ID : 34876251
رئیس خانه معدن استان یزد خبر داد

اشتغال 47 هزار نفر در حوزه معدن و صنایع معدنی استان یزد


رئیس خانه معدن استان یزد گفت: تقریبا 47 هزار نفر در حوزه معدن و صنایع معدنی استان اشتغال دارند.

رئیس خانه معدن استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا، گفت: استان یزد به دلیل قرار گرفتن در مسیر گسل‌های فعال ایران مرکزی از لحاظ زمین شناسی خاستگاه و محلی برای تشکیل ذخایر ارزشمند اقتصادی است که این در واقع نعمت الهی و فرصتی است که در اختیار استان قرار گرفته است.

سعید افضلی پور ادامه داد: استان یزد با دارابودن رتبه دوم ذخایر معدنی و تولیدات معدنی کشور و همچنین رتبه اول تنوع مواد معدنی سهم قالب توجهی از بخش معدن کشور را به خود اختصاص داده است و تاثیر بالایی در درآمدهای استان دارد.

وی با بیان اینکه نزدیک به 557 معدن در استان یزد وجود دارد، افزود: استان یزد در مجموع 11 هزار و 600 نفر اشتغال مستقیم در معادن استان دارد و  در صنایع معدنی هم که در زنجیره‌های بعدی معدن قرار دارند 35 هزار نفر مشغول به کار هستند و در مجموع تقریبا 47 هزار نفر در حوزه معدن و صنایع معدنی استان اشتغال دارند.

افضلی‌پور با اشاره به نقش معادن در تخریب محیط زیست عنوان کرد: فعالیت معدن به کرار همراه با کندن و آکندن است بنابرانی طبیعتا در این فعالیت معدن کاری که در حین عملیات ها ممکن است تخریب‌هایی صورت بگیرد اما در همه دنیا راهکاریی برای آن دید شده است و اینگونه نیست که کشوری به خاطر تخریب های زیست محیطی به دنبال معدن‌کاری نرفته باشد.

وی ادامه داد: معدن یک وزنه استراتژیک است و کشورهای مختلفی که در صنایع مختلف پیشرفت کرده‌اند مطمئنا یکی از پایه‌های این پیشرفت‌ها بر معدن کاری استوار بوده است و این تفکر که معدن کاری نباید باشد رد می‌شود چرا که تامین کننده صنایع مهم ما است امابا رعایت نکات زیست محیطی و حفاظت منابع طبیعی باید در آن رعایت شود.

رئیس خانه معدن استان یزد  گفت: اکنون در کشور و در استان یزد دانشجویان زیادی در دانشگاه‌های مختلف در رشته‌های معدن فارغ التحصیل می‌شوند که جویای کار هستند و چه جایگزینی برای اشتغال این دانشجویان وجود دارد،  معدن‌کاری شغل پایداری است و با توسعه و رعایت نکات زیست محیطی می‌تواند برای مردم و کشور منشا خیر بود.

افضلی‌پور عنوان کرد: معدن کاری یک فعالیت عام المنفعه هست که البته قانون هم پیش بینی کرده که بخشی از درآمدهای آن به روستاها و شهرهای همجوار برگردد که اگر این اتفاق نمی افتد مشکل از اجرای قانون است، ودر حیطه وظیفه سازمان مدیرت و برنامه ریز کشور است که باید برای این کار اقدام کند.

وی یادآور شد: در کشور پنج هزار و 800 واحد معدنی داریم که حدود 60 معدن بزرگ و خیلی بزرگ هستند و مابقی را معادن متوسط و کوچک مقیاس تشکیل می‌دهند که حدود 60 درصد اشتغال بخش معدنی کشور نیز در حوزه این معادن کوچک و متوسط هستند بنابراین دولت باید در این زمینه برنامه‌های حمایتی داشته باشد چرا که معادن کوچک مقیاس در مناطق روستایی و  کم برخودردار پراکنده هستند و می‌توانند نقش خوبی در در حفظ رونق و ایجاد اشتغال آن مناطق داشته باشند.

افضلی پور افزود: برای نمونه معدنی در رباط پشت بادام در یزد وجود دارد که نزدیک به 100 نفر از اهالی این منطقه در این در آن به معدن کاری مشغول هستند و اگر این معدن وجود نداشت باید این افراد  به شهرهای اطراف مهاجرت می‌کردند بنابراین این معادن ظرفیت‌هایی هستند که با مدیریت صحیح می‌توان از آنها بهترین استفاده را کرد.

انتهای پیام/

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.