار سختی دارند به آنها یارانه کالایی هم پرداخت می‌کنیم تحت عنوان بسته امنیت غذایی.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه البته در این مرحله به همه آنهایی که تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی هستند و یا ثبت‌نام کرده‌اند که 11 میلیون نفر می‌شوند یارانه غذایی خواهیم داد، گفت: ما تلاش می‌کنیم تا در طول امسال 5 بار یارانه کالایی را پرداخت کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا کسانی که تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی نیستند سبد کالایی نمی‌گیرند، یادآور شد: این افراد نیازمندترین افراد هستند؛ هرکس ثبت‌نام کرده این سبد را دریافت می‌کند و اگر کسی بعداً ثبت‌نام کند او نیز خواهد گرفت.
روحانی تصریح کرد: علاوه بر ثبت‌نام‌هایی که مردم کرده‌اند و درآمدها را اعلام کردند البته به همه مردم اعتماد می‌کنیم اما اطلاعات پردازش می‌شود و اگر احساس کردیم افراد دیگری نیازمند هستند به این 11 میلیون نفر اضافه می‌شوند.
اما سئوال اينجا بود كه هزينه اجراي طرحي كه دولت در دست‌يابي به تحقق اهداف مرحله نخست آن تا حدودي ناكام ماند، قرار است چگونه تامين شود؟ چطور ممكن است در شرايطي كه دولت مدام از كسري بودجه و كمبود منابع سخن مي‌گويد قادر به تامين اين هزينه گزاف باشد. هرچند كه بر اساس اظهارات مشاور معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور دولت مي‌تواند از سهم درآمدي خود از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها براي توزيع سبد كالايي اقدام كند.
دلخوش در اين باره مي‌گويد: بر اساس مواد 7، 8 و 11 قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، سهم دولت از هدفمندی 20 درصد، سهم بخش تولید 30 درصد و سهم خانوارها 30 درصد است بنابراین دولت می‌تواند از سهم خود به این افراد اختصاص دهد، البته دولت تصمیمی فعلا برای انجام این کار ندارد.
تصميم نهايي با رئيس جمهور
به گفته اين مقام مسئول، طرح بحث‌هایی مانند سبد امنیت غذایی و غیره ناپخته است و باید اجازه دهند که رئیس‌جمهور تصمیم نهایی در مورد این موضوع را اتخاذ کند.
مشاور معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه سبد دوم به تمام افراد تعلق نمی‌گیرد و خانواده‌های تحت پوشش امداد و بهزیستی در اولویت هستند، گفت: در حال حاضر بانک‌های اطلاعاتی که در اختیار داریم مانند مرکز آمار کافی نیست.
دولت از تأمین رفاه مردم شانه خالی كرد!
چندي پس از اين اظهارات وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي، هدف دولت از توزیع سبد کالایی، ایجاد امنیت غذایی اعلام و تصريح كرد: این سبد در چند مرحله توزیع خواهد شد. باید ضمن ایجاد زیرساخت‌های بانکی برای اجرای چنین طرح بزرگ و گسترده‌ای، آمادگی لازم را فراهم می‌کردیم، هر چند تهیه و تأمین اقلام مورد نیاز برای توزیع این سبد نیز به زمان زیادی نیاز داشت.
علي ربيعي كه خود تلويحا نارسایی‌هاي توزیع سبد کالا در مرحله نخست را مورد اشاره قرار داد، مي‌گويد: دولت تدبیر و امید ذره‌ای از برنامه تأمین رفاه مردم شانه خالی نمی‌کند زیرا یکی از اهداف مهم و اساسی دولت، تأمین رفاه برای آحاد جامعه به ویژه محرومان و اقشار آسیب‌پذیر است.
اما از شواهد امر بر مي‌آيد كه گويا اين روزها ديگر تامين رفاه مردم دغدغه دولت يازدهم نيست يا شايد هم دغدغه دولت از بهبود سطح معيشتي آحاد جامعه به ويژه محرومان و اقشار آسیب‌پذیر به مراسمي همچون جشن يك‌سالگي دولت يازدهم يا گراميداشت روز زن تغيير يافته است؟!
رسانه‌هاي منتقد دركي از منافع ملي ندارند
نكته قابل تامل اينجاست كه اين عضو كابينه دولت يازدهم در حاليكه بيش از 2.5 ماه از ابتداي سال سپري مي‌شود و هيچگونه اطلاع‌رساني كاملي در خصوص نحوه تامين و توزيع سبد كالا صورت نگرفته است، عملكرد رسانه در پوشش اخبار اين طرح را مورد انتقاد قرار داده و بر اين باور است كه برخی از رسانه‌ها که با دید غیرمنصفانه توزیع سبد را زیر سئوال برده‌اند، حال آنكه این افراد درکی از منافع ملی ندارند و نمی‌دانند که دولت یازدهم حمایت از مردم را سرلوحه تمام فعالیت‌های خود قرار داده است.
تلاش كارگران در وقت اضافه
در اين بين درحالي كه كه گانه‌زني‌ها در خصوص مشمولان دريافت سبد كالايي در سال جاري ادامه دارد، نمایندگان کارگران با ارسال نامه‌ای به علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از وی خواسته‌اند ترتیبی اتخاذ کند تا حال که این ماموریت از سوی دولت به وزارتخانه تخصصی آنها محول شده است، از لیست دریافت‌کنندگان حمایت غیرنقدی دولت در سال 93 حذف نشوند هر چند كه بارها و بارها از سوی مقامات دولتی اعلام شده است تنها افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی امکان دریافت بسته‌های حمایتی را در 5 نوبت طی سال جاری خواهند داشت و این به معنای حذف سایر گروه ها از برنامه حمایتی دولت در سال 93 است. طبق آمارهای موجود، تعداد کارگران بیمه شده مشمول قانون کار کشور حدود 12 میلیون نفر است که بخش قابل اعتنایی از مجمع کل شاغلان کشور که کمتر از 24 میلیون نفر اعلام می شود را شامل می‌شوند.
فارغ از تمامي اظهارات، از متوليان امر انتظار مي‌رود كه هرچه‌سريع‌تر زمان و نحوه اجراي اين طرح تعيين تكليف شود.

نسیم




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.