استفاده بیش از 100درصد آب تجدید شونده در خاتم/ کمآبی معضلی جدی در استان یزد است
به گزارش یزد رسا، سالهای زیادی است که به دلیل کاهش بارندگی در کشور، آژیر خطر بحران کمبود آب به صدا در آمده است اما با این حال عده ای از مردم این بحران را باور ندارند و بر این عقیده هستند زمانی که با بارش باران و برف، سد ها پر می شوند، بی شک مشکل کمبود آب نداریم.
این در حالی است که مشکل کمبود آب در استان یزد و دیگر شهرستان های علی الخصوص خاتم جدی است و با بارش هایی که در فصل های مختلف اتفاق می افتد اگرچه برخی از سدها پر می شود، اما پر شدن این سدها نشان از رفع بحران آب نیست چراکه بسیاری از قنوات ما به دلیل استفاده زیاد، در سال های گذشته خشک شده اند.
امروزه به دلیل نبود برنامه ریزی دقیق از سوی برخی از مسئولان برای مدیریت منابع آب در کشور با مشکلات زیادی مواجه شده ایم و اگر این روند ادامه پیدا کند و از آب های زیرزمینی بدون برنامه ریزی استفاده کنیم، نمی توانیم از بحران آب خارج شویم.
رییس اداره منابع آب شهرستان خاتم در گفتگو با خبرنگار طنین خاتم اظهار داشت: کاهش آب سفره های زیرزمینی در شهرستان جدی است و با برداشت بی رویه از آب سفره های زیرزمینی، این شهرستان در آینده نزدیک با بحران کم آبی و تبعات آن مانند نشست زمین مواجه خواهد شد.
جواد منصوری گفت: شهرستان خاتم در سالهای گذشته با اضافه برداشت اب مواجه بوده است ولی در دوسال گذشته با تشکیل شورای حفاظت جلوی این اضافه برداشت گرفته شد و با متخلفین برخورد قاطعانه صورت گرفته است.
وی در ادامه با تاکید بر کنترل اضافه برداشت ها در شهرستان اظهار داشت: افت سطح تراز آب های زیر زمینی درشهرستان خاتم 30تا 50 درصد کاهش پیدا کرده است و توانستیم با یک برنامه ریزی دقیق تا حدودی به تعادل سفره زیر زمینی نزدیکتر شویم.
منصوری از نصب 289 کنتور هوشمند بر چاه های کشاورزی شهرستان خبر داد و افزود: نصب این کنتورها موجب استفاده بهینه از آبهای زیرزمینی و برداشت بر اساس پروانه بهره برداری که شرکت آب منطقه ای استان یزد صادر کرده خواهد شد.
رییس اداره منابع آب شهرستان گفت: در دشت پایلوت مروست تاکنون 140 کنتور بر روی چاه ها نصب و به عبارتی 80 درصد چاه ها به کنتورهای مذکور تجهیز شده اند.
وی در ادامه گفت: 596 حلقه چاه در شهرستان خاتم وجود دارد که 573 حلقه برای استفاده بخش کشاورزی ، 16 حلقه بخش شرب و ۷ حلقه نیز مورد استفاده بخش صنعت قرار می گیرد.
منصوری در ادامه به اجرای طرح احیا و تعادل بخشی که از طرف وزارت نیرو برای این منظور در نظر گرفته شده است اشاره و اظهار داشت: اجرای طرح احیا و تعادل بخشی یکی از راهکارهای مهم دولت برای مقابله با بحران آب محسوب می شود که در سالجاری و نیز سالهای آتی مورد توجه دولت است.
وی در ادامه به موضوع آب تجدید شونده اشاره و افزود: طبق استانداردهای بین الملی باید کمتر از ۴۰ درصد منابع آبی تجدیدشونده استفاده شود تا شرایط پایدار به وجود داشته باشد. در غیر این صورت اگر بین ۴۰ تا ۶۰ درصد از منابع آبی تجدیدشونده استفاده شود بحران به وجود خواهد آمد اگر بیش از ۶۰ درصد آب تجدیدشونده استفاده شود شرایط فوق بحرانی به وجود خواهد آمد که در حال حاضر شهرستان خاتم با استفاده بیش از صد درصد منابع از آب تجدید شونده باعث افت تراز آب های زیر زمینی شده است که باید برای آن چاره ای اندیشید.
جواد منصوری در پایان گفت: کم آبی به معضل جدی استان و شهرستان خاتم تبدیل شده است و باید بسیج همگانی برای حل این معضل تشکیل شود.
رییس اداره منابع آب خاطر نشان کرد: باید فرهنگ مصرف بهینه از منابع آبی را بیش از پیش به مردم آموزش داده و با اتخاذ تدابیر مناسب، مصرف بهینه آب در دستگاه های دولتی را نیز سرلوحه اهداف خود قرار دهیم.
انتهای پیام//ف.ک
Related Assets:
- یزد، تنها استان باقی مانده در بحران خشکسالی حاد
- چرا کسی به داد یزدی ها نمی رسد؟
- چه کسی جوابگوی مسئله کمبود آب استان است؟!
- دیروز اظهارات آبکی و امروز سکوت مصلحتی!
- اهمال در دفاع از حقوق آبی مردم استان؛ گناهی نابخشودنی!
- یزد؛شاخص ترین استان در زمینه هدر رفت آب/بدون خط انتقال،تامین آب مورد نیاز استان یزد امکانپذیر نیست