افشای گرفتن «تعهد» از منتخبان لیست امید برای ریاست عارف
به گزارش یزد رسا، روی صندلی جا به جا میشود تا رأیش را داخل گلدان بیندازد؛ با وجود همه اخبار ناامید کنندهای که طی چند روز اخیر شنیده، هنوز امیدوار به نظر میرسد؛ امیدوار به نامهای که حامیانش بعد از انتخابات پای آن را امضا کرده و گفتهاند رأیشان به ریاست او خواهد بود.
چند دقیقه بعد اما بیم و امیدهای عارف تمام و علی لاریجانی رقیب وی با 173 رای از پلههای هیات رئیسه مجلس بالا رفت و بر صندلی ریاست نشست؛ عارف و دوستان نزدیکش اما هنوز به عددهای مختلفی فکر میکردند که تعداد اصلاحطلبان را در مجلس روایت میکرد؛ عددهایی که در تیترهای روزنامهها خیلی بیشتر از 103 رأی عارف بود.
انتخابات روز گذشته هیات رئیسه موقت مجلس شاید برای آنهایی که وقایع مجلس را دنبال میکنند، خیلی چیزها را آشکار کرد؛ به ویژه برای کسانی که طی سه ماه گذشته تقریباً هر روز شاهد تیترهایی درباره پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم و کسب اکثریت کرسیهای بهارستان بودند.
امروز هم برخی رسانههای اصلاحطلب که چند روز پیش نشانههای روشن عدم رأیآوری عارف برای ریاست مجلس دهم را دیده بودند، تلاش کردند تا مقصران شکست اصلاح طلبان در انتخابات هیاترئیسه مجلس را به افکار عمومی معرفی کنند.
اصلاحطلبان حالا میگویند کسانی که با بلیط آنها راهی مجلس شدهاند، در بزنگاه ریاست خیانت کرده و به اردوگاه رقیب رفتهاند، ادعایی که برخی آن را راهکاری برای فرار از اعلام تعداد واقعی اصلاحطلبان در مجلس دهم میدانند.
در میان جنجال رسانههای اصلاح طلب برای پیدا کردن مقصر، اما یک اعتراف قابل توجه وجود دارد؛ اعترافی که خبر از امضای 140 منتخب اصلاحطلب پای یک میثاقنامه میداد؛ میثاقنامهای که شاید قرار بود ریاست عارف را تائید کند.
رسانه های اصلاح طلب که چند روز قبل از انتخابات 7 اسفند اصولگرایان را متهم به گرفتن امضا از اعضای لیست ائتلاف برای ریاست حدادعادل در مجلس بعدی میکردند، حالا از اصلاح طلبانی گلایه میکنند که به میثاقنامه پایبند نبوده و به رقیب عارف رای دادهاند.
اصلاح طلبان؛ ادعای جمع آوری امضا برای ریاست حداد تا تعهدنامه برای ریاست عارف!
«اعضای لیست اصولگرایان برای ریاست حدادعادل در مجلس بعدی تعهد دادهاند...» این خبری بود که چند روز مانده به انتخابات مجلس در فضای مجازی پخش شد؛ رسانههای اصلاحطلب نیز این شایعه را به شکلی گسترده پوشش دادند.
آنها مدعی بودند تنها کسانی در لیست ائتلاف سراسری اصولگرایان قرار گرفته اند که تعهدنامه «رأی به حدادعادل برای ریاست مجلس دهم» را امضا کرده باشند.
دیکتاتوری درون حزبی و سلب اختیار آزادگی نمایندگان در مجلس آینده، از جمله انتقاداتی بود که رسانههای اصلاح طلب آن را به جریان اصولگرایی نسبت میدادند.
حدادعادل به عنوان سخنگوی ائتلاف اصولگرایان اولین کسی بود که به این شایعه واکنش نشان داد و ضمن تکذیب آن گفت: « به نظر میرسد وحدت اصولگرایان بعضی را چنان نگران کرده که به دروغپراکنی روی آوردهاند و این نشان از درستی مسیر وحدت است.»
در این میان برخی رسانهها متن میثاقنامه ائتلاف اصولگرایان را منتشر کردند؛ متنی که تنها شامل مواردی کلی، مانند داشتن موضع روشن پیرامون فتنه، وفاداری به ارزش های امام و شهدا و همچنین کنارهگیری از انتخابات در صورت صلاحدید ائتلاف بود.
نکته قابل تامل اینکه در این میثاقنامه حتی بندی پیرامون لزوم عضویت در ائتلاف اصولگرایان در مجلس آینده نیز وجود نداشت.
پس از انتخابات مجلس اما زمزمههای اخذ میثاقنامه از نمایندگان اصلاح طلب به گوش رسید، زمزمه ای که اصلاح طلبان در مصاحبه های متعددی آن را تکذیب کردند؛ طیبه سیاوشی نماینده منتخب و اصلاح طلب تهران اواسط اردیبهشتماه در این باره گفته بود: « به هیچ عنوان میثاقنامه یا تعهدی برای حمایت از ریاست آقای دکتر عارف مطرح نبوده که ما بخواهیم آن را امضا کنیم.»
تعدادی دیگر از اعضای لیست امید نیز میثاق نامه مذکور را تنها پیرامون لزوم عضویت نمایندگان منتخب در فراکسیون امید، عنوان میکردند؛ محمود صادقی میگفت: «زمانی که قبل از انتخابات افراد قرار شد در لیست واحدی به نام لیست امید قرار بگیرند کتبا تعهد دادند که در فراکسیونی که بعدا در مجلس تشکیل میشود قرار بگیرند.»
وی در بخش بعدی توضیح خود به نکته قابل تاملی اشاره می کند؛ «معتقد هستیم که فراکسیون ما به ریاست عارف تشکیل خواهد شد و به طور طبیعی کاندیدای مورد نظر ما برای ریاست مجلس آقای عارف است.»
این اظهارات صادقی نشان میداد نمایندگانی که متعهد به حضور در فراکسیون امید در مجلس آینده شده بودند باید از تصمیم از پیش تعیین شده فراکسیون یعنی کاندیداتوری عارف برای ریاست مجلس آینده، تبعیت میکردند.
امروز اما روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد در گزارشی با عنوان «دفن اخلاق» از کسانی که میثاقنامه اصلاح طلبی را امضا کرده اند ولی رای به ریاست لاریجانی دادند، انتقاد کرد.
در بخشی از این گزارش آمده؛ «عارف با 103 رای نتوانست به ریاست برسد؛ این در شرایطی است که 140 نماینده منتخب مجلس میثاقنامه اصلاح طلبی را امضا کرده و با بلیط این جریان به مجلس راهیافتند»
این روزنامه اصلاحطلب در ادامه مینویسد: «علیرغم اینکه لیست امید توانست 140 کرسی مجلس دهم را از آن خود نماید، اصلاحطلبان پشت عارف را خالی کردند و گروهی خواسته و گروهی هم ناخواسته، صندلی ریاست مجلس را کادو پیچ شده تقدیم علی لاریجانی کردند»
وجود این میثاقنامه اگرچه شاید صراحتا تاکیدی بر لزوم رای دادن اصلاح طلبان منتخب مجلس به ریاست عارف نداشته است اما با توجه به اظهارات نماینده منتخب تهران مبنی بر لزوم تبعیت نمایندگان امضا کننده از تصمیمات فراکسیون امید، در واقع نوعی تعهد از نمایندگان منتخب در راستای ریاست عارف تلقی خواهد شد.
اصلاحطلبان در آستانه دیکتاتوری حزبی؟!
رسانههای اصلاحطلب که در روزهای ابتدایی پس از انتخابات بر طبل پیروزی می کوبیدند، در هفته های منتهی به انتخابات هیات رئیسه مجلس، وزن واقعی خود را به ویژه در همایشهای برگزار شده منتخبان دو جریان در اواسط اردیبهشت ماه، به وضوح دیدند و از همین روی جریان رقیب را در گام اول متهم به تطمیع نمایندگان برای رای به ریاست لاریجانی کردند.
این رسانهها با تعابیری مانند «سیب زمینی مجلسی» ضمن متهم کردن علی لاریجانی و اطرافیان وی به تطمیع نمایندگان، معتقد بودند که برخی نمایندگان مستقل مجلس به گرفتن امتیازاتی نظیر مسکن، بیمه و ماشین حاضر شدهاند در فراکسیون فراگیر (اصولگرایان) حاضر شده و به ریاست لاریجانی رای دهند.
از سوی دیگر رسانههای اصلاح طلب با ساخت پروژه خائن سازی، به آرامی از کنار ادعای پیروزی در انتخابات 7 اسفند رد شدند؛ کواکبیان در همین راستا و در اظهارنظری پس از انتخابات هیات رئیسه مجلس گفت: «بعضاً اشخاصی با ما عکس یادگاری گرفتند و زنبیل خودشان را جای دیگر بردند.گرفتاری ما این است که این اشخاص از لیست امید میثاقنامه را امضا کردند اما به لاریجانی رای دادند.»
این اظهارنظر کواکبیان ضمن اینکه گرفتن تعهد از منتخبان اصلاحطلب برای رای به ریاست عارف را تائید میکرد، از دید برخی سلب اختیار تصمیم گیری از نمایندگان منتخب در مجلس دهم بود.
اصلاحطلبان این روزها هنوز در حال ارائه تحلیلهای مختلف پیرامون شکست خود در انتخابات هیات رئیسه موقت مجلس هستند، شکستی که تکرار آن در انتخابات هیات رئیسه دائم، آنقدر محتمل است که حتی عارف حاضر نیست دوباره شانس خود را برای رقابت با لاریجانی امتحان کند.
باید دید در روزهای آینده، سرنوشت فراکسیون اصلاحطلبان که مدعی است 140 عضو در مجلس دهم دارد با وجود اظهارنظرهای تند برخی چهرههای شاخص آن علیه کسانی که از این فراکسیون به لاریجانی رای دادند، چه خواهد شد.
برخی معتقدند شکاف در میان اعضای این فراکسیون در روزهای آینده، مستقلهای بیشتری را از فراکسیون امید، راهی فراکسیون فراگیر خواهد کرد؛ اتفاقی که شاید هجمه اصلاحطلبان به نمایندگان مستقل، یکی از مهمترین دلایل آن باشد.
فارس
انتهای پیام/
Related Assets:
- عارف می تواند رئیس یکی از کمیسیون های مجلس شود
- عارف برای ریاست دائمی مجلس کاندیدا نمیشود
- عارف چه کسی را مسئول «خیانت» به خود می داند؟!
- گام نهایی فراکسیونهای «فراگیر» و «امید» برای انتخاب گزینه ریاست مجلس دهم
- مجلس؛حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را اولویت کاری خود قرار دهد
- اصلاحطلبان، مجلس و مسئله «کنترل از راه دور» + جدول و عکس
- رفع آلودگیهوا و مقاومسازی سازهها در اولویت مجمع نمایندگان تهران
- ریاست مرکز پژوهشهای مجلس شان عارف را تنزل نمیدهد
- عارف بالاخره «رئیس» شد!