ID : 17623561
در گفتگو با نماینده مجلس مطرح شد:

از کاهش قیمت نفت تا وعده‌های گوناگون دولت و عدم برنامه‌ریزی برای کنترل بازار/مهم‌ترین دلایل گرانی ارز در بازار


مذاکرات هسته‌ای و تحریم‌ها بهانه‌ی خوبی برای مسئولان دولت یازدهم بود تا تمام کاسه‌کوزه‌های مربوط به مشکلات اقتصادی کشور را بر سر آن‌ها بشکنند و وعده حل مشکلات اقتصادی، در دوران پسابرجام را به مردم بدهند.

به گزارش یزدرسا به نقل ازراه دانا؛ مذاکرات هسته‌ای و تحریم‌ها بهانه‌ی خوبی برای مسئولان دولت یازدهم بود تا تمام کاسه‌کوزه‌های مربوط به مشکلات اقتصادی کشور را بر سر آن‌ها بشکنند و وعده حل مشکلات اقتصادی، در دوران پسابرجام را به مردم بدهند.

 

اما حل مشکل گرانی ارز، از جمله انتظارات مردم از دوران پسابرجام بود که در این دوران نه‌تنها این مشکل ایران حل نشد، بلکه روزبه‌روز قیمت ارز در بازار افزایش پیدا کرد.

 

در همین راستا علت گرانی و افزایش قیمت ارز در بازار را از نمایندگان مجلس جویا شدیم تا آن‌‌ها پاسخی برای این معما به ما بدهند.

 

اقتصاد ما ثبات ندارد

 

ناصر عاشوری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا، در خصوص دلایل افزایش قیمت ارز اظهار داشت: بازار اقتصاد ما ثبات ندارد و پارامترهای مختلفی در فرود و صعود قیمت ارز موثر است.

 

وی افزود: قیمت نفت در بازار بین المللی اپک، عرضه و تقاضا در بازار ارز، بازارهای طلا و بورس و درصد کمی هم مسائل سیاسی می‌تواند در نوسانات قیمت ارز اثرگذار باشد.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به وعده‌های اقتصادی دولت برای دوران پسابرجام گفت: دولتی‌ها باید در این مسائل کمتر اظهار نظر کنند و پیش‌بینی نکنند چرا که به نتیجه رسیدنِ پیش‌بینی‌هایی که انجام می‌دهند به دست خودشان نیست.

 

کاهش قیمت نفت و کاهش درآمدهای ارزی؛مهم‌ترین عامل افزایش قیمت ارز

 

جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس هم در گفت‌وگو با خبرنگار دانا مهم‌ترین عامل افزایش قیمت ارز را کاهش قیمت نفت و کاهش درآمدهای ارزی دولت عنوان کرد و گفت: تورمی که در طول سال‌های گذشته بوده و در سال‌های اخیر هم بیشتر شده از جمله عوامل موثر در افزایش قیمت ارز است.

 

علت اصلی افزایش قیمت‌ ارز کاهش قیمت نفت است

 

سید عبدالکریم هاشمی دیگر عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس هم در پاسخ به پرسش خبرنگار دانا، مبنی بر دلایل افزایش قیمت ارز در کشور گفت: علت اصلی این افزایش قیمت‌ها کاهش عرضه ارز در کشور و همزمان کاهش قیمت نفت است.

 

وعده‌های دولت دلیل اصلی گرانی ارز است

 

محمد علی مددی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در خصوص مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت ارز در کشور اظهار داشت: مهم‌ترین دلیل این موضوع توقعی است که دولت با وعده‌های گوناگون در بین مردم ایجاد کرده است که این موضوع با عکس العمل بازار روبه‌رو شده و ما با افزایش قیمت ارز در بازارهای کشور مواجه شده‌ایم.

 

عرضه ارز و تنظیم بازار به دست دولت است

 

محمد علیپور دیگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم به سوال خبرنگار دانا مبنی بر دلایل افزایش قیمت ارز اینگونه پاسخ داد: علت اصلی همین اتفاقاتی است که در صحنه اقتصادی کشور رقم می‌خورد که باعث کاهش درآمد‌های نفتی و ارزی کشور می‌شود.

 

وی افزود:این اتفاقات ممکن است که عده‌ای را نگران کند تا دنبال این باشند که ارزی را جمع کنند تا بتوانند در آینده از آن استفاده کنند.

 

عضو کمسیون اقتصادی مجلس گفت: خود دولت در این امر دخیل است چرا که عرضه ارز و تنظیم بازار به دست دولت است و اینکه دولت بنا به مصالح خودش گاهی این عرضه را در بازار زیاد می‌کند و گاهی کم می‌کند، باعث شده تا مردم نسبت به بازار کشور بی‌اعتماد باشند و ارزی را که در اختیار دارند در بازار سرمایه‌گذاری نکنند.

 

علیپور تاکید کرد: دولت اگر بخواهد می‌تواند در این شرایط با یک برنامه‌ریزی دقیق بازار ارز را کنترل کند و از بالا رفتن قیمت ارز به خصوص دلار جلوگیری کند.

 

اما نقطه‌ی مشترک صحبت‌های نمایندگان مجلس، کاهش عرضه ارز در کشور است که به گفته نمایندگان، دولت در این امر دخیل است، باید از دولتی‌ها پرسید که چرا قیمت دلار در دوران پسابرجام همچنان رو به افزایش است و دولتمردان هیچ واکنشی نسبت به این موضوع ندارند؟

 

با کاندید شدن رئیس جمهور برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان و حمایت سخنگوی دولت از حزبی خاص در پشت تریبون دولت، برخی براین باورند که برجام و پسابرجام بهانه‌ای بیش نیست و دولت عرضه ارز و کنترل بازار را برای شب انتخابات کنار گذاشته تا بتواند حزب مورد علاقه خود را در انتخابات مجلس پیروز کند و این موضوع امتیازی باشد برای رئیس جمهور، تا با وجود عملکرد ضعیف دولت تدبیر و امید در عرصه‌های مختلف، روحانی بتواند جواز حضور در مجلس خبرگان را از مردم بگیرد.

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.