آغاز طرح آبرسانی استان یزد با صد وپنجاه میلیون مترمکعب در سال/طرحی که «شهیدصدوقی»، «پاکنژاد» و «قندهاری» برای سرانجامش دعاکردند
به گزارش یزد رسا؛ رئیس دانشگاه علوم و فنون در بازدید از طرح احداث سد هرات و آبرسانی یزد اظهار داشت: این پروژه با گنجایش حدود هشتاد میلیون متر مکعب برای تأمین آب مورد نیاز استان یزد در رودخانه بوانات به ارتفاع چهل متر آغاز شده است.
وی تاکید کرد: سالیانه حدود یکصد تا یکصد و پنجاه میلیون مترمکعب آب را با توجه به این که ارتفاع سد تا استان یزد حدود پانصد متر است بدون پمپاژ به استان یزد می رسد.
دکتر سید محسن فخرائی خاطر نشان کرد: اجرای این طرح علاوه بر رونق کشاورزی و صنعتی برق مورد نیاز مناطق اطراف را نیز تأمین خواهد شد.
سرپرست و مدیریت این طرح در خصوص کیفیت این آب گفت: که آب مذکور از نظر کیفیت از آب تهران هم بهتر است.
دکتر فخرایی اظهار داشت: در جوار سد بوانات مقدمات ساختمان سد دیگری به نام سد خوانسار در دست مطالعه است که میزان آب آن، دو برابر سد بوانات است که آب این سد به مصرف کشاورزی و صنعتی منطقه دشت هرات و مروست خواهد رسید و مازاد آن به منطقه یزد آورده خواهد شد که مسافتی که از سد بوانات و خوانسار تا یزد لولهگذاری خواهد شد حدود دویست کیلومتر است.
وی در مورد میزان اعتبار این طرح و محل آن اظهار داشت: این یک طرح انقلابی است که به وسیله گروه مهندسین زمینشناسی دانشگاه علوم و فنون به طور امانی در دست ساختمان است و هزینههای ضروری آن از محل اعتبارات استانداری یزد و تجهیزات آن از وسایل بلااستفاده و لولههایی که در نیروگاه اهواز و بوشهر در حال زنگ زدن است، استفاده میشود و همه مهندسین این پروژه ایرانی هستند و این کار انقلابی بازده آن تنها برای استفاده اهالی استان یزد نمیباشد بلکه برای استفاده همه مردم ایران است.
رئیس دانشگاه علوم و فنون که این طرح به وسیله نام برده طراحی و در دست اجرا میباشد اظهار داشت: چنانچه دولت و مقامات مسئول امکانات و تجهیزات لازم را در اختیار مجریان قرار دهند این پروژه به مدت 2 سال به پایان خواهد رسید و مهندسین مجری این طرح هیچگونه حقوق و مزایایی به جز حقوق دانشگاه دریافت نمیدارند.
گفتنی است بازدید از طرح احداث سد هرات و آبرسانی یزد با حضور آیت الله صدوقی، مهندس قندهاری استاندار یزد، دکتر سعید رضا پاکنژاد نماینده مردم یزد در مجلس شورای ملی و حجت الاسلام شیخ محمد علی ربانی رئیس شورای شهر یزد و گروهی از مقامات استان برگزار شد که در ادامه آیت الله صدوقی در محل ساختمان سد مراسم نماز جماعت به جای آورد و برای موفقیت این طرح دعا کرد.
شایان ذکر است این سد که به روی رودخانه بوانات در دست ساختمان است و آب مورد نیاز کشاورزی، صنعتی و آشامیدنی استان یزد را تأمین خواهد کرد و همچنین از محل سد تا استان یزد حدود دویست کیلومتر لولهگذاری خواهد شد.
این خبر در تاریخ 26/1/59 توسط روزنامه کیهان منتشر شده است.
Related Assets:
- دفتر نمایندگی آب و فاضلاب روستایی در ندوشن افتتاح شد
- هواپیمای آموزشی در چناران سقوط کرد/ آب اصفهان با سقوط تانکر سوخت به زاینده رود قطع شد
- تانکرهای سیار آب آشامیدنی در برخی نقاط یزد مستقر شد
- شاخص هاي مهم استان يزد با نبود آب از بين خواهند رفت/استفاده بهينه از آب؛ وظیفه همگانی
- تجهیز و راه اندازی یک حلقه چاه آب شرب در هرات
- بهرهبرداری از سامانه گندزدایی آب شرب در استان یزد برای اولین بار در کشور
- عملیات لوله گذاری 11چاه منطقه یزدگرد/ 20هزار متر مکعب به حجم آب آشامیدنی یزد اضافه می شود
- نسل آینده درخطرکمآبی/نقش بیبدیل خانم هادرحل بحران کمآبی/فرهنگ سازی؛ بزرگترین کار درپیشگیری مدیریت بحران