ID : 20959077
پایان تلخ یک شروع خوب

اصلاحات، جفت پوچ!


خیلی‌ها فکر می کردند اصلاح‌طلبان و حامیان هاشمی بازی انتخابات را خوب شروع کرده‌اند، اما نتیجه نشان داد که طی 3 ماه گذشته اتفاقاتی افتاده که جنجال‌ها باعث شده از چشم افکار عمومی پنهان بماند.

به گزارش یزدرسا به نقل ازنسیم صادق، خیز بلند اصلاح طلبان از بیش از دوسال پیش برای انتخابات خبرگان و مجلس نشانه دل بستگی فراوان آن ها به لیست هایی بود که طی صدها جلسه بستند و در رسانه های خود آن ها را در بوق و کرنا کردند. چیزی که بیشتر از یک برنامه استراتژیک به یک جریان سازی رسانه ای شبیه بود، از علامه خواندن سید حسن خمینی و مانور روزنامه خاندان هاشمی تا حمایت های بی چون و چرای رئیس دولت اصلاحات از لیست امید.

همه و همه برآن بودند تا دو مرکز اصلی تصمیم گیری و تصمیم سازی نظام را تصاحب کنند، اما اولین گام آن ها در مجلس خبرگان رهبری با انتخاب قاطع "آیت الله جنتی" توسط اعضای این مجلس که منتخبان مردم هستند با شکست مواجه شد.

«حذف یزدی، جنتی و مصباح از مجلس خبرگان چگونه ممکن است؟» این تیتر مطلبی بود که بی بی سی فارسی در آن راهکارهایی را ارائه می داد که بر اساس آن می شد از حضور این سه چهره در مجلس خبرگان بعدی جلوگیری کرد.

در روزهای بعد رسانه نزدیک به خاندان سلطنتی انگلیس، خیلی صریح‌تر درباره لزوم حذف این سه چهره با محوریت آیت الله جنتی از مجلس خبرگان، حرف زد: «رای دهندگان به فهرست رفسنجانی-روحانی ، بیش از نیم میلیون نفر از رای دهندگان به فهرست یزدی-جنتی-مصباح بیشتر هستند. در چنین شرایطی اگر حامیان رئیس جمهور فعلی در انتخابات خبرگان پیش رو، به طور هماهنگ به 16 نفر رقیب آقایان یزدی، جنتی و مصباح رای بدهند، به راحتی امکان راندن آنها به جایگاه های 17 به پایین فهرست منتخبان استان تهران را خواهند داشت»

ایجاد کمپین در شبکه های اجتماعی با عنوان «نه به جنتی، یزدی و مصباح» تنها بخشی از اقدامات تخریبی علیه این سه فقیه بود؛ اما در نهایت آیت الله جنتی که در مرکز این تخریب ها قرار داشت به مجلس خبرگان راه یافت.

برگزاری انتخابات هیئت رئیسه موقت دهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز، اولین دستور کار دومین جلسه مجلس دهم بود که بر اساس آن علی لاریجانی با کسب 173 رأی از 281 آرای مأخوذه به عنوان رئیس موقت مجلس دهم برگزیده شد. تعداد آرای داده شده به لاریجانی نیز خود گواه آن است که لیست امیدی که از تهران به خانه ملت رفته بود، آنچنان که می گفتند وفادار نبود.!

رسانه های اصلاح طلبان و سیاسیون این جریان ماه ها تلاش کرده بودند تا اعلام کنند که اکثریت مجلس شورای اسلامی در اختیار این جریان قرار دارد اما نتیجه صبح دیروز بر خلاف ادعای آن ها را اثبات کرد.

خیلی‌ها فکر می کردند اصلاح‌طلبان و حامیان هاشمی بازی انتخابات را خوب شروع کرده‌اند، اما نتیجه نشان داد که طی 3 ماه گذشته اتفاقاتی افتاده که جنجال‌ها باعث شده از چشم افکار عمومی پنهان بماند.

"سنگ بزرگ برداشتن، نشانه نزدن است" خود گویای حال این روزهای اصلاح طلبانی است که می خواستند با یک دست دو هندوانه بردارند و چنان بر جو رسانه ای خود ساخته، موج سواری کردند که حالا بعد از تحمل شکست، آن هم شکستی که برخی خودی هایشان مصبب آن بودند، مجبورند با بولد نکردن پیروزی جبهه مقابل و زدن تیترهای غیر اخلاقی نظیر"دفن اخلاق"در یکی از روزنامه های زنجیره ای، قدری طعم تلخ شکست خود را جبران و در اظهار عمومی توجیه کنند.

اما بزرگ تر از شکست از دست دادن کرسی های مهمی چون ریاست خبرگان و شورا، از دست دادن اعتماد مردمی است که در این فضا سازی رسانه ای شرکت داده شدند.

حقیقت امر این است که در کلان ماجرا هم در انتخابات خبرگان و هم انتخابات مجلس جریان دولت و اصلاحات به رغم برخورداری از ظرفیت ها و مزیت های نسبی بسیار گسترده - که به طور طبیعی در اختیار هر دولت مستقر و جریان حاکمی هست - شکست غیرقابل باور و غیر منتظره ای را متحمل شده است مگر این که همه انتخابات کشور را درتهران خلاصه کنند و رقابت سیاسی را نه برای کسب نهاد حاکمیتی که در مسابقه اشخاص تلقی نمایند.

ابوالفضل دهقانی اشکذری

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.