استان یزد در تولید محصولات کشاورزی در جایگاه نهم است
به گزارش یزدرسا، "سید جمال سجادیپور" در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان یزد از بیش از 185 هزار هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت برخوردار است که از این میزان 74 درصد یعنی معادل 138 هزار هکتار کشت میشود که کمتر از یک درصد از اراضی کل کشور است.
وی افزود: قریب 41 درصد از اراضی کشاورزی استان زارعی و بیش از 58 درصد آن را اراضی باغی و حدود یک درصد نیز به محصولات گلخانهای تعلق دارد.
او میزان تولیدات کشاورزی استان در سال گذشته را افزون بر یک میلیون و 259 هزار تن ذکر و اضافه کرد: این رقم بیش از 1.2درصد تولید کل کشور است.
این مسوول در ادامه خاطرنشان کرد: البته در سال گذشته از 2.88 میلیون واحد دامی در استان نیز حدود 292 هزار تن محصول به دست آمده است.
وی با اشاره به محدودیتهای کشاورزی استان به ویژه در بخش آب، ادامه داد: هماکنون استان یزد رتبه نهم کشور در زمینه تولید محصولات کشاورزی را در اختیار دارد.
او در همین زمینه نیز به جایگاه نخست استان در زمینه تولید گوشت بلدرچین و کبک، تولید روناس، سرانه تولید گوشت مرغ و ایجاد مجتمعهای دام و طیور در سطح کشور و همچنین جایگاه خوب استان در تولید پسته، زعفران، محصولات گلخانهای، بادام و انار و ... اشاره کرد.
سجادیپور در بخش دیگری از سخنانش رشد استان در زمینه تولید محصولات گلخانهای را در سال گذشته قابل توجه خواند و گفت: استان در تولید محصولات سبزی و صیفی گلخانهای 14 درصد و محصول گل نزدیک به شش درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به جایگاه سومی استان یزد در تولید محصولات گلخانهای، اظهار کرد: خیار سبز گلخانهای استان یزد در بین کشورهای خارجی به ویژه روسیه از طرفداران بسیاری برخوردار است به طوری که حدود 60 درصد محصولات گلخانهای استان به این کشورها صادر میشود و در همین راستا به زودی نخستین واحد بستهبندی تمام اتوماتیک این محصول در شهرستان صدوق راهاندازی خواهد شد.
رییس جهاد کشاورزی استان یزد از صادرات 300 هزار تن خیار گلخانهای این استان در سال گذشته با ارزآوری 300 میلیون دلار خبر داد و ابراز امیدواری کرد که صادارت این محصول استان امسال به 344 هزار تن افزایش یابد.
وی با اشاره به صادارت 63 درصد از پسته تولیدی استان یزد، اضافه کرد: سالانه 45 هزار تن پسته در استان تولید میشود که سال گذشته از محل صادارت آن بالغ بر 230 میلیون دلار عاید استان یزد شد.
او با اشاره به ارزآوری تنها این دو محصول صادراتی بخش کشاورزی استان، یادآور شد: متأسفانه آمار صادارت محصولات کشاورزی استان در گمرک یزد ثبت نمیشود و غالباً در گمرک استانهای مرزنشین ثبت میشود.
سجادی در بخش دیگری از سخنانش نیز تأکید کرد: با وجود محدودیت استان در زمینه آب، سرمایهگذاری سال گذشته در بخش شیلات استان میتواند ظزفیت تولید استان را تا 23 درصد افزایش دهد که با بهرهگیری از استخرهای کشاورزی و سایر منابع آب موجود میتواند این میزان را بیشتر ارتقاء بخشید.
رییس جهاد کشاورزی استان رساندن سرانه مصرف ماهی به هفت کیلوگرم را برای استان کویری یزد، کار بزرگی خواند و در ادامه به سایر فعالیتهای صورت گرفته در این بخش اشاره کرد.
منبع:ایسنا