ID : 37358806
آشنایی با روشهای زیبایی دندان
در این مقاله قصد داریم پیرامون اقداماتی که در حوزه دهان و دندان در مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی انجام می گیرد، مطالبی را در اختیار خواننده محترم قرار دهیم. اقداماتی همچون انجام ارتودنسی، کاشت ایمپلنت و اصلاح طرح لبخند که افراد بسیاری نیازمند و یا علاقه مند به انجام آنها هستند.
ارتودنسی چیست؟
ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که دندان ها و فک هایی را که به طور نامناسب قرار دارند را تصحیح موقعیت می کند. تمیز کردن دندان های کج که به طور صحیح در کنار هم قرار نگرفته اند، سخت است و این عدم نظافت صحیح در دراز مدت منجر به پوسیدگی دندان می شود و از بین رفتن دندان ها باعث اعمال فشارهای اضافی بر عضلات جویدنی می شوند که می تواند منجر به سردرد، گردن درد و حتی درد شانه و کمر نیز شود. دندان هایی که کج شده اند یا در جای مناسب نیستند، می توانند از زیبایی ظاهر شخص نیز بکاهند. از مزایای درمان ارتودنسی می توان به دهان سالم تر، ظاهری دلپذیرتر و دندان هایی اشاره کرد که احتمالاً دوام بیشتری خواهند داشت. فرد متخصص در این زمینه، ارتودنتیست نامیده می شود.
ارتودنسی چگونه و برای چه افرادی انجام می شود؟
درمان ارتودنسی بیشتر در بهبود ظاهر و تراز دندان های کج، برآمده یا شلوغ و برای اصلاح مشکلات مربوط به نیش دندان ها انجام می شود.
مزایای ارتودنسی می تواند شامل موارد زیر باشد:
اصلاح شلوغی دندان و صاف کردن دندان های بیمار،
تصحیح دندان های نیش به طوری که دندان های جلویی و پشتی به طور یکنواخت دیده شوند،
کاهش احتمال آسیب به دندان های برجسته،
بهبود ظاهر بیمار، از جمله اصلاح شدن طرح لبخند،
بسیاری از افراد دندان های شلوغ یا کج دارند، یا دندان هایشان هنگام جویدن، به درستی روی هم قرار نمی گیرند. این مشکلات می تواند به معنای پاک کردن سخت تر دندان ها و لثه ها باشد و همانطور که قبلاً گفته شد احتمال آسیب دیدن دندان ها در این موارد بیشتر می شود. در بعضی موارد، قرار گرفتن غیر طبیعی دندان ها و فک می تواند بر شکل صورت تاثیر بگذارد. ارتودنسی همچنین می تواند در معالجه سایر مشکلات سلامتی مانند شکاف لب و کام کمک کند.
رایج ترین وسایل ارتودنسی ثابت، نوار ها، سیم ها و براکت ها هستند. نوار ها بر روی دندان های ابتدا و انتهایی فک ثابت می شوند و به عنوان پایه مورد استفاده قرار می گیرند، در حالی که براکت ها اغلب به قسمت جلویی دندان می چسبند. سیم های قوسی از داخل براکت ها عبور کرده و به نوارها وصل می شوند. سفت شدن سیم قوسی باعث ایجاد تنش روی دندان ها شده و به تدریج آنها را به موقعیت مناسب خود منتقل می کند. براکت ها معمولاً ماهانه تنظیم می شود تا نتایج مطلوب حاصل شود.
کاشت ایمپلنت چیست؟
کاشت ایمپلنت، نزدیک ترین راه برای رسیدن به دندان هایی سالم و طبیعی است. کاشت ایمپلنت راهی برای با اطمینان غذا خوردن، لبخند زدن، خندیدن، صحبت کردن، بوسیدن و لذت بردن از تمامی فعالیت های روزمره بدون نگرانی از دندان های خود می باشد. در صورت مراقبت صحیح، ایمپلنت ها دقیقه مانند دندان های طبیعی دوام می آورند و در صورت عدم مراقبت و رسیدگی و مراجعه های منظم به دندان پزشک، باید گفت که مانند هر جراحی و کاشتی، مانند جراحی تعویض مفصل ران، هیچ تضمینی در طول عمر ایمپلنت وجود نخواهد داشت. این امکان وجود دارد که هر تعداد دندان را با کاشت ایمپلنت جایگزین کنید. از یک دندان گرفته تا مجموعه کامل دندان ها. پروتزهای دندانی معمولی معمولاً دارای این عیب هستند که خوردن و نوشیدن شما را تحت تاثیر قرار می دهند، زیرا ممکن است پروتزها به حرکت درآیند؛ اما دندان های متصل به ایمپلنت باعث ایجاد این مشکل نمی شوند، زیرا آن ها همانند دندان های طبیعی به استخوان متصل می شوند.
چگونگی کاشت ایمپلنت
ایمپلنت متشکل از یک پیچ تیتانیومی است که می تواند جایگزین ریشه دندان شود و دقیقاً مانند ریشه دندان درون استخوان فک جای می گیرد. باید خاطر نشان کنیم که در بعضی موارد امکان کاشت ایمپلنت وجود ندارد. در واقع بستگی به وضعیت استخوان فک افراد دارد. دندان پزشک معالج ابتدا چند آزمایش از بیمار به عمل می آورد تا توانایی لثه ها و فک او را برای کاشت ایمپلنت بررسی نماید. در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد کاشت ایمپلنت توسط دندان پزشک متخصص انجام می گیرد. بعد از کاشت ایمپلنت ها، استخوان موجود در فک، باید روی آنها رشد کرده و به آنها ثابت شود. این معمولاً چند ماه طول می کشد. تیم دندانپزشکی نحوه انجام مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت را به شخص بیمار ارائه می دهند.
اصلاح طرح لبخند
اصلاح طرح لبخند، فرآیند بهبود ظاهر لبخند از طریق یک یا چند روش دندانپزشکی زیبایی، مانند روکش های دندانپزشکی، پیوند کامپوزیت، کاشت دندان، سفید کردن دندان ها و ... می باشد.
برخی از مؤلفه هایی که در اصلاح طرح لبخند مورد توجه قرار می گیرند، شامل ظاهر صورت، رنگ پوست، رنگ مو، دندان ها (رنگ، عرض، طول، شکل و ظاهر دندان)، بافت لثه و لب ها است. اصلاح طرح لبخند به دلایل بسیاری انجام می شود و با توجه به درخواست های بیمار و با صلاحدید دندان پزشک متخصص طرح ریزی می شود.
قبل از اینکه دندان پزشک طرحی را برای اصلاح لبخند تهیه کند، باید سلامت دهان و دندان فرد ارزیابی شود. دندان پزشک ارزیابی کاملی از دندان ها، لثه ها، فک ها و ... انجام خواهد داد. اگر ارزیابی نشان دهد که فرد مشکل دهان و دندان دارد و می تواند کاندیدای اصلاح طرح لبخند باشد، مقدمات انجام کار را صورت خواهد داد.
ضرورت و دلایل انجام اصلاح طرح لبخند
علاوه بر رنگ، تراز و متعادل بودن دندان های شما (بخش دندان های فوقانی و تحتانی که هنگام لبخند زدن نمایان می شوند)، چندین ویژگی دندان و فرم لبخند وجود دارد که دندان پزشک شما آن ها را ارزیابی خواهد کرد.
طول دندان: دندان های بلند ظاهر جوان تری را منعکس می کنند. پیری باعث ساییدگی می شود که غالباً به دندان های کوتاه تر منجر می شود.
خط لبخند: خط لبخند یک خط تخیلی است که لبه های دندان های فوقانی شما را از یک طرف به طرف دیگر دنبال می کند که در حالت ایده آل باید هنگام لبخند زدن متناسب با منحنی لب تحتانی شما باشد.
تناسب دندان: دندان پزشک دندان های شما را معاینه می کند تا تشخیص دهد که آیا این ها با یکدیگر مناسب هستند یا خیر. در واقع از لحاظ علم دندانپزشکی و زیبایی تناسبات مشخص و معینی در زیبایی چینش دندان ها وجود دارد که در امر اصلاح طرح لبخند می بایست لحاظ شود.
بافت و خصوصیات دندان: یک دندان پزشک می تواند با بررسی دندان های بیمار، شیوه مناسب برای اجرای طرح لبخند را که کمترین آسیب را متوجه دهان و دندان نماید، به بیمار پیشنهاد دهد.
برگرفته از وب سایت اینترنتی کلینیک دندانپزشکی سیمادنت به آدرس اینترنتی https://simadentclinic.com/
summary-address :
Related Assets:
- هر آنچه در مورد ارتودنسی باید بدانید
- این دو خوراکی می توانند جایگزین مسواک شوند
- میزان موفقیت ایمپلنت 97 درصد است/ باید ها و نباید های ایمپلنت
- تاسف هاشمی در سخنرانی نمازجمعه امروز از دختر بچههای روستایی که دندانی ندارند
- ﻣﺮﺩﻡ یزد ﺯﻳﺮ ﻓﺸﺎﺭ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﻫﺎﻱ ﺩﻧﺪﺍﻧﭙﺰﺷﻜﻲ هستند!
- آمار بالای شیوع پوسیدگی دندان در کودکان یزدی/هزینه دندانپزشکی کودکان؛بیشتر از بزرگسالان