ID : 11392640
گزارش/فعالیت 3 هزار هنرمند صنایع دستی در یزد

آغاز پرداخت تسهیلات برای احیای صنایع دستی استان یزد/ پرداخت تسهیلات تا سقف 50 میلیون تومان


موقعیت خاص آب و هوایی، سخت‎‎کوشی و نوآفرینی مردم استان برای تامین نیاز در کنار شرایط اقتصادی، مردم استان را به سمت تولید صنایع دستی متناسب با این اقلیم کشانده است.

به گزارش یزد رسا، موقعیت خاص آب و هوایی، سخت‎‎کوشی و نوآفرینی مردم استان برای تامین نیاز در کنار شرایط اقتصادی، مردم استان را به سمت تولید صنایع دستی متناسب با این اقلیم کشانده است.

همشهری نوشت:اکنون تلاش‌های زیادی برای حفاظت از این میراث ماندگار انجام می‌شود و به تازگی نیز پرداخت تسهیلات برای رونق صنایع دستی در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قرار گرفته است. تولیدات و مصنوعات دستی استان تا قبل از دوره ماشینی شدن صنایع، به دلیل کیفیت و برخورداری از اصالت هنری، دارای شهرت جهانی بود و هنوز هم به طور نسبی از کیفیت خوبی برخوردار است.

 

ظرافت‌های به کار رفته در ساخت آثار هنری و معماری این منطقه در نوع خود بی‎‎نظیر و از این رو دارای ارزش هنری فراوانی است.  قالی‌بافی، زیلوبافی، ترمه‌بافی، شمدبافی، دارایی بافی، احرامی‌بافی، گیوه‌چینی و حصیربافی از صنایع دستی استان محسوب می‌شود که احیای آنها، نیازمند حمایت‌های مادی و معنوی از هنرمندان است.

 

 

امکان توسعه تسهیلات
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان می‌گوید: اداره کل میراث فرهنگی استان با مشارکت صندوق مهر امام رضا(ع) برای توسعه فعالیت‌های صادراتی به تعدادی از صادرکنندگان حقیقی، شرکت‌های صادراتی، تعاونی‌ها و تشکل‌های صنایع دستی تسهیلات پرداخت خواهد کرد.


«محمدرضا دهقان مهرجردی» ادامه می‌دهد:  1/3‌میلیارد تومان تسهیلات برای پرداخت به هنرمندان صنایع دستی استان اختصاص یافته است و امکان توسعه این میزان تسهیلات نیز با موافقت‎‎های صورت گرفته با صندوق مزبور وجود دارد. وی می‌گوید: همچنین پرداخت این تسهیلات به متقاضیان راه‎‎اندازی مشاغل خانگی برای تولید صنایع دستی نیز  امکان‎‎پذیر است.

 

 

پرداخت تسهیلات تا سقف 50 میلیون تومان
به گفته این مسئول، ایجاد شغل در حوزه صنایع دستی، برای هر نفر با 10‌میلیون تومان امکان‎‎پذیر است و از این رو سقف تسهیلاتی که برای متقاضیان در نظر گرفته شده است 50 میلیون تومان است.


وی ادامه می‌دهد: البته درخواست متقاضیان دریافت تسهیلات بیش از این سقف نیز در سازمان میراث فرهنگی کشور بررسی و در مورد آنها تصمیم‎‎گیری خواهد شد.
معاون صنایع دستی استان هدف از پرداخت این تسهیلات را اشتغالزایی و ایجاد کارگاه‌های جدید صنایع دستی برای احیای این صنایع و همچنین تقویت بسته‎‎بندی و صادرات صنایع دستی اعلام می‌کند.وی می‌گوید: متقاضیان برای ثبت‎‎نام دریافت این تسهیلات تا نیمه اسفندماه فرصت دارند تا پس از مطالعه شرایط و تهیه مدارک لازم، نسبت به تکمیل فرم‎‎های ثبت نام و ارائه اسناد و مدارک لازم به معاونت صنایع دستی استان اقدام کنند.

 

 

فعالیت 3 هزار هنرمند صنایع دستی در یزد
دهقان می‌گوید: در استان 3 هزار هنرمند در حوزه صنایع دستی در کارگاه‌های انفرادی و غیر انفردی با مجوز و تحت نظارت سازمان صنایع دستی مشغول فعالیت هستند. وی عمده صنعتگران شناسایی شده در بانک اطلاعاتی استان را در رشته زیورآلات سنتی و زرگری عنوان می‌کند و می‌گوید: یک سوم صنعتگران استان که دارای کارت مهارت هستند، در این رشته فعالیت می‌کنند.
معاون صنایع دستی استان می‌گوید: صنعتگران سفال و سرامیک نیز با توجه به گسترش این هنر در شهرستان میبد و دایر شدن رشته‌های دانشگاهی مربوط به این هنر، در رتبه دوم بانک اطلاعاتی استان قرار دارند. وی از دیگر رشته‌های مطرح استان در بانک اطلاعاتی هنرمندان صنایع دستی را رشته‌های نساجی معرفی می‌کند و می‌گوید: ارائه آموزش و تامین بازار برای این رشته مدنظر اداره کل میراث فرهنگی استان قرار دارد.

 

تلاش برای احیای صنایع دستی نساجی
دهقان می‌گوید: استان روزگاری در عرصه نساجی سنتی، حرف‏‏های زیادی برای گفتن داشته ولی متاسفانه امروزه با رکود مواجه شده است. وی ادامه می‌دهد: به همین دلیل قرار است که با دایر کردن بازارهای جدید، این هنر صنعت را برای عرضه دست‏‏بافت‌های یزدی از جمله دارایی، احرامی‌ و ترمه احیا کنیم. وی درباره اقدامات انجام شده برای حمایت از این صنعتگران نیز می‌گوید: یک سوم از این هنرمندان تحت پوشش بیمه قرار دارند و از حضور آنها در نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع دستی استقبال و حمایت می‌شود.


این مسئول با اشاره به صدور کارت شناسایی و همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی رونق صنایع دستی برای این صنعتگران، ادامه می‌دهد: هر سال تعدادی از صنعتگران یزدی با شرکت در مسابقه مهر اصالت یونسکو، موفق به دریافت این عنوان می‌شوند. وی از جمله مشکلات در مسیر احیا و رونق صنایع دستی استان را به‌روز نبودن طراحی‌ها و بسته‎‎بندی این مصنوعات اعلام می‌کند و می‌گوید: بیشتر صنعتگران این عرصه همچنین در تامین مواد اولیه با مشکل مواجه هستند.


وی در این باره توضیح می‌دهد: مواد اولیه مصنوعی جای خود را به مواد اولیه طبیعی داده است، از این رو اداره کل میراث فرهنگی استان برای تامین مواد اولیه طبیعی برای صنعتگران استان، حمایت‌های لازم را خواهد داشت.

 

 

توسعه هنر دستی با آموزش‎‎های استاد - شاگردی
دهقانی درباره توسعه هنرهای دستی در بین نسل‌های جدید نیز می‌گوید: آموزش‌های صنایع دستی استان از برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی به سمت آموزش‌های استاد - شاگردی سوق داده شده است. معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان ادامه می‌دهد: برای این اقدام کارگاه‌هایی با حضور صنعتگران و علاقه‌مندان در اکثر محله‌های قدیمی‌ یزد دایر شده است.


وی هدف از دایر کردن این کارگاه‌ها را در محله‌های قدیمی پایداری جمعیت ساکن در محله‌ها و برخورداری بیشتر آنها از عواید صنعت گردشگری اعلام می‌کند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.