ID : 39927256
آژیر خطر بیکاری در غرب کشور به صدا در آمد؛

اشتغال؛ دغدغه مشترک جوانان تحصیل‌کرده/ غفلت از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در استان کردستان


رفع بیکاری؛ این پدیدۀ مخرب اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از دغدغه‌های اساسی برنامه ریزان به ویژه در کردستان است برهمین اساس موضوع ایجاد اشتغال بیشتر و بهره وری کامل و مناسب از نیروی انسانی باید از اهداف راهبردی توسعۀ این استان در نظر گرفته شود.

به گزارش یزدرسا، به نقل از کُردتودی، داستان بیکاری و نداشتن شغل در استان کردستان سال‌ها است مردم این خطه از کشور را آزار می‌دهد، هر چند مسئولان و مدیران در دولت‌های مختلف وعده‌های متعددی در راستای رفع این مشکل مطرح کرده‌اند ولی همچنان کردستان دارای نرخ بیکاری بالایی نسبت به میانگین کشوری است.

‌اکنون معضل بزرگ کردستان، بیکاری است و بسیاری از ناهنجاری‎های‎ موجود دراین استان، ریشه در این پدیده دارند به طوری که آمار بیکاری در استان ما به نسبت استان های دیگر بالا و این موضوع نگران کننده است.

در گفتگو با تعدادی از جوانان تحصیل کرده اما بیکار و جویای کار متوجه این امر شدیم که بسیاری از جوانان ما بخاطر نداشتن کار و یک شغل مناسب نسبت به زندگی کاملا بی انگیزه شده اند چرا که کار برای آنها یا به سختی پیدا می شود یا اصلا پیدا نمی شود.

دیر ازدواج کردن، افسردگی، اعتیاد، عدم مسوولیت پذیری از مشکلات و کمبودهای دیگری هستند که اگر مسوولین مربوطه نسبت به رفع این معضل به موقع اقدامی نکنند دیر یا زود جوانان را از نفس می‌اندازد.

بیکاری و نبود منبع اقتصادی

امیر محمودی یکی از جوانان تحصل کرده جویای کار در گفتگو با خبرنگار کردتودی، می گوید: با وجود بیکاری و نبود منبع اقتصادی جوانان کردستانی با سرگردانی روزافزون نمی دانند به کجا برای یافتن شغل مراجعه کنند زیرا نه صنعتی در استان وجود دارد و نه بخش خصوصی آنقدر قوی است که جوابگوی مشکلات عمده استان باشد.

 محمودی افزود: با وجود نرخ بسیار بالا و سرسام آور بیکاری در کردستان، این استان دارای منابع غنی آب، خاک، معدن، گردشگری،کشاورزی و باغداری و از بسیاری از ظرفیت های دیگر برخوردار است اما نبود کار و سرمایه نفس گیر است و برنامه خاص و منسجمی برای اشتغالزایی در استان وجود ندارد.

جلال احمدی از دیگر جوانان  کردستانی جویای کار عنوان داشت: استان کردستان یکی از استان ها با بیشترین میزان بیکاری در سطح کشور است و بیشتر جوانان با تحصیلات عالی جویای کار هستند.

احمدی گفت: استخدام در ادارات و ارگان های دولتی بسیار سخت شده بنابراین باید بخش خصوصی برای اشتغال جوانان تحصیل کرده بیکار تلاش نماید و انتظار داریم مسئولان و متولیان امر در راستای اشتغال زایی تمام تلاش خود را به کار گیرند.

وی ادامه می دهد: با احداث کارخانه و مراکز صنعتی، در نظر گرفتن تسهیلات برای اشتغال زایی،  ایجاد کلینک های مشاوره کارآفرینی و همچنین امکان پیاده سازی و حمایت از ایده های جدید و به روز می تواند مشکل اشتغال در استان را حل نماید.

 

 

آمار دقیقی از تعداد بیکاران کردستان وجود ندارد

محسن فتحی نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار کُردتودی، گفت: اشتغال و معیشت خانوار مهم‌ترین مساله ما در کشور و استان کردستان است.

وی اظهار کرد: همه ما از ظرفیت‌های استان شناخت داریم حتی بقال سرکوچه می‌داند کجا باید سرمایه‌گذاری شود اما چرا نتوانسته‌ایم بایدها و کارهایی که باید انجام شود را عملیاتی کنیم سوالی است که باید پاسخ داده شود.

نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی افزود: آمارها نسیت به بیکاران استان  واقعی نیست، اداره کار یک آماری ارائه می‌کند و سایر دستگاهها  آمار دیگری اعلام می‌کنند و تا اطلاعات درست و واقعی نداشته باشیم تصمیم‌گیری درستی اتخاذ نمی‌شود و همین امر منجر به این امر شده که متاسفانه استان کردستان جزو یکی از استان‌های رتبه‌دار به لحاظ بیکاری در کشور باشد.

وی یادآور شد: بانک‌ها هم متاسفانه وظیفه واقعی خود را در استان انجام نداده‌اند و خیلی از سرمایه‌گذاران را در پروسه‌های اداری گیر انداخته و پشیمان کرده‌اند.

نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان در استان مغفول مانده است و جای سوال دارد که در حوزه‌ آی‌تی به عنوان یکی از پیشران‌های استان چه میزان اشتغالزایی را به خود اختصاص داده است.

 

و اما ...

استان کردستان  از آن دست استان هایی است که علی رغم اینکه دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی برای اشتغال بوده و از این نظر در سطح کشور بی‌نظیر است؛ ولی با این وجود بیکاری جوانان به عنوان یکی از مهمترین مشکلات و دغدغه اصلی مردم و جوانان این استان است، پس بدون شک تلاش برای ایجاد فرصت‌های جدید شغلی و توسعه عدالت اقتصادی در استان کردستان یکی از مطالبات اصلی و جدی مردم این خطه به شمار می‌رود و به همین دلیل نیاز است که مدیران و مسئولان استانی و کشوری با نگاهی جدید، زمینه را برای رفع محرومیت‌های متعدد که معضل بیکاری یکی از آنها است را در این استان فراهم کرده و تلاش کنند تا کردستان نیز در شاخص‌های مختلف توسعه از جمله ایجاد فرصت‌های جدید شغلی به میانگین کشوری برسد.

انتهای پیام/

 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.