ID : 38548023
رییس اتحادیه طلا و جواهر یزد:

افزایش قیمت طلا 60 درصد از طلاسازی‌های یزد را به تعطیلی کشاند


نوری زاده گفت: با افزایش قیمت طلا و نوسانات شدید آن و همچنین با شیوع کرونا 60 درصد کارگاه‌های طلاسازی یزد تعطیل شدند.

محمدرضا نوری‌زاده در گفتگو با خبرنگار یزدرسا؛ در خصوص وضعیت بازار طلا و جواهر همزمان با بالا رفتن قیمت‌ها گفت: افزایش قیمت طلا تاثیرات بسیار منفی در بازار طلا گذاشته است، قدرت خرید مردم  بسیار پایین آمده و تقاضای خرید طلا از سوی مردم وجود ندارد و طلا فروشان یزدی شاید طی هفته‌ها هیچ فروشی نداشته باشند.

وی ادامه داد: این وضعیت نه تنها مردم را با مشکل مواجه کرده بلکه مغازه‌های طلا فروش و کارگاه‌های طلاسازی نیز به خصوص از زمان شیوع کرونا دچار رکود بسیار شدیدی شدند و با ادامه این روند آینده خوبی در انتظار صنف طلا نیست.

رییس اتحادیه طلا و جواهر یزد با بیان اینکه شرایط فعلی کار را برای شاغلان در این صنف بسیار سخت کرده است، عنوان کرد: از دی ماه سال گذشته  شاهد افزایش قیمت طلا و نوسانات شدید آن بودیم که شیوع کرونا نیز بر آن دامن زد و 50 تا 60 درصد کارگاه‌های طلاسازی یزد تعطیل شدند که باطل شدن کارت‌های صنایع دستی و همچنین آماری که در اداره استاندارد وجود دارد شاهد بر این موضوع است.

وی با اشاره به بیکاری بسیاری از کارگران در این صنف گفت: حداقل حقوق یک کارگر ساده که در کارگاه طلاسازی یا مغازه طلافروشی مشغول به کار باشد حداقل 3.5 تا 4 میلیون تومان است در حالی که با شرایط فعلی صاحب مغازه و طلاساز ماهانه حتی هیچ فروشی هم ندارد و مسلما نمی‌تواند حقوق کارگر را پرداخت کند.

نوری‌زاده گفت: مردم با وضعیت فعلی به خاطر بدهی، اجاره خانه و ... اکثرا فروشنده طلا هستند و عده خاص و محدودی نیز در بازار وجود دارند که برای سرمایه‌گذاری اقدام به خرید و فروش طلای آب شده و سکه می‌کنند اما مردم عادی بیشتر فروشنده هستند.

وی با بیان اینکه باید دید مسئولان نسبت به صنف طلا و جواهر مثبت‌تر شود، گفت: چنانچه قوانینی که برای این صنف تصویب می‌شود کارشناسی‌تر و توسط متخصصان این حوزه کارشناسی شود صنف طلا و جواهر می‌تواند کمک شایانی هم به دولت و هم به ملت باشد.

رییس اتحادیه طلا و جواهر یزد تصریح کرد: طلا و طرح‌های یزد بسیار مورد پسند کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، افغانستان، آسیای میانه و ... است و صادرات یک گرم طلا سه تا چهار دلار برای کشور ارزآوری دارد، چنانچه صادرات طلا به این کشورها انجام شود علاوه بر ارز آوری که برای کشور دارد، هنر دست هنرمدان یزدی صادر می‌شود و موجب اشتغال‌زایی در استان و کشور خواهد بود.

نوری زاده گفت: سرمایه‌گذاری و ادامه فعالیت در صنف طلا و جواهر واقعا مقرون به صرفه نیست و چنانچه مسئولین دیدی بهتری به این صنف داشته باشند مطمئن باشند این صنف در بخش ارز آوری و اشتغال به دولت و ملت کمک خواهد کرد و از حمایت از این صنف پشیمان نخواهند شد.

وی با اشاره به ضربه‌ای که فروش اینترنتی به صنف طلا و جواهر و همچنین مردم زده است، گفت: برخی افراد در منزل یا کارگاه‌ها اقدام به فروش طلای دسته دوم می‌کنند و به دروغ ادعا دارند که اجرت، ارزش افزوده و ... آن را دریافت نمی‌کنند در حالی که اینگونه نبوده و این فروش‌ها ضربه زیادی به تولید ومردم زده است و حتی بدلیجات و نقره را با آبکاری به جای طلا به مردم می‌فروشند و با مراجعه‌ای که به مردم به اتحادیه داشتند مشخص می‌شود که اصلا چنین کارگاهی پروانه ندارد و کلاهبرداری کرده است.

نوزی‌زاده ادامه داد: فروش اینترنتی طلا در شبکه‌های مختلف اجتماعی و ... نیز ضربه مالی زیادی هم به صنف طلا و هم به مردم زده است طلاهایی که در این سامانه‌ها به فروش می‌رسند دارای کد استاندارد و مارک نیست و حتی بدلیجات آبکاری شده به مردم فروخته می‌شود که پلیس آگاهی و اداره مالیات در این زمینه ورود کرده و در پی شناسایی آنها است و ما نیز به مردم توصیه داریم از خرید طلای دسته دوم و یا خرید اینترنتی طلا خودداری کنند.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.