اطلاعاتی از سرعتکاههای یزد در دسترس نیست/ استانداردسازی سرعتکاههای یزد با اعتباری بالغ بر ۸۰ میلیارد
به گزارش یزدرسا، ایجاد سرعتگیر یا سرعتکاه در مناطق مختلف شهری یکی از ابزارهای کنترل سرعت و کاهش میزان تصادفات در معابر شهری شناخته میشود با این وجود چنانچه استانداردهای لازم در نصب آن رعایت نشود یا مکان یابی آن صحیح نباشد نه تنها اثرگذاری مثبت ندارد بلکه باعث ایجاد خسارات مالی وجانی هم می شود.
سرعتکاههای غیر استاندارد، موجب خسارت و گلایه شهروندان شده است
در طول سالیان اخیر مسئولین شهری یزد نیز برای حل مشكل و كاهش سرعت از سادهترین روشهای ممكن یعنی نصب سرعت گیر و استفاده از دست اندازهای متعدد در مسیر خیابان اصلی و فرعی شهر استفاده کردهاند كه وجود تعداد زیاد و نامتعارف آن كاملا مشهود و مورد توجه است.
مجید تجملیان در این زمینه، در گفتگو با خبر نگار یزدرسا با بیان اینکه اعضای شورای ششم در تلاش هستند تا مشکل سرعت کاههای غیر استاندارد شهر یزد را برای همیشه حل کنند، گفت: شهر یزد تعداد زیادی سرعت گیر دارد که اکثر آنها استاندارد نیستند و سبب تصادف خودروها و راکبین موتور سوار در سطح شهر شدهاند.
استانداردسازی سرعتگیرها در یزد برای اولین بار در کشور
رئیس کمیسیون شهر هوشمند و بهبود شورای اسلامی شهر یزد از استانداردسازی و کاربردی کردن سرعت کاهها در سطح شهر یزد برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: در نظر داریم سرعت کاههای شهر یزد را به سه دسته سبز، زرد و قرمز تقسیم کنیم.
وی افزود: طبق این تقسیمبندی و ویژگی هر سرعتکاه، خودروها در سرعتکاه سبز با حداکثر ۵۰ کیلومتر در ساعت، سرعتکاه زرد با حداکثر سرعت ۳۰ کیلومتر در ساعت و سرعت کاه قرمز با حداکثر ۱۰ کیلومتردر ساعت اجازه تردد دارند.
تجملیان اضافه کرد: برای اینکه راکب موتور و خودروها متوجه شوند به چه نوع سرعت کاهی نزدیک میشود راه کارهای سه گانهای وجود دارد یک راهکار این است که باید از تابلو استفاده شود که متاسفانه تجربه نشان داده در شهر یزد با نگه داری تابلوها مشکل داریم.
عضو شورای شهر یزد گفت: درتلاشیم در شورای ششم رنگهایی را مثل نانو تکنیک یا لایههای دیگر برای سرعت گیرها استفاده کنیم تا هیچ گونه خطری برای رانندگان وخودروها ایجاد نشود.
وی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم این طرح را اجرایی کنیم باید شرکتها اعلام آمادگی کنند تا محل سرعت کاهها شناسایی شود و سپس اقدامات لازم انجام گیرد.
برای اینکه بتوان نسبت به استانداردسازی و اصلاح سرعتگیرها در یزد اقدام کرد باید اطلاعات جامع و کاملی از این سرعتگیرها در دست باشد که متاسفانه در شهر یزد حتی اطلاعاتی در خصوص تعداد سرعتگیرها نیز در دسترس نیست.
رعایت استانداردها در نصب سرعتکاهها به عهده شهرداری است
مهدی زارع در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، نیز در خصوص سرعتکاههای شهر یزد گفت: کلیه سرعتکاههای شهر یزد مصوبه شورای ترافیک یزد را دارد و شهرداری و پلیس راهور هیچ کدام بدون مصوبه شورای ترافیک یزد نمیتوانند نسبت به نصب سرعتکاه در معابر شهر یزد اقدام کنند.
وی با بیان اینکه اجرای مصوبه شورای ترافیک مبنی بر نصب سرعتکاه به عهده شهرداری است، ادامه داد: رعایت استانداردها در نصب سرعتکاهها در سطح شهر به عهده شهرداری است و شهرداری باید بر کار پیمانکاران در زمینه رعایت این استانداردها باید نظارت داشته باشد.
رئیس پلیس راهور استان یزد افزود: ممکن است در حین نصب سرعتکاه استانداردها رعایت شود اما در یزد به دلیل گرمای هوا آسفالتها در تابستان جا به جا شوند و همچنین بر اثر ترمز زدن روی این سرعتکاهها به مرور زمان استاندارد خود را از دست بدهند.
نقش سرعتکاهها در کاهش تصادفات و ایمنی معابر کاملا برجسته است
وی افزود: متأسفانه برخی سرعتکاههای شهر یزد فاقد تابلو، علائم و رنگ آمیزی است و لازم است در این خصوص شهرداری بازنگری داشته باشد و اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهد.
رئیس پلیس راهور استان یزد با بیان اینکه آماری در خصوص تعداد سرعتکاههای یزد در دسترس نیست، در خصوص تاثیر آنها در کاهش تصادفات گفت: سرعتکاهها در مکانهایی نصب شدند که نقاط حادثهخیز محسوب میشدند و نقش آنها در کاهش تصادفات و ایمنی معابر کاملا برجسته است.
زارع افزود: چنانچه سرعتکاهها بدون علائم و تابلو باشند ممکن است برای خودروهای عبوری و شهروندان مشکلساز شوند با این حال چون اکثریت خودروهای عبوری از وجود این سرعت کاهها آگاه هستند امکان اینکه مشکلساز شوند کم است.
تعدد و تکثر سرعت گیرها و استاندارد نبودن آنها در معابر سطح شهر یزد، موجب بروز خسارات مالی به خودروها و افزایش گلایه شهروندان و مالکان وسایل نقلیه شده است و در این خصوص باید مسئولان ذیربط نسبت به اصلاح و استانداردسازی این سرعتگیرها اقدام کنند.
تهیه بانک اطلاعاتی از سرعتکاههای شهر یزد
حمید دهقان مدیر مهندسی و ایمنی ترافیک شهرداری یزد نیز در این خصوص گفت: برای اولین بار در شهر یزد قراردادی با یک شرکت منعقد شده است تا تمام اطلاعات مربوط به دست اندازهای شهر یزد را جمعآوری و در اختیار ما قرار دهد که از ویژگیها و موقعیت سرعتکاههای معابر سطح شهر اطلاع پیدا کنیم و براساس آن برنامه ریزی داشته باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سرعتگیرها طی دوران مختلف شهرداری در یزد نصب شده است از تعداد و موقعیتهای آن در یزد اطلاعات دقیقی در دسترس نیست و اولین کاری باید انجام گیرد تهیه بانک اطلاعاتی از سرعتکاههای شهر یزد است که در حال انجام است.
دهقان اضافه کرد: به محض اینکه بانک اطلاعاتی کاملی شامل موقعیت، ارتفاع، دارا بودن یا نبودن تابلو، علائم و رنگآمیزی سرعتگیرهای یزد شکل گرفت بلافاصله نسبت به استاندارد کردن سرعتگیرهای غیر استاندارد و حذف سرعتگیرهای غیرضروری در سطح شهر یزد اقدام میشود.