ID : 5610318
دانستنی های خانه داری؛

اصول پخت انواع سبزی را بیاموزیم/روش تهیه سبزی خشک


اگر علاقه مندید با روش اصولی پخت سبزی ها و حفظ رنگ طبیعی سبزی پس از پخت آشنا شوید و یا از آن دسته افرادی هستید که مایلید با روش خشک کردن سبزی و یا پخت غذاها با سبزی خشک آشنا شوید دعوت می کنیم مطلب زیر را بخوانید.

به گزارش یزدرسا به نقل از یزدبانو، از شما بانوان و مخاطبان سایت دعوت می کنیم تا در ادامه مطلب با طرز پخت انواع سبزی همراه ما باشید:


*طرز پخت انواع سبزی
برای اینکه سبزی ها پس از پختن سبز یا سفید بمانند ورنگ طبیعی خود را حفظ کنند به نکات زیر توجه کنید:
۱- قبل از اضافه کردن سبزی به غذا لازم است آب جوش بیاید و سبزی را در آب جوش بریزید و حرارت تند و یکنواخت به آن بدهید.
۲- سبزی باید تا حدی پخته شود که قابل خوردن باشد و پخت بیش از حد، طعم و رنگ آن را تغییر خواهد داد.
۳- به طور کلی باید نمک را در آخر طبخ سبزی به آن اضافه کرد.
۴- بهتر است ظرفی که سبزی در آن پخته می شود بزرگ،لعابی و همراه با آب زیاد باشد که سبزی ها روی هم انباشته نشوند.
۵- برای سبزی هایی مانند پیاز خردشده ، گل کلم،تره فرنگی،مارچوبه و کرفس در آخر کمی نمک به آن اضافه کنید.
۶- چنانچه حفظ رنگ طبیعی سبزی مورد نظرنباشد و بخواهید غذا خوش طعم باشدو مواد مغذی آن نیز حفظ شود ، آنقدر آب بریزید که غذا پس از طبخ ، آب نداشته باشد.
۷- پس از خشک شدن آب سبزی ۵۰ گرم کره روی آن بگذارید و حرارت دهید.


*روشهایی برای سبز ماندن سبزیجات در حال پخت (نخود فرنگی، لوبیا سبز و ….)
برای سبز ماندن این سبزیجات در کل مدت پخت در ظرف را باز بگذارید و برای سبزی هایی مانند نخود سبز که می خواهید سبز بماند، به نسبت هر کیلو نخود یک قاشق مربا خوری جوش شیرین به آن اضافه کنید.برای هرنیم کیلو لوبیا سبز ۳ قاشق مربا خوری و برای هر ۳ کیلو اسفناج یک قاشق مرباخوری جوش شیرین کافی است.


*روشی برای خشک کردن سبزیجات
برای خشک کردن سبزیجات مانند(شوید،نعناع،مرزه و ….) ابتدا علف های هرز آن را جدا کنید و برگ های پوسیده را دور بریزید.سپس آنها را بشوییدو روی پارچه تمیزی بگذاریدتا آب آن برود و کاملا خشک شود.بعد سبزی ها را دسته دسته کنید و هر دسته را در پاکت کاغذی قرار دهید تا کاملا خشک شود.و پس از خشک شدن با وردنه بر روی پاکت بکشید تا برگ های خشک شده از ساقه جدا شوند. با این روش سبزی خشک شده ی کاملا سبز رنگ خوهید داشت.


*طرز استفاده از سبزی خشک
به طور کلی هر نوع سبزی خشک را حداقل ۳ تا ۴ ساعت قبل از پخت در آب ولرم خیس کنید تا تازه و نرم شود و با کمی سبزی تازه از قبیل تره فرنگی ،کرفس یا برگ کاهو مخلوط و مصرف کنید.(فرقی نمی کند که برای چه غذایی استفاده می کنید،البته به استثنای قرمه سبزی که فقط شامل تره ،جعفری و شنبلیله است .)


*برای سایر غذاها مثل آش ،کوکو و سبزی پلو به روش زیرعمل کنید:
۱۰۰ گرم سبزی خشک تقریبا معادل دو کیلو سبزی تازه پاک نشده است.
به عنوان مثال اگر برای ۶ نفر دو کیلو سبزی تازه استفاده می شود،۱۰۰ گرم سبزی خشک برای این تعداد کافی است.
سبزی خشک را نباید سرخ کرد.فقط فقط پس از اینکه آن را از آب خارج کردید، با کمی پیاز داغ روی حرارت بگذارید تا آب آن خشک شود.برای قورمه سبزی بهتر است از سبزی سرخ کرده فریز شده استفاده کنید و در این مورد کافی است هنگامی که گوشت و لوبیا پخته و آب خورش کم شد، سبزی را به صورت یخ زده داخل مواد بریزید.گوشت را باید بعد از شستن بلافاصله با آب سرد بار بگذارید و نمک گوشت را در مرحله آخر به آن اضافه کنید.


*روشی برای خرد کردن سبزی
پس از پاک کردن و شستن سبزی، بگذارید آب آن برود.سپس سبزی را داخل کیسه نایلونی بگذارید و داخل فریزر قرار دهید.هر زمان که لازم داشتید آن را از فریزر خارج کرده و قبل از اینکه یخ سبزی باز شود رنده کنید.با این روش هم سبزی ها خرد می شود و هم طعم تازگی می دهد .




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 1.0 stars out of 5.