ID : 20961285
مدیرکارآفرینی واشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد مطرح کرد

افزايش اعتماد به نفس؛ دستاورد بزرگ اشتغال زنان


مدیرکارآفرینی واشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در رابطه با اشتغال زنان گفت: روی آوردن زنان به اشتغال در خارج از کانون خانواده تأثیر به‎سزایی در هویت اجتماعی آنها دارد که این امر خود موجب افزایش اعتماد به نفس جامعه زنان خواهد شد.

یزدرسا؛ با توجه به تحولات شرایط زیستی و به تبع آن، بروز نیازهای جدید، پیوسته نقش‌ها در حال تغییرند، به طوری که از اعتبار نقش‌های سنتی روزبه‌روز کاسته و موجبات دگرگونی آنها فراهم می‌شود. همراه با تغییرات ساختاری جامعه و بر اثر تحولات زندگی خانوادگی، زنان خانه‌دار در عین مسئولیت‌های متعارف خود، بیش از پیش، مجبور به کار در خارج از خانه شده‌اند که این امرخود باعث تغییرات بنیادی بر ساختار شغلی جامعه و نظام خانواده‌ها شده است.

مدیرکارآفرینی واشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در گفت و‌گو با خبرنگار یزدبانو؛ در رابطه با گرایش زنان به سوی اشتغال گفت: اشتغال زنان در سطح وسیع جامعه، به رغم تعهدات دوگانه‌اش الزاماً‌ به معنی بردگی و استثمار نیست؛ چرا که ضمن کسب درآمد به استقلال و اعتبار اجتماعی بیشتری دست می‌یابد که در اغلب اوقات آثار مثبت مادی و معنوی حاصل ازاین اشتغال متوجه همسر و فرزندان او نیز می‌شود.

فریبا آیت اللهی با بیان اینکه بررسی روابط ومناسبات در درون خانواده نشان می‌دهد که پاره‌ای از ارزش‌ها وهنجارهای سنتی زیر سوال رفته است،اظهار داشت: نقش زنان با تغییراتی روبه‌رو شده است  که حاصل این تغییرات بسط و توسعه زمینه فعالیت‌های اجتماعی اوست.

وی تصریح کرد: روی آوردن زنان به اشتغال در خارج از کانون خانواده تأثیر به‎سزایی در هویت اجتماعی آنها دارد که این امر خود موجب افزایش اعتماد به نفس جامعه زنان خواهد شد.

این مقام مسئول عمده‌ترین تأثیر اجتماعی حاصل از مشارکت زنان در فعالیت‌های اقتصادی را دگرگونی روال سنتی در نقش زنان و تقسیم کار در درون خانواده‌ها، دانست واظهار داشت: با توجه به پذیرش وسیع اشتغال زنان از جانب طبقات متفاوت جامعه، هنوز آن تغییرات فرهنگی که لازمه هماهنگی میان اشتغال زن، تقسیم وظایف و مسئولیت‌ها در خانواده است به طور کامل روی نداده است.

آیت‌اللهی در پایان همخوانی فعالیت‌‌های شغلی زنان بر حسب الگوهای سنتی را بسیار حائز اهمیت برشمرد و خاطرنشان کرد: باید توجه داشت ممکن است در اثر تضادهای ارزشی، در ایفای نقش‌ها تعارضاتی پدید آید، چرا که در زندگی‌های سنتی با تقسیم کار براساس جنسیت، اداره امور خانگی به عهده زن پنداشته می‌شود و براساس همین ارزش‌های سنتی، فعالیت وی در خارج از خانه به معنی تضعیف انسجام خانواده تلقی می‌گردد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.