ID : 1507298

افزایش قیمت حامل های انرژی در سال آینده؛ ۸۵ یا ۱۰۸ درصد؟


کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی پیشنهاد دولت برای افزایش ۸۸درصدی قیمت حامل‌های انرژی را تصویب کرده است. برخی نمایندگان می‌گویند قیمت حامل‌ها ۱۰۸ درصد افزایش می‌یابد نه ۸۵ درصد.

به گزارش یزدرسا به نقل از تسنیم، کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1393 کل کشور در جلسه شب گذشته خود تبصره 21 لایحه بودجه سال آینده را که در مورد نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها است بررسی و ضمن تصویب کلیات آن، در قالب بند الف جزئیات لایحه، با کسب درآمد 63 هزار و 200 میلیارد تومانی دولت از محل هدفمند کردن یارانه‌ها موافقت کرد.

برای تحقق این درآمد، دولت باید از محل افزایش درآمد از محل افزایش قیمت نان، برق، سایر کالاها و خدمات، مبلغ 11 هزار و 300 میلیارد تومان و از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی و کالاها، 51 هزار و 900 میلیارد تومان درآمد کسب کند.

** قیمت حامل‌های انرژی افزایش می‌یابد؟

ازآن‌جایی که دولت دهم باید از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی مبلغ 38 هزار و 800 میلیارد تومان، درآمد کسب می‌کرد ولی نتوانست با افزایش قیمت‌ها این درآمد را کسب کند بلکه فقط 28 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرد، دولت یازدهم  برای تحقق درآمد 51 هزار و 900 میلیارد تومانی که خودش به مجلس پیشنهاد داده و مجلس آن را تصویب کرده است، باید قیمت حامل‌های انرژی را 85 درصد افزایش دهد تا مبلغ تصویب شده، به دست بیاید و دولت در پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی با مشکل موجه نشود.

اگر دولت که یکی از شعارهای انتخاباتی‌اش "قانون‌مداری" بود، قیمت‌های حامل‌های انرژی را افزایش ندهد، تخلف از قانون کرده است چون بدون افزایش قیمت‌ها، درآمد 51 هزار و 900 میلیارد تومانی پیشنهادی دولت و مصوب کمیسیون تلفیق، حاصل نخواهد شد.

** قیمت حامل‌ها چقدر افزایش می‌یابد؟

ازآن‌جایی که درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال جاری، 28 هزار میلیارد تومان اعلام شده و دولت یازدهم باید این میزان را در سال آینده به 51 هزار و 900 میلیارد تومان برساند، لذا قیمت حامل‌های انرژی باید افزایش چشمگیری نسبت به امسال داشته باشند.

طبق پیشنهاد دولت، در سال آینده باید قیمت حامل‌های انرژی به‌حدی افزایش یابد که تا سقف 23 هزار و 900 میلیارد تومان به درآمد فعلی دولت، در سال آینده اضافه شود و این به‌معنای افزایش 85 درصدی قیمت‌های فعلی حامل‌های انرژی است.

** قادری: قیمت حامل‌های انرژی 108 درصد افزایش می‌یابد

در همین زمینه، جعفر قادری عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه نظر دیگری دارد. او به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم گفته است: کسب درآمد 52 هزار میلیارد تومانی قیمت فعلی حامل‌های انرژی را بیش از 108 درصد و تورم را بیش از 10 درصد افزایش می‌دهد.

وی معتقد است: از مجموع 28 هزار میلیارد تومان درآمد دولت در سال جاری، 3 هزار میلیارد تومان آن مربوط به افزایش قیمت برق است که اگر این رقم را از 28 هزار میلیارد تومان کسر کنیم، درآمد پایه دولت در سال جاری (حاصل از افزایش قیمت حامل‌های انرژی) به 25 هزار میلیارد تومان کاهش می‌یابد لذا اگر این درآمد را بخواهیم به 52 هزار میلیارد تومان برسانیم، قیمت حامل‌های انرژی باید 108 درصد افزایش یابد.

این عضو کمیسیون تلفیق می‌گوید: همچنین اگر با افزایش قیمت، مصرف حامل‌های انرژی کاهش یابد برای کسب درآمد 52 هزار میلیارد تومانی قیمت حامل‌های انرژی باید بیش از 108 درصد اضافه شود.

** نتیجه‌گیری

با این حساب، دولت باید برای تحقق قانونی که روز گذشته در کمیسیون تلفیق تصویب شده و در هفته آینده نیز توسط مجلس به تصویب خواهد رسید، قیمت‌ حامل‌های انرژی را تا 85 درصد افزایش دهد تا بتواند روی خط قانون مداری حرکت و به قانون عمل کرده باشد.

افزایش حامل‌های انرژی به‌معنای افزایش قیمت 3 حامل انرژی اصلی یعنی بنزین، گازوئیل و CNG است و دولت باید حداقل حدود 108 درصد هر حامل انرژی را افزایش قیمت دهد و اگر قیمت یکی را کمتر افزایش دهد، دیگری را باید به همان میزان افزایش دهد تا درآمد پیشنهادی خود که در کمیسیون تلفیق هم تصویب شده، محقق شود.

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.